Kandıra Zafer İlkokulu'nda yerli malı etkinliği

18 Aralık 2023 Saat: 20:50
Kandıra Zafer İlkokulu'nda yerli malı etkinliği
Zafer İlkokulu'nda, yerli malı kullanımının teşvik edilmesi ve Türkçemize verilen önemin vurgulanması amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye genelinde kutlanan "Yerli Malı Haftası" kapsamında sınıflarda renkli etkinlikler gerçekleşti ve öğrenciler unutulmaz bir deneyim yaşadı.


Okullarda yerli malı ve yerli üretim konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerden biri de Kandıra Zafer İlkokulu'nda gerçekleşti. 2/C Sınıfı Öğretmeni H. Alper TÜZ ve öğrencileri, yerli üretimi teşvik etmek ve Türk malı kullanmanın önemine dikkat çekmek amacıyla ata tohumundan yetiştirdikleri kabakları okullarında sergilediler.

Ayrıca 2/C sınıfı, yerli yumurtalardan sınıfta kuluçka makinesi ile ürettikleri tavukları beslemeye devam ediyor. Velilerin yapmış olduğu yerli ürünlerle gerçekleştirilen "Okulda Beslenme" etkinliği sayesinde, Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftasının önemi gelecek nesillere verimli bir şekilde aktarılmış oldu.

Öğrencilerin evlerden getirdiği kek, kurabiye ve yöreye özgü meyvelerin yenildiği bu haftada, sınıflarda renkli görüntüler oluştu. Bu etkinliklerle öğrencilere yerli malı ve yerli üretim konularında farkındalık kazandırılarak milli değerlere sahip çıkma bilinci oluşturulmuş oldu.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız