Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kültür

Birdane, kültürlerimizi tanıtmaya devam ediyor

Kandıra Halk Eğitim Merkezi ekibi Avrupa Birliği Grundtvig Projesi kapsamında gittiği Belçika’dan döndü.

14 Mart 2013 Saat: 19:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.312 kez okunmuştur

Birdane, kültürlerimizi tanıtmaya devam ediyor
Birdane, kültürlerimizi tanıtmaya devam ediyor
Kandıra Halk Eğitim Merkezi idareci ve öğretmenleri Belçika’nın Antwerpen Şehri’ne giderek Avrupa Birliği Grundtvig Projesi çalışmalarını tamamladı ve yurda döndü. İlk toplantısı Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi’nde yapılan projenin ikincisi Belçika’nın Antwerpen şehrinde yapıldı. Projeye Türkiye’nin yanı sıra, Belçika, Kıbrıs Rum Kesimi, Romanya, Polonya, İspanya ve Yunanistan temsilcileri katıldı.
Ayrı kültürlere sahip ülkelerin birbirlerinin kültürlerini daha iyi tanıması, benzer olan kültürel etkinliklerin ortaya çıkması gibi ana konulardan oluşan etkinliğe Türkiye adına Kandıra Halk Eğitim Müdürü İsmail Birdane, proje iletişim sorumlusu Hakan Bozan, öğretmen Zekeriya Soydaş, kursiyerler, Buket Aktaş, Ayşe Funda Çolak, İbrahim İnce, İsmet Korkmaz, Hatice Birdane ve Halil Çakır katıldı.
Kandıra Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Birdane, AB kapsamında yapılan bu proje çalışmasında Belçika’da ülkemizin tarihini, kültürünü ve bölgesel olarak Kandıra’yı tanıtan sunum ve sergi düzenleyerek faydalı bir çalışma yaptıklarını belirtti. Sunumlarında tarihimizi, Çanakkale zaferini ve milli ressamlarımızdan Osman Hamdi Bey’in hayatını ve eserlerini sunduklarını, stantda Kandıra bezinden yapılmış ürünleri ve Kocaeli’nin meşhur lokum ve pişmaniyesini sunduklarını belirten Birdane, çok ilgi gördüklerini söyledi.
Çalışmalarının oldukça faydalı geçtiğini ifade eden Birdane, “Buradaki asıl amaç, ayrı kültürlere sahip ülkelerinin birbirleri arasındaki kültür benzerlikleri ve kültür farklılıklarının ortaya çıkması. Bizler burada kendi ülkemizin ve ilçemizin kültürünü tanıtma ve anlatma fırsatı bulduğumuz için, ayrıca Belçika’nın farklı şehirlerini görme ve tanıma imkanı bulduğumuz için çok mutluyuz. Tüm ülkeleri gezdikten sonra, gezdiğimiz ülkeler de bizim ülkemize gelecekler” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑