Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kocaeli

Vali Güzeloğlu, Kaymakamlarla 2015 Yılını Değerlendirdi

Valilik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda açıklanan verilere göre ilimizde en çok yatırımın Gebze’ye yapıldığı ortaya çıktı. Gebze’ye geçen yıl 321 milyon 969 bin 809 TL’lik yatırım oldu

19 Ocak 2016 Saat: 19:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.611 kez okunmuştur

Vali Güzeloğlu, Kaymakamlarla 2015 Yılını Değerlendirdi
Vali Güzeloğlu, Kaymakamlarla 2015 Yılını Değerlendirdi

Kocaeli Valiliği tarafından düzenlenen il koordinasyon toplantısı, Valilik Akçakoca Salonu’nda yapıldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya, 12 ilçe kaymakamı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, daire müdürleri ve ilgili kurumlar katıldı. 2015 yılı kamu yatırımları 4. dönem değerlendirme toplantısında konuşan Vali Güzeloğlu, terör operasyonlarında şehit olan asker ve polislere Allah’tan rahmet diledi.

382 PROJEYE 1 MİLYAR TL HARCANDI
2015 yılı kamu yatırımları kapsamında 40 kuruluş, 763 proje yaparken bugüne kadar bitirilen 382 projeye, 1 milyar 218 milyon 652 bin 395,15 TL harcandığı belirtildi. 313 projenin ise yapımının sürdüğü bildirildi. 2015 yılı genel idare yatırımlarında da 246 projenin yapılmasının hedeflendiği belirtildi. 82 proje için 276 milyon 452 bin 406,80 TL harcanırken, 116 projenin devam ettiği, 48 projeye ise henüz başlanmadığı bildirildi.

İLÇE İLÇE PROJE SAYILARI
2015 yılı mahalli idare yatırımlarında da 517 projenin bulunduğunun altı çizildi. Tamamlanan 300 projeye, 635 milyon 158 bin 968,44 TL harcanırken, geride kalan yılda Başiskele’de 28, Çayırova’da 27, Darıca’da 23, Derince’de 28, Dilovası’nda 32, Gebze’de 112, Gölcük’te 47, İzmit’te 123, Kandıra’da 38, Karamürsel’de 36, Kartepe’de 57 ve Körfez’de 23 projenin hedeflendiği belirtildi.

İLÇELERİN TOMOGRAFİSİ ÇEKİLDİ
Konuşması sırasında kaymakamlar ve daire müdürlerine sorumluluklarını hatırlatan Vali Güzeloğlu, geçtiğimiz pazartesi günü verdikleri okul tatilini kastederek, “Bazen meteoroloji de yanılabiliyor. Bizlerde verilere bakarak bunu söylüyoruz. Nitekim bugün söyledikleri örtüştü. Bütün çalışma prensibimiz böyle olmalı. Geçtiğimiz aylarda Gölcük’ten başlayıp Dilovası’nda ilçe toplantıları gerçekleştirdik. İlçenin röntgenini değil tomografisini çektik” dedi.


“TRAMVAY YOLUNU BİTİRECEĞİZ”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç de, “Kar yağışının olumsuz durumlarını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. İzmit merkezde Brisa’nın ön tarafından bir kavşak çalışmamız var. Hedeflenen 275 projenin 160’ını tamamladık ve bu projelere 423 milyon 393 bin 914,44 TL harcadık. 2016 yılında tramvay çalışmasının geçtiği güzergah bitecek. Salkım Sokak’ta altyapı çalışmaları sürüyor, daha sonra ise üst yapıya geçeceğiz. Polonya’dan bin 200 ton ray getirildi. Çalışmalarda yüzde 5 seviyesindeyiz. Spor tesisleri için de projeler hayata geçiyor. 3-4 ayda ihaleler bittiğinde saha çalışmalarımıza başlayacağız” açıklamasında bulundu.

FATİH DEVLET HASTANESİ’Nİ HAZİRAN AYINDA AÇILACAK
Toplantıda söz alan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney de, “Haziran’da Fatih Devlet Hastanesi’nin açılışını yapacağız” dedi. Daha sonra konuşan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, çalışmalar ve yeni dönem projeleri hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

HİZMETLERİ ANLATTI
Bayram, “Kartepe Eşme Maden Deresi’nin Sapanca Gölü ile birleştiği noktada 100 metrelik bir ıslah yapılacak. Su seviyesi şu an 32.12’lerde. Yüzde 70 gerçekleşmeyi tamamladık. Eşme merkezde Yukarı Dere’de D-100’ün üst kısmında çalışmalar tamamlandı. Vatandaş burada bizi engelliyor. Ihlamur Deresi’ne 1 milyon 800 bin TL yatırım harcandı. Balıkhane Deresi kenarında yolun alt kısmında yağmur suyunu dereye veren bir proje gerçekleştirdik. Kanalizasyon için de terfi merkezi yaptık” diye konuştu.

EN AZ KAYIP KAÇAK DİLOVASI’NDA
Sunumunda önemli verileri paylaşan Bayram, “2015 yılındaki 173 milyonluk yatırım bütçemizin 40 milyonunu yağmur suyu ve dere ıslahına ayırdık. Kocaeli genelindeki 5 derenin seviyelerini online olarak izleyecek bir sistem kurduk. Taşkınlara karşı daha güçlüyüz. Ancak her şey bitti diyemeyiz, ilave yatırımlara ihtiyacımız var. Başiskele’deki Sarıdere ıslahımız devam ediyor” dedi.


“VATANDAŞIMIZ TASARRUFLU OLSUN”

Şu andaki en büyük maliyeti enerjinin harcadığını dile getiren Bayram, şöyle konuştu: “Yeni yapılan yatırımlarla enerji maliyetleri artıyor. Yatırım programımızda Darıca, Avluburun, Namazgah, Kandıra, Soğukpınar’da HES projelerimiz var. Vatandaşlarımızdan su tasarrufu yapmalarını istiyoruz. Yeni yerleşimlerde çok önemli kayıp kaçağı yok. En az kayıp kaçak oranı Dilovası’nda. İzmit’in her yerini kazamıyoruz. 3 yılda yapacağımız proje ile 10 milyon metreküp su kazancımız olacak.”

İSU’NUN LABORATUVARI 2017’DE BİTECEK
Biyolojik arıtmadan ileri biyolojik arıtmaya geçileceğini de söyleyen Bayram, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Körfez’in çevresindeki atık su arıtma tesisi ile su kalitesini yükseltmek istiyoruz. Kullar’da bu işin maliyeti 81 milyon TL. 2016 Kasım ayında bu tesisi tamamlamış olacağız. 45 milyonluk Dilovası’ndaki tesis ise devam ediyor. İSU laboratuvarında istediğimiz deneyi yapamıyoruz. Sekapark’ın yanında bir laboratuvar binası yapıyoruz. Yüzde 35’i tamamlandı. 2017’nin ortasında da bitecek.” dedi. Bayram, il geneli olarak kaynakların doğuda, tüketimin ise batıda olduğunu belirterek, “2016 yılında 249 milyon 913 bin TL’lik yatırım öngörüyoruz. Bu yıl birçok önemli projemiz var. Bunlardan biri Eksihisar Darca Bayramoğlu kolektörü ihaleye hazırlandı. İzmit’te eski jandarma lojmanlarının orada bir projemiz var” açıklamasında bulundu.

11 YILDA İLİMİZE 1,2 MİLYAR TL HARCADIK
2016 yılında yapılacak projeleri sıralamaya devam eden İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, “30 milyonluk maliyet ile geleceğe dönük 200 tonun üzerinde çamuru bertaraf edecek bir tesis düşünüyoruz. Burada güneş enerjisi üretilebileceğini düşünüyoruz. Kullar’da böyle bir tesis yıllık 500 bin TL civarında gelir elde edeceğiz. Plajyolu’nda, Dilovası artırmanın üzerinde aynı projeyi yapmayı planlıyoruz. 2004’ten bugüne kadar şehre kattığımız alt yapının değeri 1 milyar 200 milyon TL’yi buldu” dedi.

İHSANİYE BARAJI’NIN TEMELİ CUMA GÜNÜ ATILIYOR
Bayram konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Karayolları tarafından ihalesi yapılan Kandıra Ağva 3. köprü bağlantısı yolu iki gidiş ve iki geliş şeklinde olacak. Şile Ağva arası çalışmaları devam ediyor. Kandıra’yı İzmit ve İstanbul’a çift yollarla bağlayacağız. İhsaniye Barajı’nın temel atma töreni ise Cuma günü yapılacak. Programın saati henüz belli olmazken temel atma töreni ile ilgili tören çalışmaları da devam ediyor.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑