2023 bilançosu: 5 bin 500 olay 7 bin 455 gözaltı 625 tutuklama

26 Aralık 2023 Saat: 18:11
2023 bilançosu: 5 bin 500 olay 7 bin 455 gözaltı 625 tutuklama
Vali Seddar Yavuz, emniyet ve jandarmanın yıllık asayiş rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2023’te 5 bin 547 adet olay meydana gelirken, 7 bin 455 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen bu şahıslardan 625’i de tutuklandı.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı 4.Dönem Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında yapıldı. Akçakoca Toplantı Salonu’ndaki toplantıya; vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Aydınlık, akademisyenler, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, 2023 yılı içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonların verilerini paylaştı:

KALEM KALEM RAKAMLARI VERDİ
“2023 yılında emniyet ve jandarma birimlerimizce bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonlar, ele geçirilen uyarıcı ve uyuşturucu maddeler ile yakalanan şahıslar hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. 1 Ocak-25 Aralık tarihleri arasında 5 bin 547 adet olay meydana gelmiş, 7 bin 455 kişi yakalanmış, adli makamlara sevk edilen bu şahıslardan 625’i tutuklanmış, 227’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 6 bin 603 kişi de serbest bırakılmıştır. Yapılan bu operasyonlar neticesinde 232 bin 571 gram Eroin, 338 bin 613 gram kubar esrar ve skunk ayrıca dün yapılan operasyon neticesinde de 36 parça halinde 38 bin 805 gr skunk maddesiyle bonzai ele geçirilmiştir.

UYUMA, UYUMUYOR!
10 bin 935 gram toz esrar, 39 bin 201 gram sentetik kannabinoid, 134 bin 273 gram metamfetamin, 21 bin 871 gram afyon sakızı, 215 gram kokain, 4 bin 370 adet ectasy hap, 2 bin 57 adet captagon, 797 bin 735 adet sentetik ecza, 3 bin 247 adet uyuşturucu hap, 3 bin 247 adet kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı narkotik suçlarla mücadele birimlerine intikal eden ihbar sayısı 2023 yılı içerisinde bin 518 adet olup olumlu ihbar sayısı 102’dir. İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Mobil Uygulaması projesi kapsamında 1 Ocak-25 Aralık tarihleri arasında 197 ihbar yapılmış olup bu ihbarlardan sadece 12’si olumlu olarak sonuçlanmıştır.”

BİN 289 BİNA YIKILDI
Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte yürüttüğü projelere de değinerek: “Kıymetli eşimin de koordinasyonunda çeşitli etkinlikler yürütüyoruz. Bu kapsamda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, KADES, ŞÖNİM yine kadın sağlığına ilişkin KETEM çalışmaları, Uyuşturucu İle Mücadele Mobil Uygulaması (UYUMA), ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ ve İslam’da Aile İçi Hukuk gibi konularda uzmanlar tarafından kadınlarımıza yönelik çeşitli bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca emniyet ve jandarma da ilimiz genelindeki bu çalışmalarına ağırlık vererek devam etmektedir. Yine uyuşturucu madde kullanımında risk teşkil eden metruk binalar üzerinde ısrarla duruyor bu konuyla ilgili çalışmaları da takip ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz nezdinde kaymakamlarımız bizatihi bu konuya konsantre olmuş durumda. Şu ana kadar tespit edilen bin 514 Metruk binadan bin 289’unun yıkımı gerçekleştirilmiştir.”

12 BİNDEN FAZLA KURS AÇILDI
Bağımlılıkla mücadelede önemli katkılar sağlayan Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi kapsamında yürütülen faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Yavuz: “Bir başka projemiz, hepinizin bildiği ve katkı verdiği ÖNEM Projemizdir. Bu proje ile özel nedenlerin engelleri ile mücadele edilmekte, çocuklarımıza kişilik gelişimi, sorun çözme becerisi kazandırmak için yoğun bir gayret yürütmekteyiz. Bu kapsamda 2020 yılından bugüne kadar 18 farklı türde toplam 14 Bin 605 faaliyet gerçekleştirilmiştir. Faaliyetlere 184 Bin 896’sı Kocaeli ÖNEM Projesi kapsamındaki öğrenciler olmak üzere 937 bin 842 öğrenci katılmıştır. 2023 yılında toplam 718 bin 669 öğrenci, 68 bin 956 veli ve 17 bin 332 öğretmene ulaşılarak bağımlılıkla mücadele eğitimleri verilmiştir. Yeşilay’la birlikte yürütülen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Projesi kapsamında ise ilimizde bulunan bin 72 rehber öğretmen ve psikolojik danışmanın tamamı uygulayıcı eğitimini almış ve bugüne kadar toplam 12 bin 321 kurs açılarak 425 Bin 086 katılımcıya eğitim verilmiştir.”

AMATEM VE ÇEMATEM İNŞAATLARI BİTTİ
Kocaeli Üniversitesi kampüsünde inşa edilen Arındırma Merkezilerinin inşaat çalışmalarının tamamına yakınının bittiğini dile getiren Vali Yavuz: “Yine kamuoyunun merak ettiği en önemli projelerimizden bir tanesi olan 50 yataklı Erişkin Arındırma Merkezi ile 30 yataklı Çocuk- Ergen Arındırma Merkezleri ile ilgili çalışmalarımız titizlikle takip edilmektedir. Binanın inşaatı tamamlanmış olup eksikleri bulunan bazı kısımlarını da hayırsever desteğiyle tamamlamak üzereyiz. Bu ihtiyaçlar ağırlıklı olarak yedek elektrik sistemleri gibi ihtiyaçlardır. Bu noktada bize destek olan hayırsever İbrahim Aracı Beye çok teşekkür ediyorum. Çevre düzenlemesini de Büyükşehir Belediyemiz gerçekleştirecek. Bu konu gündemi çok meşgul eden bir konuydu bunu çözüyoruz. Sizlere, şehrimize hatta tüm Marmara Bölgesi’ne hitap edebilecek şekilde modern bir arındırma merkezini ilimize kazandırmış olacağız. En kısa zamanda bitirmeyi düşünüyoruz.”

TÜTÜN DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
Tütün konusunda iş yeri ve kurum denetimlerinin sıkı takipçisi olduklarını ifade eden Vali Yavuz: “Üzerinde hassasiyetle durduğumuz konulardan birisi de biliyorsunuz tütün denetimleridir. Bu kapsamda da şu ana kadar 77 bin 534 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Bu konuda taviz vermeden uygulamalarımızı ağırlıklı olarak devam ettireceğiz. Yürütmüş olduğumuz bu projelerde üniversitelerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin, ilçelerimize tüm kamu hizmetlerinin yürütülmesinden birinci derecede sorumlu olan kaymakamlarımızın desteğini görüyoruz. Bize destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektörümüze ve her daim şehrimize desteğini gördüğümüz değerli basın mensuplarına, medya kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanarak 2024 yılının barış ve huzur getirmesi temennilerinde bulundu.









YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız