Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Vali Aksoy, Muhtarlarla buluştu

Vali Hüseyin Aksoy’un ev sahipliğinde 3’üncü Dönem 13’ünci Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi.

27 Kasım 2018 Saat: 17:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.500 kez okunmuştur

Vali Aksoy, Muhtarlarla buluştu
Vali Aksoy, Muhtarlarla buluştu

Vali Hüseyin Aksoy’un ev sahipliğinde 3’üncü Dönem 13’ünci Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik binası Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra K İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı Lütfi Efil, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

AMACIMIZ SİZLERİ DİNLEMEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hüseyin Aksoy şu ifadelere yer verdi: “Her ya ilçelerimize gidip muhtarlarımızın sorunlarını dinleyip çözüm buluyorduk. Bu ay hepsini valiliğe davet etmek istedik. Tüm ilçelerden karma muhtarlarımız burada. Muhtarlarımız bizler için önemli halkın doğrudan seçtiği ve  temas kurduğu temsilcilerdir. Bizde onların isteklerine çözüm bulmak için gayret ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. 12 ilçemizde yaptığımız muhtarlar toplatışını tamamladık. 2. Tura başlamadan merkezde bir toplantı yapalım dedik. Amacımız sizleri dinlemek. 

EĞİTİM ÖNEMLİ

Eğitim bizim en önemli alanlardan birisi. Eğitim için sizden çok önemli destekler alıyoruz. Eğitim sorunsuz bir şekilde devam etmesi ve eğitimsiz hiçbir gencin kalmaması için çaba gösteriyoruz. Mahalle de okul çağına gitmeyen öğrenciler varsa bunları bildirmenizi istiyoruz. Bölgenizde okumaz yazmaz varsa bunları halk eğitime bildirmenizi istiyoruz. Bu sayıyı en aza indirmek için çaba gösteriyoruz. Halk eğitimi önemsiyoruz. Açılan kurs sayılarını her sene arttırmak için uğraşıyoruz. Eğitim için her türlü kursu açıyoruz. Açmaya da devam edeceğiz.

KOCAELİ’ NİN YARISI KİMLİĞİNİ DEĞİŞTİ

Eğitimde 5 yaş gurubu için yüzde yüz okullaşma hedefimiz var. 5 yaşına gelip de anaokuluna gitmeyen çocuklar kalmayacak. Sizlerin desteğini bekliyoruz. Okulda ki öğrencilerin güvenliğini önemsiyoruz. Okul çevresinde ki internet kafelerde ders saatinde öğrenci varsa o internet kafelere işlem yapma kararı aldık. Okullarda güvenliği sağlamak adına kameraları merkezi mobese sistemine bağlama hedefimiz var. Bilindiği üzere yeni kimlik kartları veriliyor. Kocaeli’de kimlik kartı değiştirme oranı  yüzde 40,7  vatandaşları yeni kimlik değiştirmeleri için teşvik edilmeli. 

AMATEM İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bağımlılık ile mücadele konusunda duyarlılığımızı en üst noktaya çıkarmak hedefimiz. Bağımlılıkla mücadelemiz sürüyor. Güvenlik güçlerimiz de yoğun çaba sarf ediyor. Muhtarlarımızın bu konuda desteğine ihtiyacımız var. Birlikte daha iyi sonuç alacağımıza inanıyoruz. AMATEM VE ÇAMATEM için ilgili çalışmalar sürüyor. Sağlık bizim için önemli. Vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerinin daha üst noktaya çıkması konusunda çabalarımız var.” Vali Aksoy daha sonra muhtarlara söz vererek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi. 

KURUÇEŞME POLİS MERKEZİ

İzmit Yeşilova Mahalle Muhtarı, “Selahattin Kural, “Kandıra yolu üzerinde üniversiteye çıkan kavşak var bu trafiği durdurdular. 20 gündür bu çalışma durdu. Turan güneş Caddesi yapılmadı. Ne zaman yapılacak, bir an önce yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Kuruçeşme Fatih Muhtarı Musa Temel , “Kuruçeşme polis karakolu kapanmıştı. Yine açıldı, bunun akıbetini merak ediyoruz. Mahallemiz de endüstri meslek lisesine ilave bina yapılıyor. Eski binanın akıbetini soracağım” dedi. Tavşantepe İbrahim Efe mahallesinde okula devam etmeyen öğrenci sayısının fazla olduğunu söyledi. Efe, muhtar olarak müdahale etseler bile ailelerin yine çocukları okula göndermediğini ifade ederek, duruma aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünün de destek olmasını talep etti. Efe ayrıca mahallerinde dilenci sorununun kalktığını söyleyerek Vali Aksoy’a teşekkür etti. 

GÜNDOĞDU’YA ORTAOKULU İSTİYORUZ

Gündoğdu Mahalle Muhtarı Çetin Ersoy, “Şehir hastanesinden dolayı bölgemizde yoğunlaşma var. Nüfus artışı yaşanıyor.  Bir kısım öğrenciler başka okula bir kısım öğrenciler ise başka mahallede ki okullara gidiyor. Bu okula giden çocuklar 1,5 kilometre yürümek zorunda. Şehiriçi minibüsleri  yok.  Bölgeye ortaokul yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Gölcük Değirmendere Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali Vasfi Kara, duraklara engelli rampası talep etti. Kara, “Siz yoldan makam aracıyla geçiyorsunuz. Biz otobüsle gidiyoruz. Hakkımı helal etmiyorum. Sağlam olduğum halde ben yürüyemiyorum. Engelli nasıl geçecek. Büyükşehire yazdım ama cevap gelmedi” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE HİZMET YAPMIYOR

Çayırova emek Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çapkın, mahalleye spor salonu yaptırmaya başladık. Bir hayırsever öncü oldu. Müteahhit iflas edip kaçtı. Belediye bizimle ilgilenmiyor. Sadece çöpleri topluyorlar. Hiçbir hizmet yapılmadı. Ben anladım ki bizim belediyemiz oraya hizmet yapmayacak. Orayı şu an cezalandırıyorlar. Bölgemizi kentsel dönüşüme koymadılar” şeklinde konuştu. 

DIŞARDA DÜĞÜNLER YASAKLANDI

İzmit Muhtarlar Dernek Başkanı ve Yenimahalle Muhtarı Tuncay Aşkın, “Polis arkadaşlar mahallede sokak düğünlerinin yasaklandığına dair tebligat verdiler. İmzaladık. Roman vatandaşlar başta olmak üzere çok tepki geldi. Bu arkadaşların dışarda cemiyet yapmalarının sebebi fakirlik. Çünkü düğün salonu fiyatları almış başını gidiyor. Önlemlerini alırsak, ses desibelini düşürürsek çözüm bulabiliriz” dedi. 

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑