Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Ünal Köken, uzman değil, daire başkanı yapılmış!

Kandıra Belediye eski Başkanı Ünal Köken’in İSU Genel Müdürlüğünde uzman olarak göreve başlayacağı konuşuluyordu ancak Köken, kendisine boşta olan bir daire başkanlığı buldu, geçtiğimiz hafta bu göreve resmen başladı

9 Temmuz 2019 Saat: 10:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.969 kez okunmuştur

Ünal Köken, uzman değil, daire başkanı yapılmış!
Ünal Köken, uzman değil, daire başkanı yapılmış!

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Kandıra Belediye Başkan adayı gösterilen ve başkan seçilen Ünal Köken, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday yapılmamıştı. Belediye başkanı olmadan önce 3 yıl boyunca Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı İSU Genel Müdürlüğünde Ticari İşler Daire Başkanı olarak görev yapan Köken, İSU’ya geri döndü. İSU’ya dönmek için dilekçe veren Köken’in başvurusu, 3 ay sonra kabul edilmişti.

Köken’e şimdilik boşta daire başkanlığı olmadığı için herhangi bir makam verilmeyeceği belirtiliyordu ancak Köken, İSU’da boşta bir daire başkanlığı olduğunu öğrendi.

İddialara göre AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ile görüşen Köken, bunun yasal hakkı olduğunu söyledi. 24 ayın üzerinde daire başkanlığı görevinde bulunduğu için daire başkanlığı kadrosuna atanması yasalar gereği hakkıydı Köken’in. Olayı mahkemeye taşıması durumunda, yüksek ihtimalle de daire başkanlığı görevine geri dönebilecekti.

Köken’in bunu Ellibeş’e de söylediği ve Ellibeş’in İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ı arayarak “Daire başkanlığı görevine atamazsak mahkemeye verecek öyle dönecek. Bu çok hoş olmaz” dediği, Ali Sağlık’ın da boşta olan ve herhangi bir görev alanı bulunmayan isimsiz daire başkanlığına Köken’i atadığı iddia edildi.

Kandıra Belediyesi’ne 10 milyon lira borçlar bırakan, tekrar aday gösterilmesi durumunda AK Parti Kandıra İlçe Teşkilatı’nın istifa etmeyi planladığı, bir ayağı hep İzmit’te olan, bir lüks dairesi varken, yine Umutkent’ten ikinci daha lüks daireyi satın alan Ünal Köken; 2 Temmuz Salı günü İSU’da resmen daire başkanı olarak göreve başlamış.

Köken hakkında, seçim sürecinde Ankara’ya dosya sunulduğu iddia edilmişti. Köken, ayrıca yakın akrabasını Kandıra Belediyesine almış, tekrar aday yapılmayınca da eski Başkan Nevzat Doğan ile arasındaki hukuku kullanarak, İzmit Belediyesine transfer ettirmişti. Yine yıllar önce Köken, eşi Elif Köken’i, Nevzat Doğan’a ricacı olarak İzmit Belediyesine bağlı Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nin başına genel koordinatör yapmış ancak gelen tepkilerin ardından Elif Köken, 3 günde istifa etmek durumunda kalmıştı. Köken, şu anda tekrar daire başkanlığı koltuğuna oturdu. Şu anda pasif konumdaki bu daire başkanlığından Kandıra Belediye Başkanı iken aldığı maaşa denk (11 bin lira civarı) maaş alacak.

ÜNAL KÖKEN KİMDİR?

1974 Kandıra doğumludur. Ünal Köken, 1991 yılında Kandıra İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Teksen Köyü'nde İmam-hatip görevi yaptı. 1992 yılında Ahmethacılar Köyü'ne tayin oldu. 1997 yılında İş ve İşçi Bulma Kurumuna memur olarak tayini çıktı. Burada 2005 yılına kadar memur ve şef olarak görev yaptı. 2005 yılında Bekirpaşa Belediyesine geçti, bir ara başkan yardımcılığı yaptı. Daha sonra İSU Genel Müdürlüğüne geçti, Satın Alma Müdürü oldu. 3 yıllık görevinin ardından Ticari İşler Daire Başkanı oldu. 2014 yerel seçimlerinde Kandıra Belediye Başkanı seçilen Ünal Köken, 2019 seçimlerinden sonra görevini Adnan Turan’a devretti. Ünal Köken evli ve 3 çocuk babası.



Kaynak: Kocaeli Barış Gazetesi

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 7 yorum yapılmıştır
Hüseyin Yüce 10.07.2019 02:23
Uzmanlığı yada sıfatı ne ki?Bilen var mi?Yok Uzman oldu yok genel müdür oldu Nedir yani? Sanki bu ülkenin hiç mi okumuş çocukları yok?
Mustafa Ceyhan 10.07.2019 02:23
Belediye başkanı mı da biraz yedi yetmedi birazda daire başkanlığı nda yesin
Songul Oyğur 10.07.2019 02:22
Demek.oluyorki Akparti belediye iken yillarca hepsi gitse bile bir koltukta oturup 11000 lira maaş alacak.kurtuluş yok.bu durumda bir görev bitince bir görev bașlicak devamli anlaşildi
İbrahim Yıldız 10.07.2019 02:19
Haramilere gün doğuyor.En büyük hatamı Ellibeş çünki saltanat bitecek.
Ercan Özkaya 10.07.2019 02:18
Demekki neymiş ye iç git niye Cengiz KAN ı yapmadılar kaç yıldır bir görev verilmedi ?
Şeyhmus Sayan 10.07.2019 02:15
Mehmet Ellibeş ile görüşüp mahkeme tehdidinde bulunmuş iddiası doğru ise o makam ona haram olsun!!!!
Recep Ali çakmak 10.07.2019 02:14
Helal sana kandıra için iyi çalışmışsın.Tebrik ediyorum..... boşş bir daire başkanlığında iyi olmuş.
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑