8,5 milyarlık 425 eser, bu gurur herkese yeter! Kocaeli önemli organizasyon için hazır

6 Ağustos 2022 Saat: 01:12
8,5 milyarlık 425 eser, bu gurur herkese yeter! Kocaeli önemli organizasyon için hazır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile bugün yapılacak olan 10. Açılış Bayramı'nda 8,5 milyar değerindeki 425 eser ve yatırımın açılışı gerçekleştirilecek. Açılış için hazırlıklar tamamlandı. Milli İrade Meydanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı b

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılacak olan 10. Açılış Bayramı için hazırlıklar tamamlandı ve Cumhurbaşkanın Kocaeli programı da netleşmeye başladı. Saat 16.30’da Milli İrade Meydanında yapılacak olan mitingde toplam maliyeti 8,5 milyar olan 425 eserin açılışı gerçekleşecek. Açılış bayramından önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 14.30’da da Bilişim Vadisinde 3 kategoride başarılı olan firmalara ödül verecek. Mitingden sonra da kesinleşmemekle birlikte birebir görüşme ya da partililerle yemek programı olması bekleniyor.

ÇOK SAYIDA BAKAN DA İLİMİZE GELECEK
Milli İrade Meydanı'nda yapılacak 10. Açılış Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik edecek bakanlardan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın programları belli oldu. Bakanlar dışında AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, genel müdürler ve çok sayıda protokol üyesinin de açılış bayramına katılması bekleniyor.

ALANDA İNCELEME- AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, miting komitesinde yer alan isimlerle birlikte Milli İrade Meydanı’nda inceleme yaptı, son hazırlıkları gözden geçirdi.

TOPLAM 425 ESERİN AÇILIŞI YAPILACAK
Açılış bayramında açılışı yapılacak olan hizmetler üç ayrı kategoride yer alacak. Büyükşehir Belediyesi, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör açılışları gerçekleşecek. Özel sektörün 54 fabrikaya yatırımının değeri 3,5 milyar lira, Büyükşehir Belediyesinin 77 yatırımının değeri 3,2 milyar lira, ilçe belediyeleri ve bakanlıkların 294 yatırımının değeri ise 1,8 milyar lira. Açılış bayramında toplamda 8,5 milyar değerinde 425 hizmetin açılışı gerçekleştirilecek.

ESKİ HAL YERİ- Bütün ilçelerden gelen otobüsler, yolcularını Hasan Gemici Spor Salonu önünde indirdikten sonra, eski hal binasının bulunduğu bu alana park edecekler.

MİLLİ İRADE MEYDANI AÇILIŞ İÇİN HAZIRLANDI
Açılış bayramının yapılacağı Milli İrade Meydanı'nda hazırlıklar tamamlandı. Daha önce kapalı pazar alanının bulunduğu bölgedeki kapalı kısmın kaldırılması ile meydan daha büyük bir alana dönüştü. Ancak meydanın daha önce mitinglerde kullanılan bölümünde hazırlıklar yapıldı. Sahne valilik kompleksinin bulunduğu bölgeye kurulurken, alanın çevresi açılışı yapılan hizmetlerin dev afişleri ile donatıldı. Alanın üstü ve çevresinde Türk bayrakları asıldı.

KIRSAL TERMİNAL- Kandıra ve Kartepe’den özel araçlarıyla gelenler araçlarını İzmit Otobüs Terminali yanındaki kırsal terminalin otoparkına park edip, tramvayla alana gelecekler.

ALANDA SU, BAYRAK VE ŞAPKA DAĞITILACAK
Havanın sıcak olması nedeniyle açılış bayramının yapılacağı alanda vatandaşların ihtiyaçları da düşünüldü. Vatandaşların serinlemesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alanda arama noktalarına yakın bölgede 80 bin şapka ve 80 bin Türk bayrağı dağıtacak. Ayrıca alanın birçok noktasında toplam 200 bin adet su dağıtımı gerçekleştirilecek. Alanda kadın ve erkeklerin duracağı alanlar da ayrıldı.

SAHİL OTOPARKI- Büyükşehir’in arkasındaki bu alana ise, özel araçlarıyla güney ilçelerinden gelenler park edecek. bu kişiler daha sonra Yeni Cuma durağından tramvayla miting alanına geçecek.

OTOBÜSLER İKİ YERDE PARK EDECEK
Açılış bayramına katılımın yüksek olması nedeniyle kent merkezinde trafiğin tıkanmaması için de Büyükşehir ve diğer kurumlar önlem aldı. İlçelerden otobüslerle ve kendi araçları ile gelecek vatandaşlar için iki farklı çalışma yapıldı. Otobüslerle ilçelerden İzmit’e gelecek vatandaşlar Hasan Gemici Spor Salonu'nun önünde araçlardan inecek ve buradan Valilik önündeki Necmettin Erbakan Üstgeçidi'ni kullanarak alana geçecek. Vatandaşları indiren otobüsler ise eski hal binalarının bulunduğu alana park edecek. Bu alan araç parkına yetmezse otobüsler eski Uluslararası Fuar Merkezi yanındaki alana park edecek.

MİTİNG ALANI- Milli İrade Meydanı, bugün gün boyu yarınki miting için hazırlandı. Sahne kuruldu, çeşitli hizmet istasyonları kuruldu. Kapalı bölüm de yıkıldığı için alanın kapasitesi de doğal olarak arttı.

KENDİ ARAÇLARI İLE GELENLERE 3 OTOPARK
Açılış bayramına kendi araçları ile gelecek vatandaşlar için ise üç ayrı nokta belirlendi. Batı ilçelerden gelecek vatandaşlar Kocaeli Kongre Merkezi'nin üst kısmında bu yıl kitap fuarında kullanılan otoparka araçlarını bırakarak buradan ücretsiz işleyecek tramvay ile alana gelecek. Kandıra ve Kartepe’den gelen vatandaşlar İzmit Otogarı'nın yanında bulunan kırsal terminale araçlarını park edecek ve buradan yine tramvay ile alana geçecek. Güneyde bulunan ilçelerden gelecek vatandaşlar ise araçlarını Büyükşehir’in arkasında bulunan sahil otoparkına park ederek Yeni Cuma durağından tramvay ile alana geçecek.

TRAMVAY 7 SAAT ÜCRETSİZ OLACAK
Kent merkezinde trafik yoğunluğunun artmaması için otobüs ve özel araçlar için oluşturulan otoparklar dışında, işe giden ya da farklı nedenlerle kent merkezine gelecek vatandaşların araçlarını kullanmaması için de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tramvayı belli saat dilimi için ücretsiz yaptı. Saat 13.00 ile 20.00 arasında tramvay tüm vatandaşlara ücretsiz olacak. Kendi araçları ile belirlenen otoparklara gelen vatandaşlar da tramvay ile alana ücretsiz geçiş yapacak.

TOPLANTILAR YAPILDI- AK Parti’de teşkilatlar, yarınki açılış bayramı ve miting için günlerdir çalışıyor. Broşürler dağıtan, hazırlıkları gözden geçiren ekipler toplantı üzerine toplantı yaptılar.

Teşkilatla bir araya gelebilir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’deki açılış bayramının ardından özel bir program daha yapması bekleniyor. Ancak bu program için iki alternatif üzerinde çalışma yapıldığı öğrenildi. Erdoğan’ın mitingden sonra Kocaeli Kongre Merkezinde 200 civarında AK Partili ile yönetici yemek yemesi ihtimallerden biri. Ancak bu programın tercih edilmemesi halinde Erdoğan, Büyükşehir Belediyesinde birebir görüşme yapacak. Birebir görüşmeler için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yardımcısı Fuat Oktay için makam odalarının rezerv edildiği öğrenildi. İki programından hangisi tercih edilirse edilsin gündemin yaklaşan seçim ve seçim çalışmaları olacağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok önemli mesajlar vereceği düşünülüyor.

En güçlü şekilde karşılayacağız
AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10. Açılış Bayramı'nda en güçlü şekilde karşılamak için çalıştıklarını söyledi

AK PARTİ AÇILIŞ İÇİN 600 BİN BROŞÜR DAĞITTI
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı 10. Açılış Bayramı'nda Erdoğan’ı en güçlü şekilde karşılayacaklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli genelinde 600 bin broşür dağıttıklarını söyledi. Cumhurbaşkanını programının ev sahibinin Valilik ve Büyükşehir olmasına rağmen kendilerini ev sahibi gibi gördüklerini söyleyen Ellibeş, tüm sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve sendikaları açılış bayramına davet ettiklerini aktardı.

MİTİNGE DAVET YÜRÜYÜŞÜ- Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Partili teşkilat yöneticileri, belediye başkanları bugün Cumhuriyet Bulvarı’nda öğleden sonra ‘mitinge davet’ yürüyüşü yaparak, broşür dağıttı.

CUMHURBAŞKANIMIZI KOCAELİ ÇOK ÖZLEDİ
Açılış bayramının büyük bir şölen şeklinde olacağını ve burada yaşanan tüm Kocaeli halkı ile birlikte yaşamak istediklerini söyleyen Ellibeş, “Biz 10. Açılış Bayramı'nda genel başkanımızı ve Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde karşılamak için üzerimize düşeni yaptık. Program netleşmesiyle birlikte kadın, Gençlik, ilçe teşkilatlarımız ve ana kademe teşkilatımız çok iyi çalıştı. Hepsine teşekkür ediyorum. Kocaeli Cumhurbaşkanımızı özledi. Bu özlem açılışta alana yansıyacaktır” dedi.

Kurt: İlgi çok fazla
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı en işi şekilde karşılamak için 10 bin broşür dağıtıklarını söyleyen MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına partililerinin ilgisinin de büyük olduğunu ve 12 ilçeden araç kaldıracaklarını söyledi. Cumhur İttifakı'nın birleşeni MHP de yarınki miting için tüm ilçelerde çalışma yaptı. İl Başkanı Yunus Emre Kurt, 12 ilçede 10 bin el ilanı dağıttıklarını söyledi. İlçelerde hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Kurt, “Cumhurbaşkanımızın programı her ne kadar valilik ve büyükşehir tarafından organize edilse de biz kendi programımız gibi görüyoruz. Cumhurbaşkanını anlıyoruz, tanıyoruz ve tanıtıyoruz pankartı ile çalışmaları yürüttük. Beklentimizin üzerinde programa ilgi var. Tüm ilçelerimizden araç kaldıracağız. Cumhurbaşkanımız bizim 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayımız. Bu nedenle biz üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Kocaeli'ye değer katan firmalara ödül verilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli programında önemli duraklarından biri de Bilişim Vadisi. Buradaki programda istihdam, ihracat ve kadın istihdamı olmak üzere 3 ayrı kategoride firmalara ödül verilecek.

GÜNÜN İLK PROGRAMI BİLİŞİM VADİSİ’NDE
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli programında ilk olarak saat 14.30’da ülke teknolojisinin göz bebeği Bilişim Vadisinde Kocaeli’deki yatırımcılarla bir araya gelecek. 650 bin çalışanı, 18 milyar dolarlık ihracatıyla her sektörden büyük bir ekosistemin kurulduğu Kocaeli'ye değer katanlar ödüllendirilecek. Ödül alacak firmalar arasında Özka Plastik, Sarkuysan, Ford Otosan ve Hyundai Assan’ın olması bekleniyor. Bilişim Vadisi'nde yapılacak olan programa sadece davetli olan yatırımcılar ve protokol üyeleri katılacak.

MUSTAFA VARANK’IN EV SAHİPLİĞİNDE
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ev sahipliğinde düzenlenecek tören, sanayicilerle geleceğin teknolojisini inşa edenleri buluşturacak. Türkiye'nin bu alanda son 20 yılda geldiği noktayı da gözler önüne serecek ödül töreni, sanayi, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik alanlarındaki tüm bileşenleri bir araya getirecek.

STRATEJİK BİR KONUMDA
Kocaeli, 650 bin çalışanı, imalat sanayisinde 8 bin işletmesi ile yıllık 18 milyar dolar ihracat yapıyor. 2021'de toplam araç üretiminin yaklaşık yüzde 40'ı Kocaeli’de gerçekleştirildi. 14 organize sanayi bölgesi, 2 serbest bölge, 1 endüstri bölgesi bulunan il, limanları ve lojistik merkezleriyle Türkiye’nin en stratejik konumunda yer alıyor.







YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız