Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Tarım üreticisi köylümüze hayırlı olsun

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kandıra’da seçim dönemi verilen bir sözü daha yerine getirdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle toplam 17 köyümüzde arazi toplulaştırılması yapılmıştır” dedi.

25 Ocak 2020 Saat: 17:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.392 kez okunmuştur

Tarım üreticisi köylümüze hayırlı olsun
Tarım üreticisi köylümüze hayırlı olsun

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bizzat karara bağlanan ve Resmi Gazete’de de yayımlanan arazi toplulaştırmasıyla ilgili seçim döneminde Kandıra’ya verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkân vermeyecek biçimde parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerin modern tarım işletmeciliği esaslarına göre ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesini sağlayan bu kararın özellikle bölgede tarım üreticisi köylüleri rahatlatacağını belirti.

Ellibeş, “Arazi Toplulaştırmasının Amacı Tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenleyerek, daha az zaman, işgücü ve sermaye kullanımı sağlamak, üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Bu şekilde bölgede tarıma dayalı mevcut yatırımların önü açılacak, köylümüz parça parça olduğu için ekim yapamadığı, daha doğrusu daha yüksek rekolte elde edemdiği alanları birleştirerek daha ucuz maliyetli ürünler yetiştirip ülke ekonomisine de katkı sağlayacak. Bu önemli hizmeti onaylayan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve ilçe teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI YAPILAN KÖYLER: 

Akbal, Akdurak, Balcı, Bozburun, Döngelli, Duraçalı, Ferizli, İncecik, Karlı, Lokmanlı, Mancarlar, Pelitpınarı, Seyitaliler, Sarıgazi, Sinanlıbilalli, Sucuali ve Süllü.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑