Kandıra Cezaevi Kampüsü’ne Adalet Halk Kütüphanesi açıldı

5 Aralık 2023 Saat: 17:08
Kandıra Cezaevi Kampüsü’ne Adalet Halk Kütüphanesi açıldı
Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında bugün 7 ilde 8 Adalet Halk Kütüphanesi eş zamanlı açıldı. Kandıra Cezaevi Kampüsü’nde de kütüphane açışı gerçekleşti.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında bugün eşzamanlı olarak 7 ilde 8 kütüphane açıldı. Kandıra Cezaevi, Marmara Cezaevi, Sincan Cezaevi, Buca Cezaevi, İzmir Aliağa Cezaevi, Kayseri Bünyan Cezaevi, Elazığ Cezaevi ve Adana Cezaevlerinde Adalet Halk Kütüphanesi’nin açılışları gerçekleştirildi.

BAKAN ERSOY VE TUNÇ CANLI BAĞLANDI

Kütüphanelerin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Ankara Sincan Cezaevi Adalet Halk Kütüphanesi’nden eşzamanlı canlı bağlantısı üzerinden gerçekleşti. Bakanlara seslenen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bilim, sanayi ve teknoloji şehrinden saygılarımızı arz ediyorum. Adalet kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyorum. Başta bakanlarımız olmak üzere tüm ekibinize bu hizmet sebebiyle şükranlarımızı sunuyorum. Hayırlı olsun.” dedi. Kandıra Cezaevi Kampüsü içerisinde yer alan kütüphanede yaklaşık 10 bin 600 kitap bulunduğu öğrenildi.

KÜTÜPHANEYİ KENT PROTOKOLÜ AÇTI

Kandıra Adalet Halk Kütüphanesi açılışına Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Soydabaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Murat Bozkurt, Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve cezaevleri müdürleri yer aldı.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız