Kandıra’da Mehmet Akif’e muhteşem anma

19 Mart 2022 Saat: 07:50
Kandıra’da Mehmet Akif’e muhteşem anma
Bizkandırayız Şiir Topluluğu, Kandıra Lisesi Mezunları Derneğinin “İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif’i anma gecesi” Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli’nin katılımı ile muhteşem geçti.

Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş eserlerin fon müziği ile başlayan gece Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri Keman sanatçısı Efe Küçük ve Kabak Kemane sanatçısı Berkan Geçgen’in İstiklal Marşının İsmail Hakkı Bey tarafından Rast makamındaki ve Ali Rıfat Çağatay’ın Acemaşiran makamındaki bestelerini icra ettiler. Osman Zeki Üngör’ün bestelediği Kabul edilen bestesini iki sesli olarak da icra ettiler.

Gecenin sunumunu gerçekleştiren Ebru Turhan Çetiner, saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep birlikte okunmasından sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayat hikayesi hakkında bilgi verdi. Ardından gecenin tertipleyicisi ve tertip komitesinin sözcüsü olarak Aygün Aynagöz anma etkinliği programının nasıl gerçekleştiği hakkında bilgisini aktardı ve katılanlara teşekkür etti. Program sırasıyla; Akçakoca İlköğretim okulundan Hikmet Hamza Güdük, Şehit Yavuz Sonat Meslek Teknik Anadolu Lisesinden Yağmur Macit ve İzmit 28 Haziran İlköğretim Okulundan Elif İlke Sözer; İstiklal Marşını, Şehit Yavuz Sonat Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinden Mukaddes Seyhan ve son olarak Şiir okuma yarışmasında Kocaeli il birincisi olan Akçakoca Anadolu Lisesi Öğrencisi Ömer Aslan Bülbül adlı şiiri okudu.

Kandıra Lisesi Mezunları Derneği ve Bizkandırayız Müzik hocası olan Engin Ecevit şiir okuyan öğrencilere katılım sertifikası takdim etti ve teşekkür konuşmasında gecenin anlamını ve önemini işaret etti. Program Bizkandırayız Şiir Topluluğunun üyelerinin okuduğu şiirler ile devam etti. Sırasıyla Olcay Tokdemir Leyla adlı şiiri, Ayfer Kocatürk Uyan adlı şiiri, Nizamettin Yılmaz ve son olarak Sabahat Ulutaş Çanakkale şiirini okudu.

İstanbul’dan gelen Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli’nin Mehmet Akif Ersoy’u anlatması ve sorulara cevap vermesi ile devam edildi. Katılımcıların dikkatlice dinlemeleri ve soru sorarak Akif hakkında bilinmeyen konulara ışık tutan Çiftçigüzeli’ne tüm katılanlar ayrıca teşekkür etti.

Çiftçigüzeli’nin plaketini; Aygün Aynagöz, Kandıra eski belediye başkanları; Kenan Evin ve İsmail Genç, Ç.Y.D.D. Kandıra Şubesi Başkanı Sevim Deren ile Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Ali Kocatürk takdim etti. Şiir okuyan Şiir Topluluğu üyelerine ise Mehmet Cemal Çiftçigüzeli teşekkür belgesini tek tek takdim etti. Ebru Turhan Çetiner’in kapanış konuşmasından sonra fotoğraflar çekildi.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız