Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Sarıbay’dan adaylara 'meyhane' uyarısı

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Parti Meclisi’nde açıklanan 3 adayı kamuoyuna tanıttı. Toplantıda adaylara uyarılarda bulunan Sarıbay, “Meyhanede görünmeyin, yolda sigara içmeyin” dedi

12 Aralık 2018 Saat: 08:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.811 kez okunmuştur

Sarıbay’dan adaylara 'meyhane' uyarısı
Sarıbay’dan adaylara 'meyhane' uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) toplantısında açıklanan Gebze Belediyesi Başkan adayı Recep Dursun, Çayırova Belediyesi Başkan adayı Selahattin Kaya ve Kartepe Belediyesi Başkan adayı Cumhur Karakadılar’ı kamuoyuna tanıttı. İl binasında gerçekleştirilen toplantıya CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın yanı sıra CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı, CHP Kartepe İlçe Başkanı Şerafettin Kırmızı, Gebze Belediyesi Başkan adayı Recep Dursun, Çayırova Belediyesi Başkan adayı Selahattin Kaya ve Kartepe Belediyesi Başkan adayı Cumhur Karakadılar ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

ASGARİ ÜCRET 2200 TL

Toplantında ilk önce asgari ücretle ilgili konuşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bugün son aşamada belirlenen üç belediye başkan adayımızın tanıtımı için buradayız. Hepiniz hoş geldiniz. Her arkadaşımız söz alabilir, eleştirebilir, öneride bulunabilir. Ülkemiz zor zamanlardan geçmekte. Elimizde mahalli seçimlerde de kullanabileceğimiz ülkenin durumu ile ilgili çok önemli veriler var. Bunlardan biri emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), biri asgari ücret. Biliyorsunuz biz iktidara gelirsek asgari ücret 2200 TL olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARILIYOR

Konuşmasının devamında Sarıbay, “Bir başka sorunumuzda 16 yılda ataması yapılmayan öğretmen sayısı yüzde 600 artmış. 500 bine yakın öğretmen atama beklemekte. Bunlar ülkenin pek iyi yönetilmediğini göstermekte. Bir müvekkilim dün dedi ki ‘Artık abim af istemiyor, yatak istiyor’ dedi. Yataklar yerlerde, tuvaletin önünde. ‘Artık buramıza geldi, rezillik diz boyu’ diyorlar. Yoksulluk diz boyu. Kapanan iş yerlerinde işçiler çıkarılıyor. Evlerde tencereler kaynatılamıyor. Vatandaş ben tenceremi nasıl kaynatırım derdinde” şeklinde konuştu.

ADAYIM DÖRT DÖRTLÜK OLMALI

Açıklamasında adayları uyarmayı da ihmal etmeyen Sarıbay, “Tabi aday arkadaşlarımıza bazı önerilerim oluyor. Diyelim ki seçilemediler. Benim belediye başkan adayım dört dörtlük olmalı. Sabah kalktığında kan çanağı gibi olmalı. Uyumlu giyinmeli, yolda sigara içmemeli. Meyhanede gözükmemeli. 31 Mart’a kadar süremiz var. Göze hoş gelmeyecek şekilde görüntü vermelerini istemiyorum” diye konuştu.

PARTİYİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYİN

Sözlerini sürdüren Sarıbay, “Eline kağıt kalem alan herkes bizi eleştiriyor. Kocaeli’de MHP 4, AK Parti Büyükşehir adayını belirledi. Bizim 8 ilçe adayımız belirlendi. Biz adaylarımızı başka partilerden ucu pullu davetiyelerle çağırmadık. Eğer biz laikliği, cumhuriyeti devrimciliği savunacaksak kaşının üstünde gözün var demeyecek. İçine mi sinmiyor kardeşim bırak git. Sindiremiyorum olmaz. Kimi aday yaparsanız yapın sindiremeyenler var. AK Parti’de adayı belirliyorlar. Kimse eleştirmiyor. Hiç kimse sosyal medyada da partiyi küçük düşürmeyecek” diye belirtti.

CHP’NİN BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ

Sarıbay’ın ardından söz alan Çayırova Belediye Başkan Adayı Selahattin Kaya, “Tüm arkadaşlarımız bilsin ki CHP’nin bayrağını Çayırova’da dalgalandıracağız. Partimi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Partimin her kademesinde görev yapmış, en az 10 tane seçim yönetmiş bir arkadaşınızım. Özellikle Çayırova’daki sorunları bırakın ilçeyi, Türkiye’ye duyurmuş bir ana muhalefet partisinin ilçe başkanlığını yaptım. Çayırova’da yolsuzluklar, usulsüzlükler vardı. AK Parti’nin İlçe Başkanı yolsuzluklardan dolayı istifa etti. Sokağa çıkamaz hale geldik dedi ve bıraktı. Çayırova’da taşın altında yatan böceği biliyorum. Şu aşamada proje açıklamak için erken” şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑