Kandıra’da 3 sahil, parkur alanı olarak ilan edildi

25 Mayıs 2022 Saat: 17:38
Kandıra’da 3 sahil, parkur alanı olarak ilan edildi
Kandıra Kaymakamlığı tarafından ilçe kıyılarında günübirlik gezi teknesi ve turizm amaçlı sportif faaliyetlerinin yapılmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Kandıra Kaymakamlığı, ilçe kıyılarında günübirlik gezi teknesi ve turizm amaçlı sportif faaliyetlerinin yapılmasına yönelik taleplere ilişkin konuları değerlendirmek üzere toplandı. İlçe Kaymakamı Mehmet Ünal başkanlığında; Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Bot Komutanı, Kefken Liman Başkanı ile Kefken ve Bağırganlı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlarının katılımı ile yapılan toplantıda alınan kararlar kapsamında valilik onayı ile ilçe parkur alanları belirlendi.
GÜNÜBİRLİK GEZİ TEKNELERİ
Alınan kararlar kapsamında ilçe turizmini geliştirmek, çeşitlendirmek ve var olan talepler doğrultusunda yeni imkanlar yaratmak için, Kefken Limanı ve Bağırganlı Balıkçı Barınağı çıkışlı olarak gezi ve turizm amacı ile buradan alınacak yolcuları ilçedeki kıyı, koy, ada ve benzeri yerleri gezdirerek yine aynı gün bu limanlara indirerek günübirlik gezi tekneleri seferleri yapılması uygun görüldü.
KERPE, KUMCAĞIZ VE CEBECİ
Yine ilçe kıyılarında denizde gerçekleştirilecek turizm amaçlı su üstü ve su altı sportif faaliyet yapılmasına ve bu amaca uygun yerlerden Kerpe Sahili, Kumcağız Sahili ve Cebeci Sahili parkur alanlarının Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği'nin 7. maddesi gereğince belirlenip ilan edilmesi için valilik makamına önerilmesine karar verildi. Valilik makamı onayı ile - Kerpe Sahili 41 9.230'N - 30 1|,792'E Kumcağız Sahili 41 9.982'N -3013,594'F, Cebeci Sahili 41 1 1 .980'N - 30 15.7 59' F ilçenin parkur alanı olarak ilan edildi.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız