Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Sahte savcı kıskıvrak yakalandı!

Telefonla aradığı yaşlı bayanı, FETÖ yalanı ile kandırıp, evini sattırıp parasını almaya çalışan  şahıs, son anda dolandırıldığını anlayan bayanın polise gitmesiyle suçüstü yakalandı.

28 Şubat 2018 Saat: 18:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.686 kez okunmuştur

Sahte savcı kıskıvrak yakalandı!
Sahte savcı kıskıvrak yakalandı!

Kocaeli’de polis ekipleriyle iş birliği yapan 68 yaşındaki kadın, kendini savcı olarak tanıtan ve yaklaşık 300 bin lira değerindeki evini sattırmaya çalışan dolandırıcının suçüstü yakalanmasını sağladı.

Olay, 26 Şubat Pazartesi günü İzmit Yahyakaptan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde M.Ş. adlı 68 yaşındaki kadını telefonla arayan İ.Ç.(21) kendini Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıtarak, yaşlı kadına ait evi FETÖ/PDY örgütü üyelerinin satmaya çalıştığını söyledi. Konuşmasına devam eden dolandırıcı, FETÖ üyelerini kırmızı bültenle aradıklarını ve şahısları yakalamak için eve göndereceği emlakçıya yaşlı kadının evini satıp parayı da kendisinin göndereceği sözde tim görevlisine teslim etmesini istedi.

KADININ DİKKATİ DOLANDIRICIYI YAKALATTI

Bunun üzerine önce panikleyen yaşlı kadın, kendisini arayan şahsın dolandırıcı olabileceği şüphesiyle sabah saatlerinde İzmit Asayiş Şube Müdürlüğüne giderek durumu anlattı. İhbar üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaşlı kadınla birlikte evine giderek şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Polis ekipleri evin içerisinde ve çevresinde güvenlik önlemleri alırken, yaşlı kadın da İ.Ç.'yi arayarak evi sattığını, parayı teslim etmek için şahsın sözde tim görevlisini gönderebileceğini söyledi.

PARAYI ALMAYA GELİNCE YAKAYI ELE VERDİ

Telefonun kapanmasından kısa bir süre sonra evin önüne gelen İ.Ç. telefon açarak, parayı teslim almaya geldiğini söylediği anda polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan ve emniyete götürülen şahıs suçunu itiraf ederken, yapılan sorgusunda ise hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından kaydı olduğu belirlendi. İ.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑