Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

T.M.O Kandıra;dan Dalca Köyüne taşındı

Fındık alımı yapan Kandıra TMO, sessiz sedasız Dalca Köyü;ne taşındı. Fındık üreticileri ise bu duruma bir anlam veremediklerini söylüyor.

11 Mayıs 2009 Saat: 19:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.419 kez okunmuştur

T.M.O Kandıra;dan Dalca Köyüne taşındı
T.M.O Kandıra;dan Dalca Köyüne taşındı

            
Fındık alımı yapan Kandıra TMO, sessiz sedasız Dalca Köyü’ne taşındı. Fındık üreticileri ise bu duruma bir anlam veremediklerini söylüyor.

 Kandıra toprak mahsulleri ofisi (TMO) 25 ağustos 2007 tarihinde beri Aydınlık Mahallesi Nihat Erim Caddesi’de hizmet veriyordu. TMO geçtiğimiz günlerde Kandıra’nın Dalca Köyü’nde bulunan Bayraktar deposuna taşındı. Özellikle fındık üreticilerinden büyük ilgi gören Kandıra TMO, geçen yıl 2 bin 100 ton fındık alımını gerçekleştirmişti. Bu yıl Kandıra’nın merkezinde bulunan bürosunda fındık alımlarına başlayan Kandıra TMO’nun Dalca Köyü’nde bulunan Bayraktar deposuna taşınarak fındık alımına burada devam edeceği öğrenildi. Fındık üreticilerinin ise bu duruma tepkili olduğu ve taşınmaya bir anlam veremediği belirtildi.

370 Ton alım yapıldı
TMO’dan alınan bilgilere göre 5 personeli ile hizmet verilen kurumda bu güne kadar 370 ton fındık alımı yapıldı. Ancak kademeli sistem olduğundan dolayı üreticinin fındığı satmak için aralık ayını tercih ettiğini söyleyen kurum yetkilileri,  kayıtların önümüzdeki ayın sonuna kadar devam edeceğini ve 28 Şubat’ta da fındık alımının sona ereceğini söyledi. Kandıra TMO’nun tahminine göre bu yıl 3 bin ton civarında fındık alımının yapılması bekleniyor. Bu arada fındığını TMO’ya satan üreticilerden 10 dönümün altında arazisi bulunanlara 1 hafta içinde, 10 dönümün üzerinde arazisi olanlara ise 25 gün içerisinde ödeme yapılacağı öğrenildi



Kaynak: www.sanalturizm.net

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑