Hazırlıklar tamamlandı! Kocaeli açılışa hazır

5 Ağustos 2022 Saat: 06:12
Hazırlıklar tamamlandı! Kocaeli açılışa hazır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 6 Ağustos Cumartesi yapılacak 10. Açılış Bayramı için Kocaeli Valiliği öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşları hazırlıklarını tamamladı. Vali Yavuz ve Başkan Büyükakın bayrama tüm vatandaşları davet et

İlimizdeki ilk toplu açılışa Başbakan olarak 19 Kasım 2006’da Seka Park ve Derince Tüneli için gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 8 Kasım’da AK Parti 7. Olağan İl Kongresi ile toplu açılış için ilimize gelmişti. Erdoğan bu kez 10. Açılış Bayramı için geliyor. Bir hafta önce belli olan ve 5 gün önce hatları belirlenen taslak programa göre Soçi’den çok önemli bir toplantıdan dönecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’dan ilimize gelecek ve saat 14.00 gibi Bilişim Vadisi’nde Kocaeli’ye değer katanlar programına katılacak. Erdoğan istihdam, ihracat ve kadın istihdamı gibi kategorilerde başarılı olan Kocaelili firmalara ödül verecek.

8.5 MİLYAR TL’LİK TESİSLER AÇILACAK
Erdoğan’ın bir sonraki durağı ise Milli İrade Meydanı olacak. 10. Açılış Bayramı’nda Kocaelililere seslenecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin 3.2 milyar TL, özel sektörün 3.5 milyar TL değerindeki 54 fabrikası içinde olmak üzere bakanlıkların ve valiliğin yatırımları ile değeri 8.5 milyar TL’yi aşan yatırımların resmi açılışını gerçekleştirecek. Miting alanı için Kocaeli Valiliği çok titiz bir çalışma yürütüyor.

ON BİNLERCE TÜRK BAYRAĞI DAĞITILACAK
Alana gelen vatandaşlara on binlerce Türk bayrağı dağıtılacak. Vatandaşların mitinge kolayca katılması ve sonrasında dağılabilmesi için de tüm tedbirler düşünüldü. Hem ulaşım imkanları hem de trafik akış güzergahları belirlendi. Kapatılacak yollar ile ilgili de çalışma yapıldı. Alınan tedbirlerin yarın açıklanması, kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Taslak programa göre Erdoğan’ın açılış bayramı sonrası da AK Parti teşkilatları ile buluşması planlanıyor. Ancak AK Parti ziyareti ya da Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı.

VATANDAŞLARIMIZ İÇİN TÜM TEDBİRLERİ ALDIK
Açılış Bayramı hazırlıkları ile ilgili Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, gazetemizin sorularını cevaplandırdı. Vali Seddar Yavuz şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha ağırlamanın onurunu yaşıyoruz. Çok önemli eserlerin- tesislerin açılışını gerçekleştireceğiz. Ulaşım ve trafik dahil tüm tedbirleri aldık. Geniş bir şekilde duyuracağız. Tabi bu güzel bayram ortamına tüm Kocaelilileri davet ediyoruz. Bu bayramı hep beraber yaşamak istiyoruz.”

HEMŞEHRİLERİMİZİ AÇILIŞA BEKLİYORUZ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da açıklamasında tüm hazırlıkları tamamladıklarına dikkat çekerek, “Açılışı yapılacak eserler arasında 3.2 milyar değerinde belediyemizin yatırımı da bulunuyor. Bu eserler son 2 yılda kazandırdıklarımız. Toplamda da 8.5 milyar TL’yi aşan bir değer var. Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile büyük bir onur ve gururla açılışımızı yapacağız. Tüm Kocaelileri de açılış bayramına bekliyoruz” dedi.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız