Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Sabır taşı çatladı: Grev kararı alacağız

Hizmit İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, arabulucu sürecinde karar çıkmaz ise grev kararı alacaklarını belirtti

3 Aralık 2020 Saat: 19:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.334 kez okunmuştur

Sabır taşı çatladı: Grev kararı alacağız
Sabır taşı çatladı: Grev kararı alacağız

Belde A.Ş.’de çalışan 5 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde henüz bir sonuca varılamadı. Karara varılamaması nedeniyle arabulucu sürecine giren toplu iş sözleşmesi ile ilgili olarak Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Paylaştığı videoda, arabulucu sürecinde sonuç alınamazsa greve çıkacaklarını belirten Ersoy, “Artık bizim hakkımızı verin” dedi.

BİR HAYKIRIŞ
Ersoy açıklamalarında, ”Sizinle aynı mücadelede olmak benim için bir şereftir. Büyük bir sözleşme yürütüyoruz. Bu büyük mücadele asgari ücret seviyesinde maaş alan enflasyon ve hayat pahalılığı altında ezilen binlerce Kocaeli işçisinin ayağa kalktığı yeter artık bıçak kemiğe dayandı diye seslendiği bir haykırıştır. 16 Eylül tarihinden sonra belediye şirketlerinde çalışan işveren sendikasıyla masaya oturduk.

İNSANCA YAŞAM TALEBİ
Tüm iyi niyetimizle belediye emekçilerin hakkı için alın terleri için masada mücadele verdik. Tek amacımız hakkımız olanı almaktı. Son 2 yılda sokaktaki enflasyonun silip süpürdüğü soframızı geri toplamaktı. İnsanca yaşam taleplerimizi dile getirdik. Ama onlar bizi anlamadılar dinlemediler. Bizi görmezden geldiler” dedi.

SABIR TAŞI ÇATLADI
Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı, “Sanıyorlar ki belediye hizmetleri kendiliğinden oluyor. Kendinize gelin beyler bu hizmetleri bizler yapıyoruz. Maalesef karşılığını alamıyoruz. Biz size enflasyon zammı yeter razı olun diyorlar. Eski düzen devam etsin. Açlık sınırında devam edin diyorlar. Yazıktır, insaftır. Biz işimize namusumuz gibi sahip çıkıyoruz. Canla başla çalışıyoruz. Artık sabır taşı çatladı. Bunları söyledik ama kendimizi anlatamadık.

SİZİN ALDIĞINIZ YERDEN ALALIM
Arabulucu süresi yakında bitecek. Grev kararı alacağız. İş yerlerinde grev oylaması yapacağız. Hakkımızı alana kadar direneceğiz. Direne direne kazanacağız. İşveren sendikası bize ısrarla enflasyonu teklif ediyor. Ne enflasyonu kimin enflasyonu diye soruyoruz bize TÜİK enflasyonu diyorlar. Biz bu enflasyonu tanımıyoruz ve inanmıyoruz. Enflasyonumuz sokakta, pazarda markette. Siz hiç pazara markete gitmiyor musunuz? Gidin biberin, soğanın fiyatını görün. Biz ne sıkıntılar yaşıyoruz görün. Açıklanan rakamlara göre biz sözleşme yapamayız. Buradan TÜİK’e yetkililerine sesleniyorum alışveriş nereden yapıyorsanız biz de oradan yapalım. Çünkü biz sizin aldığınız peyniri, meyveyi, yağı aldığınız fiyata alamıyoruz.

BİZİ APTAL YERİNE KOYMAYIN
Biz enflasyon sepetine koyduğunuz ürünleri rüyamızda görmüyoruz. Yeter artık! Bu iş için kandırmayın. Bizi aptal yerine koymayın. Artık bizim hakkımızı verin. Verin ki iş yerlerimizde huzurumuz olsun. Herkes mutlu bir şekilde çalışsın. Virüsü birbirimize bulaştırmamak amacıyla ziyaretleri azaltacağız. Bundan sonra sosyal medya hesaplarımızdan bir araya geleceğiz. Yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesinde gülen taraf biz olacağız." ifadelerini kullandı

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑