Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan: 'Maske takın, test yaptırın'

13 Temmuz 2022 Saat: 11:50
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan: 'Maske takın, test yaptırın'
Vaka sayılarının her geçen gün artması ile birlikte İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Covid-19 belirtisi olan vatandaşların maske takarak test yaptırmasını ve izolasyon kurallarına uymasını istedi.

Covid-19 pandemisinde normalleşmeye geçilmesi ve maske kullanımının sağlık kuruluşları dışında tüm alanlarda serbest bırakılmasının ardından vaka sayıları hızla yükselmeye başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de vaka sayıları arttı. Geçen yıl yaz başlarında vakalar azalırken, bu kez tam tersi bir seyir görülmesi sonbahar ve önümüzdeki kış dönemi için endişeleri daha da artırdı. İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan; vaka artışlarının hastanelere ve yoğun bakımlara çok büyük bir yük getirmediğini, ancak belirtisi olan herkesin maske takarak test yaptırmasını istedi.

OLAĞANÜSTÜ ARTIŞ YOK
Türkiye genelinde artan vaka sayıları ile birlikte önlemleri almaya başladıklarını söyleyen Dr. Yüksel Pehlevan, şunları aktardı:

“Hastanelerde olası artışlara karşı poliklinik sayımızı artırabiliriz. Şu anda her hastanede Covid-19 polikliniğimiz var. Servislerde ve yoğun bakımlarda şu andaki artıştan kaynaklı olağanüstü bir artış yok. Ancak biz daha önceki artışlardan dolayı tedbirlerimizi ortadan kaldırmadık. Olası artışta hemen personel sayımızı, poliklinik ve servis sayımızı yükseltebiliyoruz.

MASKE TAKMAYI İHMAL ETMEYİN
Bayramda insanların çok fazla yakın teması oldu. Bu nedenle bayramdan sonra bir yoğunluk olabileceğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan en ufak şüphede maske takmaları ve hastaneye giderek test yaptırmalarını talep ediyoruz. Maske ve mesafe kurallarına yeniden uyulması vaka artışlarını yavaşlatır. Şu anda yaşanan vaka artışlarında hastanelerde yatışa büyük bir yansıma olmadı. Aynı şekilde yoğun bakımlarda da aşırı bir artış yok.”








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız