Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Esnaf Kefalet'te beşinci Demir dönemi

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin bugün gerçekleştirilen kongresi sonucu mevcut başkan Faruk Demir yeniden başkanlığa seçilerek beşinci dönemine girdi

22 Ocak 2023 Saat: 14:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 567 kez okunmuştur

Esnaf Kefalette beşinci Demir dönemi
Esnaf Kefalet'te beşinci Demir dönemi

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin kongresi bugün NCity AVM yanında bulunan Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kongrede mevcut başkan Faruk Demir, tek aday olarak seçimlere girdi. 3 bin 869 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede, 5 kişilik yönetim kurulu üyesi, 2 kişilik denetim kurulu üyesi ile 5 kişilik üst kurul delegesi belirlendi.

AYAZ; "BEN DE ESNAF ÇOCUĞUYUM"
Kongrenin konuklarından Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz yaptığı selamlama konuşmasında, “Faruk başkan yıllardan beri dostumuz. Bu kadar esnaf kardeşimiz var tek başına aday kendisine gerek geçmiş ve gelecek dönemde başarılarının devamını diliyorum. Faruk başkanın da söylediği gibi Türkiye son 3 yılda çok zor dönemlerden geçti. Bunun devamında pandemide kapanma dönemlerinin olduğu çok sıkıntılı günler yaşadık. O günlerde hep esnaf kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Ben de esnaf çocuğuyum. Esnafımıza birçok yardımda bulunduk ve yardım etmeye de devam edeceğiz. Türkiye 2023 sonrasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni bir Türkiye olarak 100'üncü yılına adım atacaktır. Gelecek Türklerin ve Türkiye’nin olacaktır” ifadelerini kullandı.

SANCAKLI; "TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Ardından konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, “Herkesin yüzü gülüyor bizim de keyfimiz yerine geldi. Hepinize çok teşekkür ederim. Hayırlı olsun Türkiye’nin kalbidir esnaflar. 2023 geliyor Türkiye Cumhuriyetinin 100'üncü yılında hepimiz el birliği ile dünyada söz sahibi olan Türkiye için çalışacağız. Kim kimin peşinden gidiyorsa gitsin siyaset bir tarafa ama bizim ortak noktamız Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ve herkesin refahı ben bu konuda herkesin el birliği ile çalıştığını görüyorum. Siyaset bir tarafa bu ülke vatanseverlerin ülkesi ben de buradan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin selamlarını iletiyorum” dedi.

DEMİR; "ESNAFA DARBE VURDU"

Faaliyet raporunu sunmak üzere kürsüye çıkan Faruk Demir, “Pandemi ve Rusya-Ukrayna Savaşı, esnafımızın faaliyetlerine de darbe vurdu. Bu süreçte esnafımıza sağlanan kredi desteği de 500 bin TL'ye çıkarıldı. 9.5 olan kredi faiz oranımız yüzde 7.5'e düşürüldü. Bu dönemde bizde kooperatif olarak 2 faaliyet yılını yüzümüzün akıyla tamamlamanın gururu içindeyiz. 2021 Yılı tahmin edilen gelir toplamı 4 milyon 456 bin TL olup gerçekleşen gelirimiz 7 milyon 441 bin 811, 87 TL. Tahmin edilen gider toplamı 4 milyon 097 bin 751 TL 31 kuruş olup gerçekleşen giderlerimiz 2 milyon 395 bin 015 TL 60 Kuruş. 5 milyon 046 bin 796 TL 27 kuruş müsbet fark gerçekleşmiştir.

"AÇILAN DAVA YOK"
2022 Yılı tahmin edilen gelir toplamı 5 milyon 165 bin 500 TL olup gerçekleşen gelirimiz 10 milyon 405 bin 324 TL 02 kuruş tahmin edilen gider toplamı 4 milyon 884 bin 500 TL olup gerçekleşen giderlerimiz 3 milyon 537 bin 805 TL 94 kuruştur. 6 milyon 867 bin 518 TL 08 kuruş müsbet fark gerçekleşmiştir. 2022 Yılı sonu itibariyle 3 bin 197 Üyemizde 483.134.643,87 TL tutarında kredi bulunmaktadır. Kooperatifimiz üyelerinden 7 milyon 108 bin 031 TL 19 kuruş takip alacağı bulunmaktadır. Kooperatifimizin Vergi, SGK ve aidat gibi borcu bulunmamaktadır. Kooperatifimiz hakkında açılan herhangi bir dava bulunmamaktadır.

“2 SENE SONRA GÖRÜŞMEK ÜZERE”
Kooperatifimizin tek gelir kaynağı siz ortaklarımıza dağıttığımız kredilerden oluşmaktadır. Elde edilen artı bakiyenin sebebi, yüksek miktarda kredi dağıtmamızla birlikte, gider kalemlerine dikkat etmemiz ve giderlerimizi kısmamızdır. 2 sene sonra görüşmek dileğiyle. Bütün gücümüz sizden alıyorum. 30 milyon var masamızda. Bunu göreve geldikten sonra sizin sayenizde biriktirdik. 25 kuruşunu dahi boşa harcamadık. Beni bu göreve tekrar seçtiğiniz için teşekkür ederim. Siz bana bırakın dediğiniz gün ben bırakırım. Ben bütün gücümü sizden alıyorum Siz olmazsanız ben bir hiçim" şeklinde konuştu. Açık oylama usulü gerçekleştirilen seçim sonucu Faruk Demir, başkanlığında beşinci dönemine girmiş oldu.

YÖNETİM KURULU
Faruk Demir

İbrahim Ateş

Salih Kuş

Cemal Yıldız

Mahmut Aktaş

DENETİM KURULU
Halit Sarı

Ramazan Kumsar

ÜST KURUL DELEGESİ
Faruk Demir

İbrahim Ateş

Salih Kuş

Cemal Yıldız

Mahmut Aktaş

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑