Kefkenli öğretmenden uluslararası sanat sergisi

6 Mart 2022 Saat: 03:57
Kefkenli öğretmenden uluslararası sanat sergisi
Kefkenli resim öğretmeni Dr.Müberra Bülbül, Kadınlar Gününe özel 6-12 Mart tarihleri arasında 21 ülkeden 42 sanatçının orijinal eserleriyle birlikte katılacağı uluslararası sanat sergisi düzenliyor.

Projenin koordinasyonunu üstlenen Kefkenli resim öğretmeni Dr.Müberra Bülbül ve projeye okul adına destek veren Şehit Oğuz Kır Ortaokulu Müdürü  Hasan Çiftçi’nin ev sahipliğinde 8 Mart 2022'de Kadınlar Gününe özel uluslararası sanat sergisi açılacak. Kandıra Yelkencioğlu Konağı’nda saat 11.00 de açılacak olan sergiye yabancı davetli sanatçılar katılım sağlayacak. 8 uluslararası kadın sanatçı 6-12 Mart tarihlerinde Kefken'de canlı resim çalışması yapacak ve resimlerini Kandıra halkı ile buluşturacak.

SERGİYE KATILACAK SANATÇILAR 

Resim çalıştayı ve sergisine katılacak sanatçılar İspanya Jaen Üniversitesi’nden Maria Isabel Moreno, Estrella Soto Moreno,  Avusturya'dan Christine Cézanne-Thauss, Kosova'dan öğretmen Naska Gorani, Hindistan'dan Dr. Neerja Chandna Peters, Polonya'dan Dr. Marta Frackowiak, Amerika'dan sanatçı Dora Labora ve ayni zamanda Kosova Kültür Bakanlığı'ndan Refki Gollopeni canlı performans sergileyecek. Organizasyona sponsor olan Nihal Demiryürek ve Hasan Fatih Özsinmez tarafından sanatçılar ilçemizde ağırlanacak. 

21 ÜLKEDEN 42 SANATÇI

Serginin küratörlüğünü ve sanatçı koordinasyonunu yapan ressam ve resim öğretmeni Müberra Bülbül en son 28 Ocak'ta Mısır'daki uluslararası sanat çalıştayına davet edilmiş ve ülkemizi temsil ederek birçok yabancı sanatçı ile bir araya gelmişti. 8 Mart’ta Kandıra Yelkencioğlu Konağı’nda yapılacak sergiye 21 ülkeden 42 sanatçı orijinal eserleriyle birlikte katılım sağlayacak.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız