AK Parti Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı Öztürk, “Kandıra için çok güzel hayallerim var”

5 Aralık 2018 Saat: 19:42
AK Parti Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı Öztürk, “Kandıra için çok güzel hayallerim var”
AK Parti Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı Erhan Öztürk, “Benim Kandıra sevdam bambaşka. İlçem için çok güzel hayallerim var” dedi.

Yaklaşık 12 yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan ve son 3 yıldır Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü olan Erhan Öztürk, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kandıra Belediye Başkanlığı aday adaylığı için görevinden istifa ederek, Kandıra’yı yönetmeye talip oldu. Gerek işinden gerekse kişiliğinden dolayı ilçede geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen Erhan Öztürk, aday adayları arasında ön plana çıkan isimlerden biri. Bizler de kendisiyle keyifli bir söyleşi gerçekleştirerek aday gösterildiği takdirde nasıl bir yol izleyeceğini ve Kandıra için hedeflerini sorduk. Aday adaylık başvurusunun hemen akabinde Kandıra’yı karış karış dolaşmaya başlayan Öztürk, aday gösterilsin ya da gösterilmesin 31 Mart’a kadar yorulmadan çalışacağını ifade ederken, aday gösterildiği ve başkan seçildiği takdirde ise Kandıra için hayal ettiği projeleri hayata geçirmek için elinden geleni yapacağını kaydetti.

*Öncelikle sizi tanıyalım. Erhan Öztürk kimdir?

1980, Kandıra doğumluyum. İlkokulu Akçakoca İlkokulu'nda, ortaokulu Kandıra İmam Hatip Ortaokulu’nda, liseyi de Ankara'da okudum. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği mezunuyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. 2006 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyorum. Önce müteahhit elemanı olarak başladığım iş hayatımda daha sonra sırasıyla şef, park bahçeler müdür yardımcısı, etüt planlama ve kesin hesap şube müdürü olarak görev yaptım. Yaklaşık 3 yıldır da kırsal ve tarımsal hizmetler şube müdürü olarak görev yapıyordum.

*Siyasete ne zaman başladınız?

Siyasi hayatıma 2003 yılında AK Parti gençlik kollarında başladım. AK Parti'nin kuruluşunda gerek ailem gerekse büyüklerim bulunmuştur. Ben de o dönemlerde ilçe gençlik kollarında siyasi ve hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Daha sonra 2007-2010 yılları arasında Ayhan Kılıç’tan aldığım başkanlık görevini 3 yıl boyunca layığı ile yerine getirmeye çalıştım. Daha sonra belediyecilik ve memuriyet hayatım başladığı için görevimi siyasi ve hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcım İskender Yazıcı’ya devrettim.

KANDIRA'NIN SOKAKLARINDA BÜYÜDÜM

*Neden Kandıra'ya aday oldunuz?

Benim Kandıra sevdam gerçekten bir başkadır. Bunu beni tanıyan arkadaşlarım çok iyi bilir ve hep söylerler. Ben 38 yıl boyunca Kandıra'nın her bölgesinde dolaşmış, her bölgesinde tanınmış biriyim. Küçükken Namazgâh’ta da dereye girdim, Ali Ağa’nın bizi kovalamasına rağmen Kanlıdere’de de. Kandıra'nın sokaklarında büyüdüm. Ayakkabıcısından Kasap Muharrem'ine kadar hepsiyle ağabeylik kardeşlik hukukumuz vardır. Kandıra'nın değerlerini her zaman ön planda tutmuşumdur. Özelikle Kandıralılık benim için çok daha önemlidir. 

*Göreviniz nedeniyle Kandıra’da çok iyi tanınıyorsunuz. Bu açıdan kendinizi şanslı görüyor musunuz?

Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevim Kocaeli'ndeki tüm kırsal mahallelere hizmet etmekti. Bu mahalleler arasında hizmet ağımızın en çok ulaştığı Kandıra’nın 96 mahallesi de var. Büyükşehir belediye başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu sayesinde kırsal ve tarımsal hizmetler şube müdürlüğü olarak Kandıra'mıza yeni projeler getirdik. Benim müdürlüğümde yem bitkisi, tohum desteği, tavukçuluk desteği, süt tankı desteği, yüksek havalandırmalı sera desteği, gübre desteği gibi Büyükşehir Belediye Başkanımızın onayları ile halkımıza birçok hizmette bulunduk. Kandıra'nın bilhassa tarımda bir nokta daha yukarı çıkabilmesini hayal ederek bu projeleri uyguladık. Şimdi mahallelerimizi gezerken halkımızın memnuniyeti ve destekleriyle karşılaşıyoruz. Bu benim için gurur verici. Memleketime her zaman hizmet etmenin gayretinde oldum. Belediye Başkanı aday adaylarının hepsi çok değerli insanlar. Mevcut başkanımız Ünal Köken dahil olmak üzere aday adayı olan 14 arkadaşım, büyüğüm, hepsi benim için çok kıymetli insanlardır. Hepsi bu partiyi bir adım daha öne götürmek, bu bayrağı bir kat daha yukarı çıkartmak için aday oldular. Kandıra’mız için hayırlısı kim ise ona nasip olsun inşallah.

ORTAK AKIL, DOĞRU KARAR

Erhan Öztürk’ün Kandıra için hedefleri neler?

Kandıra için çok güzel hayallerim var. Yıllardır Kandıra için düşündüğümüz her projede heyecanlandığım gibi daha iyisini yapmak adına birçok proje düşündüm ve bunu çevremdekilerle her zaman paylaşıyordum. Aday adaylığım hayallerimi gerçekleştirmek için bir adım hatta benim için güzel bir fırsat oldu. İnşallah aday gösterilirsem halkımızın gönlüne gireceğime ve başkan seçileceğime inanıyorum. Başkan olduğum takdirde ise hata olasılığı en az olan, istişaresi çok kuvvetli, manevi yönlerini kenara bırakmayan bir belediye başkanı olmak istiyorum. Kandıra için vereceğimiz kararlarda belki benim bir imzam ile hayata geçecek projelerde ilçemizin büyükleri ile bir araya gelip ortak akıldan doğru kararlar çıkar mantığı ile hareket etmek istiyorum.  Allah inşallah beni bu hayalimden ve bu duygularımdan uzaklaştırmasın. Ben isterim ki Kandıralılarla beraber karar verelim. Çünkü biz halkımızla ortak karar vermediğimizde hata yapıyoruz. İlçemizde belki bunu yaşamadık ama dışarıdan gördüklerime göre istişare ile verilen kararların daha faydalı, daha sağlıklı olduğunu görüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi en önemlisi “Gönül Belediyeciliği.” Belki bir vatandaşımızın yolunu yapamayabiliriz, belki kanalizasyonu yapamayabiliriz zaman ister ama cenazesine düğününe gideceğiz, her zaman yanlarında olacağız. Köy kahvelerine ayda bir kez gideceğiz. Belki yolunu yapmakta gecikeceğiz ama yapamıyorsak da bunu belirteceğiz, gönülleri alacağız. 

BEN YOK, BİZ VAR OLACAĞIZ

*Son olarak neler söylemek istersiniz?

12 senedir Büyükşehir Belediyesi’nde hem idareci hem çalışan olarak görev yaptım.  Mesai arkadaşlarım benim çalışma metodumu bilirler. Ben yetki vermekten korkmam. Doğru denetleme ile olay çözülür. Ben şefime, müdürüme, başkan yardımcıma yetki verebilmeliyim. Vermeyeceksem ya da güvenmiyorsam onu neden o göreve getirdim ki? Kandıra'nın tüm problemlerini ben çözeceğim diyemem. Hep ‘ben’ demek, Cumhurbaşkanımızın en çok kızdığı şey. Ben yok, biz varız, biz var olacağız. Güzel bir ekiple Kandıra’yı yönetme hayalim var. Kandıra’mız bize güvensin, büyüklerimiz bize inansın. Biz Kandıra'nın, partimizin, büyüklerimizin yanlışı olacak bir hatada bulunmayız. Kandıra’mızı seviyoruz, Kandıra’mız kazanacak diyoruz. Bu süreçte beni hiç yalnız bırakmayan desteklerini esirgemeyen arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız