Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Genel

Tarhan: İşçinin 80 milyar lirası nerede?

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, hükümete, çalışanlardan toplanan işsizlik sigortası primlerinin akıbetini sordu. Fonda 91 milyar liranın toplandığını kaydeden Tarhan, “Bu miktarına 80 milyarı işçi için kullanılmadı. Devlet iç borcun

30 Aralık 2015 Saat: 14:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.207 kez okunmuştur

Tarhan: İşçinin 80 milyar lirası nerede?
Tarhan: İşçinin 80 milyar lirası nerede?
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, hükümetin seçim meydanlarında söz verdiği bin 300 liralık asgari ücreti vermemek için bahaneler aradığını kaydetti. Asgari ücretle ilgili olarak hükümete öneriler sunan Tarhan, İşsizlik Sigortası Fonu paralarının çalışanların tüm sıkıntılarını çözebileceğini ileri sürdü.

 “PARALAR İŞÇİYE GİTMİYOR”

Milletvekili Tarhan, uygulamaya 2002 yılında başlayan İşsizlik Sigortası Fonu’nda Eylül 2015 sonu itibarıyla 90 milyar liranın biriktiğini söyledi. Fon’un yüzde 93’ünün, iç borcun finansmanında kullanılan hazine tahvillerine yatırılmasını eleştiren Tarhan, “Son 13 yılda işsizlere fondan sadece 10 milyar lira verildi. İşsizlik sigortasının uygulamaya başladığı Mart 2002 tarihinden Eylül 2015 tarihine kadar 6 milyon 44 bin 949 kişi başvuruda bulundu. Bunlardan 4 milyon 168 bin 805’i işsizlik ödeneği almaya hak kazandı. Bu rakamlar görüldüğü gibi yeterli değildir. İşçiden toplanan paraların işçiye gitmediği ortada” dedi.

 “İŞÇİ PARALARI İSTİHDAMA GİTMELİ”

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, fonda biriken ve çalışanlar için kullanılmayan paraların doğru yönlendirilmesi gerektiğini ifade ettiği açıklamasında şöyle devam etti: “en büyük sorunumuz istihdam. Özellikle genç işsiz sayısı giderek artıyor. Üretime dayalı bir ekonomiye geçilmediği sürece de işsiz sayısı artacaktır. Çalışanların maaşlarından kesilen paraların 80 milyar lira Türkiye’nin iç borcu için kullanılıyor. Bu para istihdam sağlayıcı projelere yönlendirilse işsizlik sorunu diye bir sorun kalmaz. Hükümet bu önerimizi dikkate almalı."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑