Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Temmuz Ayı Memur ve Emekli Maaşı Zam Oranı Ne Kadar Oldu?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler 2018 Temmuz ayı memur ve emekli maaşlarına gelecek zam oranlarına çevrildi. Memur ve emekli maaşı zam oranları ve enflasyon rakamları ile ilgili bilmek istediğiniz detaylara

4 Temmuz 2018 Saat: 11:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.303 kez okunmuştur

Temmuz Ayı Memur ve Emekli Maaşı Zam Oranı Ne Kadar Oldu?
Temmuz Ayı Memur ve Emekli Maaşı Zam Oranı Ne Kadar Oldu?

2018 Memur ve emekli Temmuz ayı zam oranı ne kadar oldu? sorusunun cevabı bu haberde. Milyonlarca kişinin beklediği enflasyon oranı açıklandı. Enflasyon oranının açıklanmasının ardından 2018 Temmuz ayı memur ve emekli zam oranı da belli oldu. Pazar fiyatlarındaki artışla birlikte en merak edilen başlıklardan biri de enflasyon rakamlarıydı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşı zam oranları da belli oldu. Temmuz ayı enflasyon rakamları 2,61 oranında artış gösterdi. İşte memur ve emekli maaşı zam oranları ile enflasyon rakamları ile ilgili tüm detaylar...

En düşük memur ve emekli aylığı belli oldu

Maliye Bakanlığı, enflasyon farkıyla birlikte en düşük memur maaşının 3 bin 133 liraya, en düşük memur emekli aylığının ise 2 bin 149 liraya yükseldiğini açıkladı.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziranda aylık bazda yüzde 2,61, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 3,03 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 15,39, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 23,71 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, haziran ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 11,49, yurt içi üretici fiyatları yüzde 16,57 arttı. Aylık bazda TÜFE yüzde 2,61, Yİ-ÜFE yüzde 3,03 artış gösterdi.

TÜFE, haziranda geçen yılın aralık ayına göre yüzde 9,17, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,39 yükseldi. Yİ-ÜFE ise Aralık 2017'ye göre yüzde 15,52, geçen yılın haziran ayına kıyasla da yüzde 23,71 arttı.

En yüksek fiyat artışı kuru soğanda
Tüketici fiyatları bazında haziranda bir önceki aya göre en yüksek fiyat artışı yüzde 82,53 ile kuru soğanda oldu. Geçen ay fiyatı en fazla düşen ürünlerin başında ise yüzde 6,66 ile etek geldi.

Açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu.

MEMUR VE EMEKLİYE YÜZDE 5,69 ZAM

TÜFE'deki 6 aylık artış yüzde 9,17 olarak gerçekleşti.

Böylece yılbaşında yüzde 4 zam alan memur ve memur emeklileri, ortaya çıkan 5,17 puanlık farkı temmuz ayında yapılacak zamla alacak. Toplam zam (3,5+ 5,17) olacak. Memur ve memur emeklisine yılın ilk yarısında yüzde 4, ikinci yarısı için yüzde 3,5 zam kararı alınmıştı.

Buna göre temmuz ayında memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisi yüzde 8,67 zam alacak. İşçi ve Bağkur emeklisinin zam oranı ise yüzde 9,17 oldu.

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz'da alacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑