Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

YHT İzmit seferleri resmen başladı

Durdurulan hızlı tren seferleri İzmit için bugün başladı. İlk sefer olan İst-Konya trenine 14 yolcu ikinci sefer İstanbul’a 21, üçüncü sefer olan Ankara’ya ise 10 yolcu bindi. Şu an 8 sefer olan hızlı tren 30 Haziran’da normale dön

8 Haziran 2020 Saat: 15:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.331 kez okunmuştur

YHT İzmit seferleri resmen başladı
YHT İzmit seferleri resmen başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında seferleri durdurulan Yüksek Hızlı Tren, 30 Mayıs’ta yeniden seferlerine başladı. Ancak İstanbul-Ankara arası sefer yapan ve İzmit’te durmayan hızlı tren ile ilgili tepkiler yükselince milletvekillerinin devreye girmesi ile birlikte hızlı tren yeniden İzmit’te durmaya başladı. 28 Mart’ta durdurulan hızlı tren seferleri 70 gün sonra İzmit’te başladı. Sabah yapılan ilk 3 seferde toplam 45 yolcu hızlı tren ile seyahat etti.

30 HAZİRAN’DA NORMALE DÖNECEK

Koronavirüs salgınının başlamasının ardından 28 Mart’ta seferleri durdurulan hızlı tren bugün ilk seferini yaptı. İzmit’e 8 sefer yapacak olan hızlı tren 30 Haziran’ın ardından normal seferlerine dönecek. İlk gün saat 09.26 Konya seferinde 14 yolcu saat 10.13 İstanbul seferinde 21 yolcu, saat 10.16 seferinde ise 14 yolcu hızlı trene bindi. Hızlı tren seferlerinin başlaması ile birlikte biletler ilk günde tükendi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ALINDI

Koronavirüs nedeniyle duran hızlı tren seferleri bu kez koronavirüs tedbirleri ile başladı. 409 kişi taşıma kapasitesi olan 6 vagonluk hızlı trenler 205 kişi ile seferlerine başladı. Yüzde 50 kapasite ile çalışan trenlerin giriş ve çıkışlarında da sıkı önlemler var. Tren garlarında vatandaşların ateşleri ölçülerek ve ellerine dezenfektan sıkılarak içeri alınıyor. Aynı zamanda sosyal mesafe kuralı ihlalleri konusunda da vatandaşlar uyarılıyor. Seyahat izni alması gerekenlerin izinlerini garda jandarma denetliyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑