Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Teksen’de Şenlik mi Yapıldı Piknik mi ?

Teksen Köyü’nün bahar şenliğine muhalefetin eylemi damgası vurdu. “Sungurlu Barajı’nı istemiyoruz” diye Teksen Köyü halkı ve CHP Millet Vekilleri pankart açtı.

22 Mayıs 2012 Saat: 22:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 14.018 kez okunmuştur

Teksen’de Şenlik mi Yapıldı Piknik mi ?
Teksen’de Şenlik mi Yapıldı Piknik mi ?

Teksen Köyünde Bahar şenliği adı altında bir etkinlik düzenledi. Fakat bu şenliğe herkes davet edilmedi. Teksen Köyü Muhtarlığı, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ve Teksen ve Ortaköylüleri kültür dayanışma ve yardımlaşma derneğinin ortaklaşa düzenlediği bu etkinliğe herkes davet edilmedi. Teksen Köyünde bu yıl 2. düzenlenen bahar enliğine CHP Millet Vekili Hurşit Güneş, Haydar Akay, Kandıra CHP İlçe Başkanı Muzaffer Yağız, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emin Andız ve çok az sayıda köy halkı ve vatandaşlar katıldı.
Teksen Köyünde Bahar Şenliği Adı altında bir etkinlik düzenlendi. Fakat herkes davet edilmedi. Teksen Köyü Muhtarının açıklaması ise oldukça ilginç. “Yağmur nedeniyle kimseyi davet etmedik. Yapalım mı yapmayalım mı diye ikilemde kaldık. Önceden davet ettiklerimiz katıldı. Bunun yanında Köy Muhtarlığı Kooperatif ve derneğimizin ortaklaşa düzenlediği bu şenlik için afiş bastırdık. Bir de bunları görenler şenliğimize katıldı” dedi.
Bahar şenliği gerçekleşemeyince Kocaeli Millet Vekilleri Teksen Köylüleri ile birlikte bir pankart açtı. İşte bu Teksen Köyünü karıştırdı. Hurşit Güneş “ Teksen Köyüne CHP’li olduklarından dolayı hizmet vermiyorlar. İstanbul Sular İdaresi Tarafından Teksen Köyüne yapılması düşünülen Sungurlu Barajı 17 Muhtarlığı zora sokuyor. Bu Köyler ne ev yapabiliyor ne de yerimiz var deyip alıp satabiliyor. Ben bu konuyu bakana sordum ama hala cevap alamadım. Olay netlik kazanmadığı için vatandaş tedirgin” dedi. Daha sonra bir grup Teksen Köylü “Sungurlu Barajını itemiyoruz” pankartı açtı. CHP’li Millet Vekilleri de Köylülerin yanında yer aldı.
Daha sonra Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan bir açıklama yaptı. Sungurlu Barajı bundan 50 yıl önce devlet politikası olduğunu belirti. “ İSD Konuyla ilgili yönetmelik düzenlemesi yaptı. Vatandaşın mağdur edilememesini bizde içimize sindiremiyoruz. İmarla ilgili tüm sorunlar çözülecek. İleriki aylarda köy muhtarlığı ve köylüler bilgilendirilecek” şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑