Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Genel

Tarhan: Enflasyon ülkeyi 20 yıl geriye götürür

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, enflasyon konusunda hükümete uyarılarına bir yenisini daha ekleyerek, çift haneli rakamların Türkiye’yi 20 yıl geriye götürebileceğini söyledi.

27 Ocak 2016 Saat: 13:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.124 kez okunmuştur

Tarhan: Enflasyon ülkeyi 20 yıl geriye götürür
Tarhan: Enflasyon ülkeyi 20 yıl geriye götürür

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın açıkladığı, yılın ilk enflasyon raporunu değerlendiren CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, “Merkez Bankası Başkanı’nın ‘Tek faize geçemeyiz’ sözleri de hükümeti harekete geçiremeyecekse ne geçirecek” diye sordu. Erdem Başçı’nın, “Ocak ayı enflasyonu artacak. İlk çeyrekte ilk çeyrekte çift haneye çıkmaması için gayret göstereceğiz. Enflasyonu yıl sonunda yüzde 7,5'e yaklaştırmak için elimizdeki tüm araçları kullanacağız" sözlerini hatırlatan Milletvekili Tahsin Tarhan, gıda enflasyon beklentisinin artışının vatandaşın sofrasındaki yangın için en doğru rakam olduğunu kaydetti.

KÖTÜ GİDİŞ
Tarhan şunları söyledi: “Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamaları tüm iyi niyet rakamlarına rağmen kötü gidişin bir işaretidir. Daha önce enflasyon konusunda hükümete uyarılarda bulunmuştuk. ‘Mutfaktaki yangını söndürün.’ ‘Vatandaş zor durumda’ demiştik. Görünüyor ki, devletin resmi görevlisi de bizim söylediğimiz noktaya geldi. Hele ki, ‘Tek faize geçemeyiz’ itirafı gelecek için umutlu olmamızın önüne geçiyor. Çift haneli rakamlara ulaşacak enflasyonla 20 yıl öncesini mumla arar hale geliriz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑