Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Sarıbay, Kılıçdaroğlu'na “Ön seçim istiyoruz”

CHP İl Başkanı Sarıbay, bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Sarıbay Kılıçdaroğlu’na, Büyükşehir, Kartepe, Karamürsel, Kandıra ve Başiskele’de adaylarının bir an önce belirlenmesi ve ilçelerde ise ön seçim

24 Eylül 2018 Saat: 08:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.368 kez okunmuştur

Sarıbay, Kılıçdaroğlu'na “Ön seçim istiyoruz”
Sarıbay, Kılıçdaroğlu'na “Ön seçim istiyoruz”
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, önceki gün eski il başkanları, eski milletvekilleri, mevcut milletvekilleri ve ana kademe, kadın ve gençlik kolları başkanları ile yapılan toplantının ardından bugün de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Genel merkezde yapılacak görüşmede Sarıbay, il binasında yapılan bu toplantıda ortaya çıkan fikirleri Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile paylaşacak. 
8 İLÇEDE ÖN SEÇİM 
Sarıbay, Kılıçdaroğlu’na, Büyükşehir Belediyesi ile tek aday olması muhtemel olan Kartepe, Karamürsel, Kandıra ve Başiskele gibi ilçelerde adaylarının bir an önce belirlenmesi gerektiğini, diğer ilçelerde ise örgütlerin ön seçim istediğini belirtecek. Kılıçdaoğlu ile yapılan görüşmenin ardından ise genel merkezin Kocaeli ile ilgili stratejisi oluşacak ve aday belirleme süreci başlayacak.  
SÜREÇ BAŞLAYACAK 
Önceki gün yapılan toplantı ile ilgili gazetemize konuşan İl Başkanı Sarıbay, çok verimli bir toplantı yaptıklarını belirterek, “Toplantımız geniş katılımla danışma meclisine döndü. Katılımcılar özgürce fikirlerini sundular. Biz de bu fikirler ışığında Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na bir rapor sunacağız. Daha sonra da Kocaeli’de aday belirleme süreci başlayacak” ifadelerini kullandı. 
BİR AN ÖNCE BELİRLENMELİ 
Sarıbay, partinin önemli isimlerinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayının bir an önce belirlenmesinden yana olduğunu kaydederek, “Partililerimiz, partinin aktivitelerine katılan, Kocaeli’de tanınan, mesleğinde başarılı, ekonomik açıdan kendini idame ettiren bir ismin aday olmasını istiyor. Bu adayın da bir an önce belirlenmesini özellikle talep ediyorlar” şeklinde konuştu. 
4 İLÇE TEK ADAY 
Sarıbay, tek adayın çıkması muhtemel olan ilçelerde de adayların bir an önce belirlenmesini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan talep edeceklerini söyleyerek, “İlçe başkanlarımızdan aldığımız bilgilere göre Kartepe, Karamürsel, Kandıra ve Başiskele’de tek aday olacak. İsimler henüz net değil. Eğer buralarda iki aday olmazsa, aday olan isimlerin bir an önce netleşmesinden yana oluruz” dedi. 
ÖN SEÇİM OLMALI
Sarıbay, diğer ilçelerde tek aday çıkmasını beklemediğini ifade ederek, “Çok adayın olduğu yerlerde benim hangi yöntemi talep ettiğim belli. Ben, tüm üyelerin katılımıyla ön seçim istiyorum. Ön seçimin ardından bir de anket yapılabilir elbette. Fakat genel merkez ataması isteği de var. Ben hem kendi görüşümü, hem de farklı görüşleri Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacağım” dedi. 
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑