Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakımevi

Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra yolundaki 5 yıldızlı bakım evinde sokak hayvanları tedavi ve rehabilite ediliyor. Hijyenin ön planda tutulduğu merkezde ameliyathane, karantina odası, yürüme parkurları gibi bölümler de yer alıyor

21 Ekim 2018 Saat: 08:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.171 kez okunmuştur

Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakımevi
Sokak hayvanlarına 5 yıldızlı bakımevi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 170 dönüm alana kurulu hizmet binasında adeta sokak hayvanlarına 5 yıldızlı hastane konforunda hizmet veriyor. Kuvözden alttan ısıtmalı barınaklarına, masajlı küvetten son teknolojik röntgen ve ultrason cihazlarına kadar geniş imkanlara sahip Bakımevi, Türkiye’nin diğer illerine örnek oluyor.

22 BİN HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ
Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren merkezde bu güne kadar 22 bin 488 sokak hayvanın tedavisi yapıldı. Tedavi ve rehabilite edilen 4 bin 59 hayvan isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak sahiplendirildi. 20 bin 142 sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 22 bin 26 sokak hayvana da kuduz ve karma aşışı uygulandı. 

ANTİBAKTERİYEL KAFESLER
Sokak hayvanlarının sağlığı için her türlü imkânın sağlandığı merkezde kafeslerin hijyeni ön planda tutulmuş. Bakteri üretmeyen anti bakteriyel fayanslarla kaplı kafesler hayvanların hastalık kapmalarını önlüyor. Alttan ısıtmalı olarak tasarlanmış kafesler, hayvanların soğuk havalarda üşümemesini sağlıyor. Kafesler ayrıca her gün düzenli olarak dezenfekte edilerek gerekli hijyen sağlanmış oluyor.

YAVRULAR İÇİN KUVÖZ

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki ilgi çeken bir hizmet ise hayvan yavruları için kullanan kuvöz cihazı. Yavru köpek ve kedilerin ameliyat sonrası gibi zayıf kaldığı dönemlerde kullanılabilen kuvöz, hayvanların daha sağlıklı olmasını sağlayarak olumsuzlukların önüne geçiyor. Özel kliniklerde bile çok az bulunan kuvöze alınan yavru hayvan; optimum ısı, nem ve havayı alarak sağlıklarına daha erken kavuşturuyor. Ameliyatlarda kullanılan alet ve teçhizat ise özel sterilizasyon cihazında sterile ediliyor.

ÖZEL KÜVETTE YIKANIYORLAR
Merkezde dermatolojik yönden sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarına özel küvet ile hizmet veriliyor. Uyuz gibi hastalıklara karşı özel şampuanlarla bu küvette yıkanan hayvanlar, iğneleri yapıldıktan sonra tekrar normal odaya alınıyor. 1 dakikadan az bir sürede sonucun alındığı röntgen cihazı, gebelik ve iç organlarındaki hastalık tespiti için kullanılan ultrason cihazı ise son teknolojik aletlerden seçilmiş. Kan testi cihazı ise sokak hayvanlarının tedavisi başlamadan önce kan sayımı yapılmasını sağlıyor.

KANSER TEDAVİSİ YAPILIYOR
Her gün 24 saat boyunca kamera ile izlenen merkezde, tedavi edilen hayvanların barındığı bölüm de mevcut. Trafik kazası ve mevcut bir hastalığından dolayı tedavi olan hayvanların yaşadığı bölümde özel işlemler uygulanıyor. Her hayvanın cinsi, geliş sebebi, hastalığı, tedavileri gibi bilgilerin yer aldığı hasta kartlarının olduğu bu bölümde kanserli hayvanlar dahi yer alıyor. Kanser hastası hayvanlar, gerekli tedaviler ile sağlıklarına kavuşturuluyor.

HER TÜRLÜ İMKAN VAR
Sokak hayvanları için yapılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, en ince ayrıntılarına göre hayvanların sağlıklarını düşünerek hazırlandı. Masajlı duşlardan, hijyenik kulübelere kadar her türlü imkanın düşünüldüğü merkezde son sistem teçhizatlar da bulunuyor. 

SÖYLEŞİLER DE YAPILIYOR
Hijyenin ön planda tutulduğu merkezde ayrıca ameliyathane, karantina odası, yürüme parkurları gibi bölümler de yer alıyor. Sahiplenme için gelen vatandaşlar içinde her şey düşünülmüş. Çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ile sahiplendirme işlemleri sürerken vatandaşlar zamanlarını en iyi şekilde geçirme fırsatı da buluyor. Konferans salonunun da bulunduğu merkezde, hayvanlara yönelik söyleşiler de yapılıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑