Kandıra İlçe başkanından çiftçilere önemli uyarı!

16 Temmuz 2022 Saat: 12:36
Kandıra İlçe başkanından çiftçilere önemli uyarı!
AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile çifçileri bölgede sıklıkla görülen Amerikan Beyaz Kelebeği ile ilgili olarak uyardı. Ölmez, bir an önce ilaçlama yapılması gerektiğini belirtti

Kandıra İlçesinde son zamanlarda bir çok bölgede görülmeye başlayan Amerikan Beyaz Kelebeği ile ilgili AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, sosyal medya hesabından uyarıda bulundu. Ölmez, Tekirdağ’da çekilmiş bir video ve Kandıra İlçesinde çekilen, hem ağaçlara hem de ayçiçeği, yonca ve fındıklıklara zarar veren Amerikan Beyaz Kelebeği fotoğrafları ile yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeleri kullandı.

“Kıymetli çiftçilerimiz hayırlı cumalar. Bölgemizde amarikan beyaz kelebeği diye tabir edilen önceleri cevizler akabinde dut erik kızılcık ıhlamur çınar ağaçlarının dallarına keseli tırtıllar şimdide ayçiçeği yonca ve fındık bahçelerini sarmaktadır. Mühendislerin tavsiyesi şu an anlık görünen alanda kimyasal ilaçla imha edilmesi gerekmektedir.

Ürünlerinizin heba olmaması için tarlalarımızı, bahçelerimizi her gün kontrol ederek mücadelede geç kalmayalım. Özellikle fındığın olgunlaşma dönemine geçtiği şu dönemde ayçiçeğinin kafa çevirirken vereceği hasarın rakamlarla ölçülemeyecek boyuta ulaşacaktır .

Bunu yok etmenin en uygun yöntemi çam ağaçlarında ki gibi biyolojik mücadeledir. Biyolojik mücadele için Bunu yiyecek böceğin üretilmesi ve doğaya salınması zaman alacaktır. şu an bahçelerinizde yapacağınız birinci öncelikli mücadele bu olmalıdır. Alttaki video trakya bölgemizden fotoğraflarda ilçemizden çekilmiştir”








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız