"Kandıra'ya yeni dönemde yeni projeler kazandıracağız"

3 Aralık 2018 Saat: 12:09
"Kandıra'ya yeni dönemde yeni projeler kazandıracağız"
Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, "Kandıra için düşündüğümüz daha çok proje var" dedi.
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde doğal aday olan mevcut Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, gazetemizi ziyaret ederek Kandıra'nın Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ünal Cankurt ile samimi bir ortamda sohbet etti. Yaklaşık 5 yıldır Kandıra için büyük emek veren ve Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle ilçeye sayısız yenilikler katan Köken, ziyarette yaptığı konuşmasında samimi itiraflarda bulunarak yeni dönemde de hizmetlerine devam etmek istediğini  belirtti. Bizlerde Ünal Köken göreve geldiği günden bugüne Kandıra'da neler olduğunu, hangi projelerin hayata geçtiğini ve yeni döneme ilişkin hedeflerini kendisinden dinledik. 
"SEÇİM BEYANNAMESİNDEKİ ÇOĞU VAATLERİMİZ HAYATA GEÇTİ"
Köken, şöyle konuştu; "2014 yılında göreve başladığımda Kandıra'nın nasıl bir ilçe olduğunu, o dönem hangi sıkıntıları konuştuğumuzu hatırlıyorum. Diğer ilçelerde olan hizmetler Kandıra'da niçin olmuyor diye sorguladık ve diğer ilçelere yapılan hizmetleri Kandıra'ya da getirelim niyetiyle yola çıktık. Kandıra'nın artık bir kasaba hürriyetinden bir ilçe hürriyetine ulaşması gerektiğini gördük. Bu yüzden seçim beyannamesini hazırlarken belediye hizmet binasından kent meydanına, çocukların spor yapabileceği alanlardan sahillerimizin geliştirilmesine kadar birçok eksikliğin kapatılması gerektiğini konuştuk ve 25'e yakın seçim beyannamesi hazırladık. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte bu projelerin üzerinde çalıştık ve Allah'a çok şükür çoğunu tamamladık. 
HİZMET BİNASI TAMAM, SIRA KENT MEYDANINDA
Bugün gelinen noktada Kandıra belediye binamızın inşaat çalışmaları başladı. Bu hafta içerisinde temel atma töreni düzenleyeceğiz. Büyük bir hizmeti inşallah bir buçuk yıl içinde bitirerek Kandıra’mıza kazandıracağız. Bunun dışında milletimize vermiş olduğumuz sözlerin içinde yer alan kent meydanı da çok büyük bir proje. İlçe hürriyetinin en büyük nidalarından bir tanesi. Şu an Büyükşehir Belediyemizde Kent Meydanımız ile ilgili projemiz geçti. Şimdi bunun altyapıları var. Yani yeni hizmet binamızın altında bildiğiniz gibi bazı esnaflarımız var. Bu esnaflarımızı nereye yerleştireceğimiz konusunda çalışmalarımız devam ediyor. 25'e yakın esnafımızın mağdur olmaması bizim için çok önemli. İnşallah bu projemizi de hayata geçirerek güzel bir ortam yakalayacağız. 
“SPOR ALANLARIYLA İLGİLİ SIKINTIMIZ ÇÖZÜLDÜ”
Bununla birlikte yine söz verdiğimiz kapalı yüzme havuzumuzun temeli atıldı. İnşaatı devam ediyor. Hızlı bir şekilde biteceğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden futbol sahamızı yenilemesini talep ettik. İhalesi yapıldı, sahadaki çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kapalı spor salonumuzla da birlikte birçok vatandaşımız, gençlerimiz, kadınlarımız, sporlarını yapıyorlar. Kandıra’da eksik olan spor alanlarıyla ilgili sıkıntımız da çözülmüş oldu. Bu çok güzel bir hizmet.
“DÜĞÜN SALONU VE TEMA PARK KAZANDIRDIK”
Kandıra’mızın en büyük eksikliklerinden biri de düğün salonumuzdu. Sadece Turan Güneş Kültür Merkezi’miz vardı ve tüm programlarımız burada yapılıyordu. Dolayısıyla yeterli gelmiyordu.  İlk göreve geldiğimizde hangi vatandaşımıza sorsak düğün salonu sıkıntısını ve ailelerin keyifli vakit geçirecekleri alanlar olmadığından dert yanıyordu. Bizler de düğün salonumuzla birlikte çok güzel bir tema park yaptık. Böyle büyük bir projenin 5 yıl içinde hazırlanıp vatandaşın hizmetine sunulması Kandıra Belediyesi gibi düşük bütçesi olan bir belediye için çok büyük bir hizmet. Allahımıza çok şükür Kandıra’mıza bu hizmeti kazandırdık. Bunun dışında ilçe merkezindeki kullanılamayan tüm parkların hepsini elden geçirdik, yeniden dizayn ettik ve insanlarımız şimdi orada keyifli vakit geçiriyor, bizlere teşekkür ediyorlar.
“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKTIK”
Kandıra tarihi bir ilçe dedik ve bu anlamda yüzyıllara dayanan Yelkencioğlu Konağı’nın gittikçe eskidiğini ve ortada kaldığını gördük. Ekibimize gerekli talimatları verdik. Çalışmalarımızı yaptık ve Yelkencioğlu Konağı’nı 100 yıllığına Kandıra’mıza kiraladık ve güzel bir restorasyondan geçirerek açılışını yaptık. İnşallah bu konağımızı sohbetlerde, programlarda hizmete açacağız. Aynı şekilde Ağaçağıl Mahallemizde eski tarihi bir camimizi projelendirdik ve şuan bitme aşamasına getirdik. İnşallah yakında açılışını yapacağız. Tatarahmet ve Keçioğlu mahallelerimizde tarihi yapılarımız var. Sırasıyla bunları da projelendireceğiz.
“GENÇLERİMİZİ UNUTMADIK”
Konya Belediyesi Meclis Üyesi olan hemşerimiz orada rahmetli olunca Selçuklu Belediyesi ile birlikte ortak proje kapsamında gençlerimize hizmet etmek adına Gençlik Merkezi projesi hazırladık. Binamız yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ile buranın Akademi Lisesi olarak devam etmesi için protokol hazırladık ve bundan sonraki çalışmalarda orası Akademi Lise olarak gençlerimize hizmet verecek.
“70 MAHALLEDE HİZMETLERİ TAMAMLADIK”
Kandıra’nın önemli bir nüfusu kırsal kesimlerde. 50 bin nüfusun 15 bini merkezde, 35 bini köylerimizde olan bir ilçeyiz. Bu köylerin yollarının yapımı, köy içlerine parke yol yapımları, şadırvanları, mezarlıkları, camilerin bakımları hepsi bizim hizmetlerimizin içinde. 5 yıl içinde hamd olsun ana harterlerimize baktığımızda 750 kilometreyi bulan yollarımızın hemen hemen 700 kilometresini bitirdik. 70 mahallemizde asfalt, parke ve köy işleri tamamen bitirilmiş noktaya geldi. Geriye kalan mahallelerimizi yeni dönemde programa aldık. Havalar müsaade ettikçe çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2019 yılında Kandıra’mızda eksiği olan köyümüz kalmayacak.
ÇOK YAKINDA OSB TABELAMIZI DİKECEĞİZ. KANDIRA ŞAHA KALKACAK...
Gıda OSB’de 10 yıllık sürecin sonuna geldik. Benim için OSB çok önem arz ediyor. Çünkü burada binlerce Kandıralı gencimiz istihdam edilecek bunu düşünmek bile beni çok heyecanlandırıyor. Ayrıca açılacak fabrikalarda çalışacak personel için meslek kursları açacağız. Bence bu vizyon projeyle Kandıra şaha kalkacak. Danıştay’da OSB’nin devam etmesi konusunda karar çıktı ama yeni kararın Kocaeli’ye gelmesi Eylül ayını buldu. Yeni bir yönetim kurduk. Allah nasip ederse çok yakında OSB tabelamızı dikeceğiz ve idare binamızın yapımına başlayacağız.
DUBLE YOL ÇOK YAKINDA BAŞLAYACAK
İzmit-Kandıra duble yolu bakanımızın, vekillerimizin gündeminde. En son Kızılcahamam Kampı’nda milletvekilimiz İlyas Şeker Cumhurbaşkanımıza bu konuyu iletmişti. Cumhurbaşkanımız da bir an önce gerekenlerin yapılmasıyla ilgili talimat verdi. Konuyu bizzat Sayın eski bakanımız Fikri Işık bey takip ediyor. Çok yakın bir zamanda çalışmalar başlayacak.
ÜNİVERSİTE BİNASI BÜTÇE PROGRAMINA ALINDI 
Göreve geldiğimizde Cansever ailesi ile birlikte görüşmelerde bulunarak üniversite kurulması için çalışmalar yürüttük. Cansever ailesine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Rektörlük yatırımlarını tamamen kendi içine  yöneltti. Ancak bina yapımını  da bütçelerine aldı. Biz üstümüze düşen çalışmalarımızı yaptık, bundan sonraki süreç rektörlüğümüzde. 
“BU BÜTÇEYLE ANCAK PERSONEL MAAŞI ÖDENİR”
Bazı yerel gazetelerde “Başkan 20 milyonluk bütçeyle oturmuş, her şeyi Büyükşehir’e yaptırıyor” eleştirilerini görüyorum. Peki bu çok yersiz ve gereksiz bir eleştiri değil mi? Zira Büyükşehir Belediyemiz 15 yıldır var ve bu hizmetleri benim dönemimde aldıysa ben bunu başarı sayarım. Büyüklerimiz ile olan uyumun hizmete dönüşen şekli sayarım. Ayrıca diyorum ki; 20 milyonluk bütçeyle ancak personel maaşı ödersiniz, hizmetleri de Büyükşehir’e yaptırırsınız. Önemli olan birlik ve beraberlik içinde bu hizmetleri ilçemize kazandırmak. Hamd olsun İbrahim başkanımız Kandıra’mızı seviyor, vatandaşımızı seviyor, biz de onu seviyoruz. Ve bu ortam Kandıra’mıza çok güzel hizmetler kazandırdı. Ayrıca yapılan bu hizmetler için halkım ve muhtarlarım adına Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na birkez daha teşekkür ediyorum. Ben isterdim ki bu dönemde yaptığımız hizmetler 5 yıl önceki dönemde de yapılsaydı. Ondan önce de yapılsaydı. Keşke bu dönem daha farklı projeleri konuşuyor olsaydık. Hamd olsun bir yerden başladık ve eksiklerimizi bir bir kapatarak yolumuza devam ediyoruz. 4 mavi bayrağa sahip olduk. Seyrek ve Sarısu plajlarımızı da tamamladığımızda sahillerimizi tamamen bitirmiş olacağız. Güzel bir ilçe geleceğe hazırlanıyor. Tarım topraklarımız verimli. Denizimiz güzel. Ormanlarımız güzel, köylerimiz güzel. Hemen hemen alt yapıları, kanalizasyonları bitmiş bir ilçe. İnşallah bu güzel ilçemizde yeni dönemde yeni hizmetler düşüneceğiz.
GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ 2014'TEN İTİBAREN YAPIYORUZ. HİÇBİR ZAMAN BÜYÜKLERİMİZE SORUN GÖTÜRMEDİK. 
Bugünlerde çok sık konuşulan bir konu var; gönül belediyeciliği. Biz 2014 yılından itibaren gönül belediyeciliğini yaptığımıza inananlardanız. Bizden önce de AK Parti belediyeciliği vardı. Nasıl bir yönetimden devraldığımızı da biliyoruz. Dolayısıyla biz belediyemizin kapısının açılması vatandaşın dertlerinin dinlenmesi sıkıntıların çözümlenmesi için 5 yıldır çalıştık. Binlerce vatandaşımızın sıkıntılarını çözüme ulaştırdık. Hiçbir zaman büyüklerimize sorun götürmedik, şikayet mercii olmadık. Geçmişte yaşanan belediye başkanına ulaşamıyoruz sıkıntılarını çözmek için Çarşamba günlerini sadece vatandaşlara ayırdık. Muhtarlarımızla sık sık toplantılarda buluşarak vatandaşlarımızın istek ve sıkıntılarını özellikle defalarca konuştuk. Görevimiz tamamlandığında Kandıra'mızda hoş seda bırakmak adına gönül belediyeciliği adına 5 yıl boyunca mücadele ettik. 
“HALKIMIZ BAŞIMIZIN TACI”
Ben göreve geldiğimde Kandıra merkezde yüzde 39-40 olan oy oranımızın son seçimlerde tüm sandıklarda yüzde 50’ye ulaştığını görüyoruz. Geçmişi CHP ve Demokrat Parti ağırlıklı olan bir ilçede AK Parti oyların yarısına ulaştıysa, iki kişiden biri AK Partili olduysa bu Kandıra gibi bir ilçede büyük bir başarıdır. Özellikle seçim beyannamesindeki projelerin %90-95'ini tamamlayan belediye başarılı mı yoksa başarısız bir belediye midir? Bunu halkımızın takdirine bırakıyorum. Tabi burada önemli olan bu bayrağı sürekli yukarı çıkartmak. Onun için insanlarımızla birebir ziyaretlerimize devam edeceğiz.  Evlerinin içine gireceğiz. İyi ve kötü günlerinde hep yanlarında olduk, olacağız. Halkımız başımızın tacı. Hep birlikte eksiklerimizi kapatarak Kandıra’mızı daha güzel yerlere getireceğiz. 
HEDEFİME ULAŞTIM
Malum seçim dönemindeyiz. 14 aday adayı arkadaşımız var. Hepimiz güçlü bir aileyiz. Kandıra’mıza hizmet etmek için mücadele ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde samimi duygularla hareket etmemiz lazım. Şahsımın Kandıra'da 5 yıldır yaptığı çalışmalar ortada. İyi niyetli çalışmalar yaptık, hiç kimseyi kırmadık. Kocaeli'nden Kandıra'ya kime sorarsanız sorun Ünal Köken'in yaptığı 2 icraatı şu şekilde söyler; birincisi 20 milyon liralık bütçeyle bunca yatırımları ve hizmetleri Kandıra'ya kazandırdı. İkincisi Ünal Köken 5 yıldır Kandıra'da zaten gönül belediyeciliğini kurdu, kimseyle kavga etmedi. Kimseyi ayrıştırmadı. Güzel bir ortam sağladı. Ben büyüklerimden “Sayende Kandıra’yı düşünmüyoruz. Artık Kandıra kavga demek değil" cümlesini duyuyorum ve bu benim için gurur vesilesi. Zaten benim amacım buydu ve hedefime ulaştım. Beni bu şekilde görenlere de Allah razı olsun diyorum. Ben görev için Kandıra’da değilim. Benim ailem Antaplı'da oturuyor. Kandıra’da doğdum Kandıra'da okudum. Okurken dedemle Yılmaz ve Güneş lokantalarında içtiğim çorbanın tadını, Ayyıldız çay ocağında Yakup abiyle içtiğim çaydaki muhabbeti, okulda öğretmenlerim Ahmet çelik, İsmet Dize, İbrahim Yılmaz, İbrahim Gürol'dan öğrendiğim bilgilerin hazzını, 6 yıl boyunca değişik köylerde yaptığım görev ve kazandığım güzel dostlukları asla unutamam. Yani demem o ki biz belediye başkanı olduğumuz için Kandıra’da değiliz. Kandıra benim diğer yarım, damatlar, gelinler, eşim eşimin ailesi bizde herkes Kandıralı ve asla kopamayız Kandıra’dan. Kandıralı olunmaz, Kandıralı doğulur. İşte bu bağla, bu sevdayla yeni dönemde de yeni projelerle vatandaşımızın karşısına çıkacağız. Benim için Kandıra’m herşeyin en güzeline layık. Kandıra insanı, halkım herşeyin en iyisini hak ediyor. Kavgayla fitneyle dedikoduyla olmaz bu işler ve ben 5 yıldır enerjimi kavga etmek yerine benden hizmet bekleyen vatandaşlarıma hizmet ederek harcadım. Çünkü kavgalar sadece geri götürür, benim geriye gitmeye hiç niyetim yok. Hep birlikte daima ileri. Daha yapılacak çok işimiz ve Kandıra için düşündüğümüz çok projemiz var. Hep birlikte daha güzel günlere.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız