Doktorlar 14-15-16 Mart'ta grevde!

14 Mart 2022 Saat: 02:41
Doktorlar 14-15-16 Mart'ta grevde!
Tabip Odası üyesi doktorlar önümüzdeki 2 gün, sağlık çalışanları ile aile hekimleri ise 3 gün boyunca iş bırakma eylemi yapacak. Sadece hastanelerde acil, yoğun bakım ve kadın doğum servisleri, hasta bakacak.

Taleplerinin kabul edilmesi için mücadele eden sağlıkçılar geçtiğimiz ay 2 gün iş bıraktı. Tabip Odası üyesi doktorlar 14 Mart Pazartesi ve 15 Mart Salı, sağlık çalışanları ile aile hekimleri ise 14, 15 ve 16 Mart günleri hasta bakmayacak. Sadece hastanelerdeki acil, yoğun bakım ve kadın doğum servislerinde sağlık hizmeti verilecek. Sağlıkçılar, bugün 09.00’da Heykel mevkiindeki Atatürk anıtına çelenk bırakarak 14 Mart Tıp Bayramı’nı da kutlayacak. 10.30’da ise SDKM’de plaket töreni olacak.

TALEPLER NELER?
Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Funda Atmaca, neden iş bıraktıklarını açıkladı. Dertlerinin sadece para olmadığını vurgulayan Atmaca, “Etkin bir sağlıkta şiddet yasası hazırlanmasını, ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini veya revize edilmesini, özlük ve emeklilik haklarımızın düzenlenmesini istiyoruz” dedi. Kocaeli Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Ardaman da plaket töreninde gerekli açıklamayı yapacaklarını söyledi.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız