Dr. Fehmi Evren Dinç, “Kandıra’ya sözüm var”

21 Mart 2021 Saat: 16:17
Dr. Fehmi Evren Dinç, “Kandıra’ya sözüm var”
Sağlık eski bakanı Kazım Dinç’in oğlu Dr. Fehmi Evren Dinç, babasının yolundan giderek “Kandıra’ya sözüm var” diyor ve bölgeye destek olacak tüm faaliyetlerin geliştirilmesi için projeler oluşturuyor.

Sağlık eski bakanı Kazım Dinç’in oğlu Dr. Fehmi Evren Dinç, gazetemizi ziyaret ederek Kandıra Temsilcimiz Ünal Cankurt ile Kandıra’ya dair samimi açıklamalarda bulundu. Kandıra halkının yakından tanıdığı ve Kandıralıları çok iyi tanıyan, bölgenin istihdamına katkı sağlamak için çalışmaya devam eden Dr. Evren Dinç, Kandıra’nın ve Kocaeli’nin geleceği için etkili çözümlere, sanayi ve tarım üzerine odaklanmak gerektiğini belirtti.
“KANDIRA’YA SÖZÜM VAR”
İlaç sektöründe yenilikçi girişimlere imza atan, aynı zamanda Kandıra Gıda İhtisas Bölgesi projesi için de bölge halkına fayda sağlayacak planları olan Evren Dinç, babasının yolundan giderek “Kandıra’ya sözüm var” diyor ve bölgeye destek olacak tüm faaliyetlerin geliştirilmesi için projeler oluşturuyor. Bölgeye mutlaka bir OSB kurulmasını ve 3. köprü yolunun ticaret anlamında çok iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Evren Dinç, “Ülkemizin kendi ürünlerini üretmesi lazım ve ürettiklerimizi satabilmemiz lazım. Bu sadece gıda odaklı tarım faaliyetlerden ibaret olmamalı, ilaç sektörüne ham madde ve yardımcı madde sağlayacak ürünlerin yerli üretimi ve nihai olarak ihracatı olmalıdır” diye konuştu. Dinç, ayrıca siyasetçileri ile tanınan Kandıra’nın önünü açmak, daha da ileri götürmek ve Türkiye OSB’lerinin en önemlilerinden birine dönüştürmek için üretim ve ihracat planları ile ilgili adımlar atılması gerektiğini de belirtti.

DR. FEHMİ EVREN DİNÇ KİMDİR?
21 Temmuz 1979 Kandıra doğumlu Evren Dinç, ilkokulu Zafer İlkokulu’nda, ortaokulu ise Kandıra Ortaokulu’nda bitirdi. Kazım Dinç’in Kocaeli Milletvekili olarak seçilmesi ve ardından 50.hükümette Sağlık Bakanı olarak atanması ile lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2000 yılında mezun olduktan sonra Bilgi Teknolojileri alanına yönelmek için Amerika Birleşik Devletleri’nin yüksek lisans eğitimini tamamladı.
AKADEMİK ALANDA BAŞARILI
Bilgi teknolojilerine dair edindiği eğitimi en iyi şekilde kullanmak, ülkesine fayda sağlamak ve uygulamaya dökmek için Türkiye’ye döndü ve Ford Otosan’da 5 yıl boyunca birçok IT projesinin liderliğini yürüttü. Yürüttüğü otonom araba projesini akademik alanda da literatüre katmak için Kocaeli Üniversitesi’nde doktora derecesini aldı, Türkiye’de otonom araçların üretimi konusunda tezini tamamladı. 2010 yılında Hakkâri Çukurca’da üstün hizmet belgesi ile askerliğini tamamlayan Dr. Fehmi Evren Dinç, askerliği ardından kurumsal deneyimlerinden elde ettiği bilgi birikimi ile Türkiye’de birçok yeni ve inovatif girişime ortak olmuş, destek vermiş ve risk sermayesi alanında bir rol model olarak genç girişimcilerin Türkiye ekonomisine başarılı ve etkin bir şekilde katılması için mentorluk yaptı.

ONLARCA KÖYE İSTİHDAM KAPISI AÇTI
Yenilikçi girişimlerine Sağlık Eski Bakanı ve SURDER (Sağlık Ürünleri Derneği) Başkanı Kazım Dinç ile ilaç sektöründe devam eden Dr. Evren Dinç, kurduğu ilaç firması ile ilaç sektöründe yenilikçi birçok ilacı Türkiye’ye kazandırmakta ve Türkiye’nin ilaç sektörü alanında ihracat yapmasına destek vermekte. Kendi ilaç firmasıyla AR-GE süreçlerini üniversiteler bünyesinde tamamladıktan sonra ilaç üretiminde gereken ham madde ve yardımcı malzemenin yerlileşmesini sağlayarak onlarca köye istihdam kapısının açılmasını sağladı.
HİÇBİR SİYASİ PARTİ ÜYESİ DEĞİL
Aynı zamanda, 2015-2016 yıllarında İKMİB işbirliği ile Türkiye İlaç Sektörü Proje Koordinatörü olarak görev alarak ülkesinin ilaç sektöründe ilk kümelenmesini kurup ihracat yaparak neler kazanabileceği üzerine bilfiil çalıştı. Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde ve Marmara Üniversitesinde çeşitli dersler verdi. Akrabaları arasında eski milletvekili ve bakanlar bulunan ve siyaseti yakından takip eden Evren Dinç, 90’lı yıllar ve 2000’li yıllarda Kazım Dinç ile ön seçim ve seçim süreçlerinde aktif rol aldı. SÜRDER Başkanı Kazım Dinç ise sektördeki 80’den fazla ilaç firmasının sözcülüğünü yapıyor ve kendini siyasetin üzerinde bir alanda konumlandırıyor. Oğlu Dr. Evren Dinç ise hiçbir siyasi parti üyesi değil. Evli ve iki çocuk babası.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız