Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Siyasi partilerden Teröre ortak tepki

AK Parti, CHP ve MHP Kandıra İlçe Başkanları, ülkemizde son zamanlarda yaşanan hain saldırıları kınayarak, teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi.

22 Mart 2016 Saat: 16:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.487 kez okunmuştur

Siyasi partilerden Teröre ortak tepki
Siyasi partilerden Teröre ortak tepki

AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular Vurmaz ve MHP Kandıra İlçe Başkanı Türkan Özcan, son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör olaylarıyla ilgili gazetemize değerlendirmede bulunarak teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye Cumhuriyeti topraklarına hükmetmek isteyenlerin heveslerinin kursağında kalacağını söyleyen Özder, siyasi partilerin her şeye rağmen teröre karşı ortak hareket etmesi gerektiğini kaydeden Eyisabuncular ve terörle mücadelede her zaman devletin arkasında olduklarını ifade eden Türkan Özcan, ortak tepkilerini ifade ederek hain saldırıları kınadı.

TAVİZ VERMEYECEĞİZ

AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder yaptığı açıklamasında, “Türkiye son 10 yıldır İslam coğrafyası başta olmak üzere tüm dünyada mazlumların ve mağdurların umudu haline geldi. Bu sebepten ötürü ekonomisiyle, demokrasisiyle büyüyen güçlenen bir ülke Ortadoğu'da küresel güçlerin çıkarlarıyla örtüşmedi. Ülkemizin özellikle 7 Haziran’dan sonra başlattığı terörle mücadele dönemi içerisinde her geçen gün köşeye sıkışan terör örgütleri, gün geçtikçe daha adi ve alçak saldırılara girişmeye başladı. Ancak biz Türk Milleti olarak oynanan kirli oyunların farkındayız ve mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK

“Gün birlik olma günüdür” diyen Özder, “Devletimizin terörle mücadelesi kararlılıkla devam edecek ve bu terör saldırılarının bedeli kat kat ödetilecektir. Ne tuzak kurarlarsa kursunlar, bu topraklara hükmedemeyecek, bin yıldır vatanımız olan bu coğrafyada yaşayanların birlik ve beraberliğini bozamayacaklar. Bunu amaçlayanların hevesleri kursaklarında kalacak. Ülkemiz üzerinde hain hesapları olan küresel güçlere Türk Milleti geçmişte olduğu gibi yine birbirine kenetlenerek en güzel cevabı verecektir. Bu vesileyle hain saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

TERÖRÜ KINIYORUM

Siyasi partilerin teröre karşı ortak hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular Vurmaz ise, “Türkiye olarak terör saldırılarıyla sarsıldığımız bu günlerde, öncelikle yaşatılan her terör olayını kınıyorum. Bu noktaya neden geldiğimizden hareketle, komşularla olan ilişkilerin neredeyse bitme noktasına geldiğini, açılan sınır kapılarının içimize herkesin girebileceği tanımsız profillere meydan sağladığını, çözüm süreci adı altında kapalı kapılar arkasında yaşanan pazarlıkların bugünlere sonuç doğurduğunu da görmek zorundayız. Vatandaşın ve toplumun güvenliğinin kimler tarafından sağlanacağı yasalarda belirtilmişken, politikalara ve güvenlik zafiyetlerine yapılan eleştirilerin ve haklı kınamalarında eksikleri kamufle etmek adına yok sayılmasının teröre hizmet ettiğini düşünüyorum.

ORTAK TEPKİ VERİLMELİ

Yine de her şeye rağmen siyasi görüş farkını ortadan kaldırarak, bütün millet olarak, teröre tepki vermek gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşlık bilinci hiçbir siyasi görüşün tekelinde değildir. Bu yüzden ortak ses, ortak tepki, mutlak refleks, yapıcı ve bölünemez şekilde harekete geçmelidir. Mutlu olmak, gülmek bu toprakların insanlarının da hakkıdır. Her saldırıyla, her ölümle ülkemizin daha çok karanlıklara gömüldüğünün bilincinde olmalıyız. Mutlu yaşamayı kurgulamak elimizdedir. Mutlu yaşam, kişilerin demokratik haklarının güvence altında olduğu, özgürlüklerin kısıtlanmadığı yada ihtiyaca ve işe yararlığa göre şekillenmediği, şeffaf yönetimlerle olacaktır. Cumhuriyet sarsılmaz bir çınardır ve onu korumak bu ülkede yaşayan her kişinin temel görevi ve yönetenlerinde hassasiyetle bilmesi gereken en önemli unsurdur. Türkiye güçlü bir ülkedir. Cumhuriyetimiz bakidir” şeklinde konuştu.

OMUZ OMUZA VERECEĞİZ

MHP Kandıra İlçe Başkanı Türkan Özcan ise, toplum olarak tek vücut olmanın her zamankinden daha da önem kazandığını belirterek, “Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olayları partiler üstü olaylardır. Suçsuz günahsız insanları hedef alan bu tür terör olaylarını kınıyor, lanetliyoruz. Millet olarak birlik ve beraberliğimiz şu günlerde çok büyük önem arz ediyor. Şüphesiz Türk Milleti bu kanlı terörü ülkemizden defedecek kudrete sahiptir. Tarih boyunca benzer badireleri defalarca atlatan Türk Milleti, bugün yine omuz omuza verip ihanetlerin hesabını görecektir. Medeniyet coğrafyamızı kan gölüne çevirenlerden er ya da geç hesap sorulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında dimdik duran Milliyetçi Hareket Partisi, terörle mücadelede her zaman devletin arkasında olmaya devam edecektir” açıklamalarında bulundu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑