Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Röportaj

Yusuf: Tecrübelerimi Ankara’ya taşıyacağım

AKP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Yusuf, yıllardır Ak Parti teşkilatlarında görev yaptığını belirterek, “Edindiğim tecrübeleri şehrimin menfaatleri doğrultusunda Ankara’ya taşımak arzusundayım” dedi.

21 Mart 2015 Saat: 16:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.771 kez okunmuştur

Yusuf: Tecrübelerimi Ankara’ya taşıyacağım
Yusuf: Tecrübelerimi Ankara’ya taşıyacağım

AKP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Yusuf, aday adaylık süreci kapsamında yaptığı ziyaretler nedeniyle önceki gün Kandıra’daydı. Kandıra’da biz dizi ziyaret gerçekleştiren ve halkla buluşan Yusuf, gazetemiz Kandıra Temsilciliği’ni de ziyaret etti. Yıllardır AKP teşkilatlarında görev yapan Yusuf, edindiği tecrübeleri Kocaeli’ne harcamak için bu yola çıktığını belirtirken Kandıra ile arasında farklı bir bağ olduğunu ve vekil olduğu takdirde Kandıra’ya hak ettiği hizmetleri teslim etmenin gayreti içerisinde olacağını söyledi. İşte Hüseyin Yusuf ile yaptığımız keyifli sohbet;

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1972 yılında Trabzon’da doğdum. 1 yaşında ailemin göç etmesi sebebiyle Kocaeli’ne yerleştik. Üniversiteyi Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde tamamladım. Ortaokul ve lise yıllarında Milli Gençlik Vakfı’nın ortaöğretim yapılanmasında, üniversite yıllarında üniversite yapılanmasında, iş hayatına atılınca da Kocaeli Şubesi yapılanmasında uzun yıllar başkan yardımcısı olarak görev aldım. Ak Parti’mizin kurulması ile birlikte Kocaeli ili kurucu il başkan yardımcılığı, devamında bir dönem il disiplin kurulu başkanlığı, bir dönem merkez ilçe başkanlığı ve bir dönem de İzmit kurucu ilçe başkanlığı görevlerini yürüttüm. Halen serbest muhasebeci mali müşavirlik yapmakla birlikte, gıda üretimi ve inşaat taahhüt alanlarında faaliyet gösteren kurucusu olduğum Likarba Şirketler Grubu’nda yönetim danışmanlığı görevini yürütmekteyim. Evli ve 4 çocuk babasıyım.

Yıllarca partinin içinde yer aldınız. Bu dönemde Kocaeli’nin ihtiyacı nedir? Vekil olduğunuzda Kocaeli için neler yapacaksınız?

Evet, Rabbim nasip etti ve kuruluştan bu yana Ak Parti hareketinin içinde yer aldım. Ülkenin yeniden imarına yönelik bu yapının içinde bir tuğla olabildiysem ne mutlu bana. Elbette ki sağlıklı bir yapının içinde yer almanın ciddi avantajları oluyor. Örneğin önemli tecrübelere sahip oluyorsunuz, çünkü sürekli üretme gayreti içinde olan bir yapı bir harekettir Ak Parti. Bende bu manada edindiğim tecrübeleri şehrimin menfaatleri doğrultusunda Ankara’ya taşımak arzusundayım. Kocaeli’nin ihtiyacı nedir diyorsunuz ya; aslında bu şehir ihtiyaç duyduğu her şeye sahip bir şehir, en önemli ihtiyaç bunun farkında olmak ve bu farkındalığın hakkını vermektir. Ülkemizin birbirinden güzel o kadar çok şehri var ki saymakla bitmez. Ancak bir şehir düşünün ki; hem yeşili var hem mavisi var, hem sanayisi var hem de turizme elverişli, hem üretiyor katma değeri yüksek hem de istihdam koşulları anlamında alım gücüne sahip. Böyle bir şehirde ihtiyaç duyulabilecek tek şey; bunca kaynağa ve bunca katma değere sahip olan bu kentin hakkını vererek kenti modernize etmek ve bu şehirde yaşayan insanların yaşam kalitesini artırabilmek için tüm yasal ve altyapısal dönüşümleri gerçekleştirebilmektir. Bizimde yapmaya çalışacağımız şeyler bu minvalde olacaktır.

Aday adaylığı kararınızın ardından size karşı hem teşkilatın hem de toplumun tepkisi nasıl oldu?

Vefa, bizim insanımızın temel bir karakteristik özelliğidir. Kendisine ve davasına hizmet edenleri asla unutmazlar. Bu manada aday adaylığı sürecimizde hem teşkilatımızın hem de halkımızın bize göstermiş olduğu derin muhabbet ve samimiyet bize bir kez daha gösterdi ki bu şehrin insanına hizmet edebilmek bu noktada olabilmek kentle, kent insanıyla aranızda öyle güçlü bir bağ oluşturuyor ki, aradan yıllar geçse de bu bağ kopmuyor. Bakın ben bu şehirde doğmadım ama ailem Kocaeli’ne geldiğinde bir yaşındaydım. Bu şehirde yaşayan birçok insan gibi bizde çeşitli ekonomik ve sosyal zaruretlerden dolayı bu şehre geldik ve buraya sımsıkı sarıldık, burayı kucakladık. Bu şehir de bize iş verdi, aş verdi imkân verdi. Şimdi dönüp baktığımda görüyorum ki biz bu şehri tek taraflı kucaklamamışız, kucaklaşmışız ve bu paha biçilmez bir duygu.

73 tane milletvekili aday adayı var. Bu Hüseyin Yusuf için bir dezavantaj mı?

Asla değil. Öncelikle şunu söylemek isterim ki Ak Parti milletvekili aday adaylarımızın tamamı vekillik için gereken koşullara haiz arkadaşlardır. Hepsi bu görevi en az benim kadar iyi icra edebilirler. Kocaeli halkı şunu bilmelidir ki buradaki yarış fazlası olanların eksiği olanlarla yahut iyi olanların kötü olanlarla yarışı değildir. Bu yarış bu tatlı rekabet iyiler arasında bir yarıştır. Benim ve tüm arkadaşlarımın heyecanı ve gayreti bu şehre ve bu şehrin insanına hizmet etme imkânı acaba hangimize nasip olacak düşüncesinden ibarettir. Dolayısıyla 73 değil 173 aday adayı dahi olsa bunu bir dezavantaj olarak görmem söz konusu olmadığı gibi, bunu partimizin zenginliği ve hizmet edebilme noktasında bir yürüyüş olarak değerlendirir, gurur vesilesi kabul ederim.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimde Ak Parti’den bu kadar fazla aday adayının çıkmasını neye bağlıyorsunuz?

Bunun birçok sebebi vardır; örneğin okul hayatınızı düşünün; insanlar ölene kadar okula gitmezler değil mi belli bir süresi vardır sonrasında mezun olurlar ve öğrendiklerini hayatta tatbik etmek isterler. Ak Parti de bir okuldur, yıllardır bu memlekete hizmet eden bir harekettir aynı zamanda birçok insanda yetiştirmiştir. İşte yetişen bu insanlar edindikleri bu bilgi ve birikimleri halkın hizmetine sunmak isteyebilirler. Cumhurbaşkanımızı düşünün yıllardır kendi ülkesine hizmet edebilmek için yola revan olmuş keza Başbakan’ımızı düşünün aynı şekilde. İşte böyle insanların hizmet ettiği bir davaya sahip çıkmayı bu memleket sevdalısı insanların yürüdüğü yolda yürümeyi, bu memleketi uçurumun dibinden alıp böylesine aydınlık günlere getiren bir harekettin bir parçası hatta zerresi olmayı kim istemez ki.

Aday gösterilmediğiniz taktirde tavrınız ne olur?

Ben kuruluşundan bu yana bu partiye hizmet eden bu yapının içerisinde olan biriyim. Bu süre zarfında çeşitli görevlerde bulundum, çeşitli yarışlara, seçimlere girdim. Bu yarışların ve seçimlerin kimini kazandım kimini kaybettim. Kazandığımda geldiğim makam neyi gerektiriyorsa samimiyetle onu yapmanın gayreti içerisinde oldum. Kaybettiğimde ise küsüp kenara çekilmedim partimin emrinde oldum. Benim yerime gelen arkadaşlara gönlüm yettiğince kardeşlik ettim. Dolayısıyla ben geçmişimde yaptıklarımla sorduğunuz soruya fiilen cevap vermiş bir kardeşinizim. Geçmişte böyle bir durum karşısında ne yaptıysam bu günde yarında aynısını yapacağım aşikardır.

Kandıra’ya özel bir çalışmanız olacak mı?

Kocaeli’mizin 12 tane ilçesi var ve benim için bunların tamamı özel bir öneme sahiptir. Ancak samimi olmak gerekirse Kandıra ile aramda farklı bir bağ var. Kandıra halkını gerçekten çok seviyorum keza burası benim günlük hayatımda da sık sık ziyaret ettiğim ve dostluk ilişkilerimin oldukça güçlü olduğu bir yerdir. Şu an yaşadığımız süreçte gece gündüz demeden bütün ilçelerimize şehrin en ücra noktalarındaki vatandaşlarımıza ulaşmaya kendimizi tanıtmaya, tanışmaya, kucaklaşmaya çalışıyorum. Eğer bu sürecin sonunda bu millet bize kendisine vekil olma şerefini bahsederse asıl o zaman yapmak istediklerimiz var. Ben bu yola çıkarken bir sloganla çıktım, dedim ki; ‘adalet eşitlik değil; herkese hakkını vermektir’ böyle bir durumda Kandıra neyi hak ediyorsa bizde onlara o hakkı teslim etmenin gayreti içerisinde oluruz. Şunu samimiyetle ifade etmek isterim ki ben sadece belli bir bölgenin değil, Kocaeli’nin tamamının derdiyle dertlenen bir milletvekili olmak arzusundayım.

Son olarak vermek istediğiniz mesajlar nelerdir?

Talip olduğum görev gereği birçok ziyarette bulunuyorum, birçok yeni insan tanıyor, birçoğuyla tokalaşıyor birçoğuyla kucaklaşıyorum. Gittiğim yerlerde karşılaştığım insanların samimiyeti ve kabulü beni öyle mutlu ediyor ki inanın tarif etmekte zorlanıyorum. Çıktığımız bu yolda Rabbim bize neyi nasip eder bilmiyorum, bu şehrin insanına bu ülkeye hizmet edebilme şerefi bana bahşedilir mi onu da bilmiyorum. Ancak benim bir hayalim var; ben bu şehrin yetiştirdiği biri olarak şunu söylemek isterim; Bütün ömrüm burada geçti. Burada büyüdüm, burada iş güç sahibi oldum, burada sevindim, üzüldüm, ağladım, güldüm ve biliyorum ki vakti geldiğinde bu şehirde öleceğim. İşte o gün geldiğinde isterim ki benim için ‘Hüseyin Yusuf, Tayyip Erdoğan’la aynı devirde yaşadı ve aynı davaya hizmet etti’ desinler. İsterim ki ‘Hüseyin Yusuf bu şehri sevdi ve ondan razı oldu, bu şehirde Hüseyin Yusuf’u sevdi ve ondan razı oldu’ desinler.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑