Akşener’den Kocaeli’de 6’lı masa açıklaması “6’lı masaya iyi ki oturduk”

25 Eylül 2022 Saat: 08:00
Akşener’den Kocaeli’de 6’lı masa açıklaması “6’lı masaya iyi ki oturduk”
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet görevde geçirdiği 41 ayı bugün Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Güzel işler kalbe değer” lansmanı ile anlattı. Programda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşma gerçekleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “ Fatma Kaplan Hürriyet’i ne kadar zorluklarla çalıştığını izlerken birden İYİ Parti’nin yolcuğu gözümün önüne geldi. Siz seçildiniz İzmit’te neler değişti, şu İYİ Parti kuruldu neler değişti. Bizde sizin yaşadığınız zorlukların benzerliklerini yaşadık. Millet İttifakı ve 6’lı masanın temsilcileri buradayken o dönemi anlatmak isterim. Kurulamaz dediler kurduk, şu yapılamaz dediler yaptık. 24 Haziran’da seçim kararı alındı. YSK’dan ters bir karar çıkacağı söylenmeye başladı.

“15 VEKİL YERİNE 100 BİN İMZA İLE ADAY OLDUM”
Bir siyasi partimizin genel başkanı ile beraber gidebilir miyiz diye görüştük o olmadı. Aklıma Kılıçdaroğlu ile görüşmek geldi. 5 vekilimiz vardı ve 15 vekil talep ettim. Bu demokrasiye dair bir çok şeyi değiştirecek bir adamın atılmasına yönelik talepti. Kendisine herhalde ölene kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme Kılıçdaroğlu’nu vasiyet ettim. 15 vekil ile demokrasinin tahkimine sebep oldu. O 15 vekilden biri de karşımda duruyor oda Fatma Kaplan Hürriyet. Seçim kararı çıktığı andan itibaren arkadaşlarımızın partilerine dönmelerini ve en küçük onlardan faydalanma yoluna gitmeden dönmelerini sağladık. 15 vekil ile aday olabilirdim ama ben 100 bin imza ile aday oldum.

“İTTİFAK İLE SEÇİME GİDEREK 25 VEKİL FAZLA ALDIK”
İYİ Parti Genel Başkanı ilk siyasi tecrübesini DYP’de yapmış bir insandır. İzmit’li bir kadın. İzmitliler çözüm üretir. Yıllarca CHP ve sağın renkleri arasında büyük bir mesafe varken o davranış biçimi o uzaklığı kapattı ve bir işbirliğine güç birliğine sebep oldu. İyilik iyilik doğuruyor arkadaşlar. İttifak ile seçime gittik 21 CHP fazla aldı bizde 4 vekilden fazla aldık. Toplam 25 milletvekili fazla almış olduk. Muhalefet seçmenini oluşturan kanaat önderleri konumunda olan sosyolojik olan seküler şehirli orta sınıf seçmen seçime giderken 2018’de seçimi unuttu. Birinci turda geçeceğiz dendi olmadı. O seçim sonuçlarında bizim aldığımız oy Ekmeleddin İhsanoğlu kadar oldu. Bu defa da kaybettik diyen bu muhalif seçmeni nasıl ayağa kaldırırız diye baktık. Başarıya özlem çıktı. Bu hizmetler o başarıya özlemi ulaştıracağını gördük.

“6’LI MASAYA İYİ Kİ OTURDUK”
31 Mart seçimlerine girersek başarırız ve o seçmen ayağa kalkar dedik. CHP’ye teklif götürdük. CHP benim babamın partisidir. Babamın İnönü ile fotoğrafı var, sonra paylaşırız. 100 senelik bir parti, var baba var. Gittik, teklif ettik, konuştuk. 1 ay beklediler ben dayanamadım bir dürtme yaptım. Sonra kabul ettiler, oturduk. Biz bu masaya oturmayı İYİ Parti’yi bir yere getirmek için yapmıyoruz, muhalif seçmeni ayağa kaldırmak için yapıyoruz. Türkiye mi İYİ Parti’mi denildiğinde Türkiye’yi tercih edeceksiniz. 19 ilçe aldık, tek başımıza girseydik belki 10 belki 15 alırdık. Söylediğim şey İYİ Parti’nin bir şey olması değildi. Şimdi iyi ki de o teklifi götürmüşüz. İyi ki sizde evet demişsiniz ve o masaya oturmuşuz.

“İSTANBUL’U ALMAK ERDOĞAN’IN AŞKINI ALMAKTI”
Sayın Erdoğan İstanbul benim aşkım derdi hedefim İstanbul'u almaktı çünkü İstanbul’u almak Erdoğan’ın aşkını almaktı. madem biz bizeyiz madem benim şehrimdeyiz madem doğduğum yerdeyiz o aşkın alınmasına da benden başka inanan olmadı. Biz bu bakış açısıyla bu ülkenin insanlarına istersek başarabilirizi aşıladık. İnşallah çalmayacak, çırpmayacak, çaldırmayacaksınız.

“13. CUMHURBAŞKANI BİZİM ADAY GÖSTERDİĞİMİZ KİŞİ OLACAKTIR”
Türkiye bir ucube sistemle yönetiliyor. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini ortadan kaldıracağız. EYT’li mi normal mi emekli edeceksiniz dediler EYT’li dedim bir süre maaş almasınlar. Bu seçim Güçlendirilmiş parlamenter sistemini konuşarak yaptığımız son çeçimdir. Bu seçimi almak zorundayız. Bu seçimde başarmak zorundayız. Varsayın kaybettik, ondan sonra bir daha parlamenter sistem konuşulamaz. Önceliğimiz parlamenter sisteme geçmektir, önceliğimiz kamil bir demokrasiyi sağlamaktır. 21. YY’nın değer setlerine uygun gerçekten gençlerin de umudunu hayata geçirebilecek bir parlamenter sistemdir. Önce cumhurbaşkanlığını sonra meclisi kazanacağız. Benim ilk siyasi tecrübem belediye başkanlığıdır. Bu ucube sistem değişmediği takdirde bunların hiçbir anlamı kalmayacak. Bu iddia bu inanç ve bu kararlılıkla gittiğimiz takdirde 13. Cumhurbaşkanı bizim aday gösterdiğimiz kişi olacaktır ve Türkiye güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçecektir.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız