Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kültür

Yılbaşının gözdesi; Kandıra hindisi

Yılbaşına sayılı günler kala lezzetiyle ünlü Kandıra hindisine talep yoğunlaştı. Doğal ortamda yetiştirilen hindiler, kilosu 30 liradan başlayan fiyatlarla yılbaşı sofralarında yerini almaya hazırlanıyor.

13 Aralık 2019 Saat: 22:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.041 kez okunmuştur

Yılbaşının gözdesi; Kandıra hindisi
Yılbaşının gözdesi; Kandıra hindisi

Kandıra’da sayılı kişiler tarafından üreticiliği yapılan Kandıra hindisine yılbaşına sayılı günler kala talep arttı. Üreticiler müşterilerin yoğun talebini karşılayabilmek için şu günlerde siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Yılbaşı öncesi piyasada en çok aranan ürünlerin arasında yer alan Kandıra hindisi, bu yıl da sofraları süslemeye hazırlanıyor.

TALEP ARTIYOR

Kandıra’nın Döngelli Mahallesi’nde uzun zamandır hindi üreticiliği yapan Uğur Efe, bu yıl 500 adet hindi yetiştirdiğini ve hindilerin satış yerlerinin hazır olduğunu belirtti. Hindilerin doğal ortamda beslendikleri için lezzetli olduğuna dikkat çeken Efe, “Yılbaşından önce vatandaşların hindiye olan talebi artıyor. Çünkü Kandıra hindisi doğal ortamda yetiştiği için tadı çiftlik hindisinden çok daha lezzetli. Kandıra hindisini tadan başka bir yere gitmiyor. Bu nedenle müşterilerimiz her yıl daha da artıyor” dedi.

KİLOSU 30 LİRADAN BAŞLIYOR

Bu yıl hindinin kilosunun 30-35 lira arasında değiştiğini belirten Efe, “Erkek hindiler 10-12, dişi hindiler ise 6-7 kilo civarında geliyor. Genelde dişi hindinin daha lezzetli olduğu söyleniyor. Bu nedenle dişi hindilere talep daha fazla. Ortalama bir hindinin fiyatı 150-300 lira arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑