Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Üniversite yapılsın diye 30 dönüm arazi bağışlamıştı, gözleri açık gitti!

O okuyamadı ama gençler okusun diye Kandıra’daki arazisini 2016 yılında Kocaeli Üniversitesine kampüs yapması için bağışladı. Tek isteği, bu kampüsün bittiğini dünya gözü ile görmekti ama bu araziye bir çivi dahi çakılmadı

24 Haziran 2020 Saat: 10:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.269 kez okunmuştur

Üniversite yapılsın diye 30 dönüm arazi bağışlamıştı, gözleri açık gitti!
Üniversite yapılsın diye 30 dönüm arazi bağışlamıştı, gözleri açık gitti!

Tek hayali okumaktı ama şartlardan dolayı okuyamamıştı. Okuma yazması dahi olmayan Kandıralı Rahmiye Cansever, eşi Mehmet Cansever ile birlikte çalıştı, didindi ve hatırı sayılır bir servete sahip oldu. 3 çocuk annesi Rahmiye Cansever, eşinin vefatından bir süre sonra kendisine kalan arazilerle ilgili oldukça dikkat çeken bir duyarlılığa imza attı. Okuma hayalini gerçekleştiremeyen Rahmiye Cansever, 2016 yılında Kocaeli Üniversitesine, kampüs yapması için 25 dönüm, Kandıra Belediyesine ise 5 dönüm arazi bağışı yapmıştı. 2017 yılının mart ayında ise Show Tv’ye çıkan Rahmiye Teyze, gençlere öğüt vermiş, “Ne yaparlarsa yapsınlar illaki diplomayı ellerine alsınlar” demişti.

TÖRENLE DEVREDİLMİŞTİ

Evet, Rahmiye Cansever, gençler okusun diye yaklaşık 6 milyon lira değerindeki 30 dönümlük araziyi Kocaeli Üniversitesi’ne hibe etmişti. Kocaeli Üniversitesi, Kandıra’ya bir kampüs inşa edecekti. 2016 yılında Tapu Müdürlüğündeki arazinin Rektörlüğe devredildiği törene dönemin Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Genel Sekreter Fatih Akbulut, Kandıra eski Kaymakamı İsmail Çiçek, dönemin Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, yer bağışında bulunan Volkan Cansever ve ailesi Rahmiye Cansever, Cansu Duran, Fitnat Akpir ve Fatma Özdayıoğlu katılmıştı.

BİTTİĞİNİ GÖRMEK İSTİYORDU

Kandıra Orhan Mahallesi Ağva İstanbul Caddesi Ahmatlı mevkiinde yapılacak olan Rahmiye­Mehmet Cansever Yerleşkesi için Kandıra Belediyesine bağışlanacak yerle birlikte toplamda 30 dönüme yakın yeri bağışlayan Cansever ailesi, Kandıra’nın geleceği açısından büyük önem arz eden kampus için büyük bir adım atmıştı. Kampüse rahmetli eşi ile birlikte ismi verilecek olan Rahmiye Cansever, Show TV Ana Haber'e yaptığı konuşmasında, “Ben bu bağışı yapmayı gönülden destekledim. Çünkü bu bağış sadece Kandıra’ya değil herkese yarar sağlayacak. Allah inşallah fakültenin bittiğini görmeyi bize nasip eder. Milletimize devletimize hayırlı olsun” demişti.

RAHMİYE CANSEVER, KANSERE YENİLDİ

Aile kaynaklarından alınan bilgiye göre Rahmiye Teyze, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de buraya kampüs yapılması için görüşmek istiyordu. Ama nasip olmadı. Bırakın fakültenin bittiğini görmeyi, kampüs inşaatının başladığını dahi göremeden aramızdan ayrıldı 85 yaşındaki Rahmiye Cansever. Okuma hayalini gerçekleştiremediği için böylesi güzel bir davranışa imza atan milyonlarca liralık araziyi üniversiteye bağışlayan Rahmiye Cansever, yakalandığı amansız hastalığa daha fazla dayanamadı ve geçtiğimiz cumartesi günü vefat etti. Kocaeli Üniversitesinin Umuttepe’ye kurulan kampüsü, şehrin büyümesine, o bölgenin gelişmesine neden olmuştu. Kandıra’da da benzer bir durum söz konusu olacaktı. Rahmiye Cansever, bunu bir kez olsun dünya gözüyle görmek istiyordu. Ve o gün bugündür bu kampüs için araziye bir çivi dahi çakılmadı. Rahmiye Cansever, bu hayaline de maalesef kavuşamadı, gözleri açık gitti.

Kandıra'nın sesi gazetesi olarak merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.


       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑