Hyundai Mobis işçisine yüzde 46 zam

1 Mayıs 2022 Saat: 07:21
Hyundai Mobis işçisine yüzde 46 zam
Alikahya’da üretim yapan Hyundai fabrikasının Mobis bölümünde çalışan 300 işçinin eyleminin ardından işveren tarafından, ücret zammı yüzde 46’ya, devamsızlık primi de yılda 4’e çıkarıldı. Eylül zammı için de işçiye söz verildi.

Hyundai fabrikasında geçtiğimiz ay işçilere yapılan yüzde 50 zammın ardından bir ay gecikmeli zam verilen Mobis işçileri, işverenin verdiği yüzde 45 zam teklifini protesto etti. Protestonun ardından işveren ile işçiler arasında yapılan görüşmede zam oranı yüzde 46’ya çıkartılırken, 6 ayda bir 450 lira olarak verilen devamsızlık primleri ise 3 ayda bir verilecek şekilde düzenlendi. Eylemden dolayı hiçbir işçinin işten çıkartılmayacağını taahhüt eden işveren Eylül zammında ise ellerinden geleni yapacakları ile ilgili işçiye söz verdiği belirtildi.

İŞÇİLER KABUL ETTİ
Hyundai işvereni çarşamba günü Mobis bölümündeki 300 işçiye yüzde 45 zam yapacağını açıklaması üzerine işçiler eylem yaptı. Eylemin ardından işçilerle yapılan görüşmede anlaşma sağlandı. İşçilerin ücretlerine yüzde 46 oranında zam yapılırken, yılda iki kez verilen devamsızlık pirimi yılda 4 kez verilmesine karar verildi. İşveren işçilere eylül ayında ise daha fazla zam yapmak için söz verdi. Bazı işçiler verilen zammı kabul etmese de bazı işçiler zammı yeterli buldu.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız