Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Şair öğrenciler, şiir kitaplarını tanıttı

Kandıra’da 18 ortaokulda eğitim gören 49 öğrencinin yazmış olduğu şiirlerden oluşan “Şairi Benim” adlı şiir kitabı, düzenlenen programla tanıtıldı.

15 Haziran 2019 Saat: 02:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.769 kez okunmuştur

Şair öğrenciler, şiir kitaplarını tanıttı
Şair öğrenciler, şiir kitaplarını tanıttı

Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaokul öğrencilerinin katılımı ile hazırlanan “Şairi Benim” adlı şiir kitabı, Atatürk ve Cumhuriyet, Bilim ve Teknoloji, Çanakkale Zaferi, Dilimiz, Doğa, Duygular, Hayvan Sevgisi, İstiklal Marşı, Peygamber Sevgisi, Renkler, Yöremiz Kandıra, Sağlık ve Vatan Sevgisi olmak üzere 12 tema ve 57 şiirden oluşturuldu. 18 ortaokulda eğitim gören 49 öğrencinin yazmış olduğu şiirlerden oluşan kitabın tanıtım ve dağıtım programı Namazgah Kültür Merkezi’nde kurum yöneticileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

DEFTER SAYFALARINDA KAYBOLMASINI İSTEMEDİK

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, “Yıllarca şiirler yazdım defterimin sayfalarında kayboldu dememek için her başlangıç küçük bir adımla başlar düsturu ile öğrencilerimizin içerisindeki duyguları ortaya çıkarmak, kâğıda döküp ölümsüzleştirmek istedik. Öğretmenlerimizin teşviki ile öğrencilerimizin duygularının şiire dökülmesini sağladık. Bir hece, bir kelime, bir cümle derken kocaman yürekli bir şiir kitabımız oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İçimizden şairler ve yazarlar çıkması temennisi ile” diyerek sözlerini bitirdi.

KENDİ ŞİİRLERİNİ OKUDULAR

Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulundan Tuanna Gündoğdu ve Aytunç Efe Daşdemir, Kefken İmam Hatip Ortaokulundan Ela Nur Patan, Kefken Şehit Oğuz Kır Ortaokulundan Buse Naz Çiftçioğlu, Özbey Ortaokulundan Sude Çakar, Karaağaç Ortaokulundan Enis Batur Başol, müzik öğretmenleri Caner Şahin, Hakan Asamaka ve Caner Akyürek eşliğinde kendi şiirlerini okudular. Daha sonra öğrencilere katılım belgeleri ve şiir kitapları dağıtıldı. Program bütün öğrencilerin kitaptaki şiirlerini imzalaması ile son buldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑