Aşı seferberliği yeniden başlıyor

13 Temmuz 2022 Saat: 11:52
Aşı seferberliği yeniden başlıyor
Vaka sayılarının artması ile birlikte Sağlık Bakanlığı, hatırlatma doz tanımlamalarını yaptı. İlimizde ilk gün yaklaşık 1.200, ikinci gün 2 bin 300 kişi aşı yaptırdı. Aşı çalışmaları bayram tatilinden sonra hızlanacak.

Koronavirüs pandemisinde maske kullanımının sağlık kuruluşları dışında her yerde kaldırılmasının ardından vaka sayılarında hızlı artış yaşanmaya başladı. Türkiye genelindeki artışın ardından Sağlık Bakanlığı yeniden aşı tanımlamalarını yaptı. İlimizde de aşı tanımlamalarının ardından hastanelerde aşı kuyrukları oluştu. Hastanelerde aşı polikliniklerinin sayısı artırıldı. Bayramdan sonra il genelinde hastaneler dışında, aile sağlığı merkezlerinde ve mobil aşı ekipleri ile aşı seferberliği bir kez daha başlatılacak.

SAYI HER GÜN ARTIYOR
Sağlık Bakanlığı tarafından 9 Temmuz’da tanımlanmaya başlanan koronavirüs aşısı hatırlatma dozu ile birlikte 10 Temmuz’da hastanelerde yoğunluk başladı. İlk gün yaklaşık 1.200 kişi, ikinci gün ise yaklaşık 2 bin 300 kişi aşı oldu. Randevularını alan vatandaşlar hastanelere giderek aşı olmaya başladı. 9 günlük bayram tatilinin bitmesi ile birlikte hastanelerde aşı polikliniklerinde aşılamanın daha da hızlanması bekleniyor.

YOĞUNLUK VAR
Kocaeli Devlet Hastanesi’nde bayram tatili sonuna kadar acil serviste oluşturulan bir tane aşı polikliniğinde aşılar yapılıyor. Bayramdan sonra yeniden aşı polikliniklerinin oluşturularak aşılamanın hızlandırılması bekleniyor. SEKA Devlet Hastanesi’ndeki 5 aşı odasında aşılama devam ettirilirken, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ise hastane bahçesinde bulunan küçük binada aşılama devam ediyor.

AŞILAMA HIZLANACAK
Hastanelerde başlayan aşılama ile birlikte bayram tatili nedeniyle yoğunluk olan hastanelerde icapçı personel göreve çağrıldı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri gerektiğinde hastanelerde aşı talebine göre poliklinik sayısını artıracaklarını, personel takviyesi yapacaklarını belirtti. Bayramdan sonra aile sağlığı merkezlerinde de aşı çalışması başlayacak. Aynı zamanda mobil aşı ekipleri de talebe göre aşılamaya katılacak.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız