Kandıra-Ağva-Şile Yolu’nda: İkinci etap da tamam!

6 Aralık 2022 Saat: 08:30
Kandıra-Ağva-Şile Yolu’nda: İkinci etap da tamam!
Kocaeli ile İstanbul arasında üç şerit gidiş ve üç şerit dönüşle dördüncü bağlantı yol bağlantısını sağlayacak olan Kandıra-Ağva-Şile Yolu’nda İkinci etap da tamam!

Kandıra’nın turizmi için büyük öneme sahip olan ve Kocaeli ile İstanbul arasındaki dördüncü yol bağlantısını sağlayacak olan Kandıra-Ağva-Şile Yolu’nun, Kandıra-Ağva bölümünde inşaat başlıyor.

İhalesi 6 Temmuz’da yapılan ve kazanan Makyol İnşaat İspa İnşaat ortaklığı yer teslimi yapılan projede şantiye kurma çalışmaları başlamıştı. 47,1 kilometreyi kapsayan projenin Kandıra-Ağva etabı, duble yol olarak inşa edilecek.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yürüttüğü bu önemli proje ile birlikte, ilk etap olan Ağva ve Şile arasında üç şerit gidiş üç şerit geliş, ikinci etap olan Kandıra-Ağva arası ise duble yol şeklinde olacak.

Toplam 8 adet köprülü kavşak, 4 adet 3 bin 96 metre uzunluğunda çift tüp tünel, 5 adet 2 bin 231 metre viyadük, 27 adet 1852 metre köprü ve 3 tünelin olacağı projede inşaat çalışmalarının başlaması için gün sayılıyor.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız