İZGAZ işçisine yüzde 42,5 zam

3 Ağustos 2022 Saat: 06:40
İZGAZ işçisine yüzde 42,5 zam
İZGAZ’da çalışan 140 işçinin ocak ayında yapılan toplu iş sözleşmesinin ardından işçilerin yaşanan enflasyon karşısında yaşadıkları kayıpların ortadan kalması için, işçilere ilk 6 aylık enflasyon olan yüzde 42.35 oranında zam yaptı

Kocaeli’de hizmet veren gaz dağıtım şirketi İZGAZ’da ocak ayında yapılan toplu iş sözleşmesinde işçilerin ücretlerine yıllık yüzde 54 oranında zam yapıldı. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle enflasyon artışından etkilenen işçilerin ücretlerine ara bir zam yapılması için TES-İş Sendikası ile işveren arasında yapılan görüşmelerde işçilerin ücretlerine ikinci bir zam yapıldı. İşveren işçilerin ücretlerine ilk 6 ayda gerçekleşen enflasyon oranında zam yaptı.

SENDİKA TEŞEKKÜR ETTİ
Sendika ve işveren arasında ek protokol için yapılan görüşmede İZGAZ işvereni Palmet işçilerin ücretlerine ilk 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 42,35’i zam olarak verdi. İşçilerin ocak ayında yapılacak ikinci yıl zammı ise ikinci 6 aylık gerçekleşen enflasyon oranında olacak. İşçilerin yaşanan enflasyon karşısında daha fazla kayıp yaşamaması için yapılan ara zam için TES-İş Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu, İZGAZ yönetimine teşekkür etti.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız