Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Palyatif Bakım Merkezi, hastaların umudu oldu

M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde felç, ALS, Alzheimer ve kanser gibi uzun süre tıbbi bakım altında tutulması gereken hastaların takip ve tedavisini yapmak amacıyla kurulan Palyatif Bakım Merkezi, hastaların ve hasta yakınlarını

21 Kasım 2015 Saat: 16:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.056 kez okunmuştur

Palyatif Bakım Merkezi, hastaların umudu oldu
Palyatif Bakım Merkezi, hastaların umudu oldu

M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde evde bakım hastalarının beslenme, bakım ve tedavi ihtiyaçlarının giderilmesi, kanser, organ yetmezliği gibi kronik ağrıları bulunan hastaların doktor ve sağlık personellerinin kontrolünde dindirilmesi ve bu bağlamda hasta yakınlarının da psikolojik yönden desteklenmesi amacıyla açılan Palyatif Bakım Merkezi, hastaların ve ailelerinin yüzünü güldürüyor.

 

EV GİBİ RAHAT

Nöroloji Uzmanı Dr. Özlem Çelebi tarafından takip edilen hastalarla 6 hemşire ve 2 personel ilgileniyor. Tıbbi bakım altında olması gereken hastaların bir yandan takip ve tedavileri yapılırken diğer yandan da bahçeye çıkartılarak, kitap okunarak, toplu öğle yemekleri yenilerek ve çeşitli sosyal faaliyetlerle kendilerini evlerinde gibi rahat hissettirilmesine de dikkat ediliyor.

 

ANINDA MÜDAHALE

Palyatif Bakım Merkezi’nde bir aydır tedavisi süren 87 yaşındaki Mustafa Çalık’ın refakatçisi olan damadı İrfan Akın, Palyatif Bakım Merkezi’nden çok memnun olduğunu kaydetti. Alzheimer, Epilepsi ve Koah hastası olan babasının yıllardır doktorlarda tedavi gördüğünü, 2 yıldır da yatağa bağımlı yaşamını sürdürdüğünü anlatan Akın, Palyatif Bakım Merkezi’nde yatak yaralarının tedavi edildiğini, ani nöbetlerde anında müdahale edilerek rahat nefes almasının sağlandığını ifade etti. Ayak ve bacaklarında hastalıktan dolayı oluşan yaraların ve şişliklerin tedavi edildiğini ve hastanın acılarının azaltıldığını kaydeden Akın, verilen hizmetten memnun olduklarını dile getirdi.

 

AĞRISI AZALDI

Emeği geçen herkese teşekkür eden Akın, “Hastalığımızdan dolayı uzun yıllar çeşitli hastaneleri dolaştık. Yoğun bakım ünitelerinde tedavi gördük. Bir aydır burada kalıyoruz. Buraya yatmadan önce başında 4 kişi nöbet tutuyorduk. Koah hastalığımızdan dolayı her nefes daraldığında 112’yi arayıp acil servislere taşınıyorduk. Babamı bir an bile yalnız bırakamıyorduk. Ama burada çok rahatız. Bizlerden daha iyi ilgilenen hemşirelere gönül rahatlığıyla babamı emanet edip kendi ihtiyaçlarımızı giderebiliyoruz. En önemlisi babamızın rahatlığı. Burada daha rahat nefes alıyor ve daha az ağrı çekiyor. Bu hizmeti sunan herkesi tek tek kutluyorum” dedi.

 

KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDİYORUM

10 gündür tedavi gören 90 yaşındaki Nazmiye Güneş de Palyatif Bakım Merkezi’nde kendisini güvende hissettiğini söyledi. Yaklaşık bir ay önce yüksek tansiyona bağlı felç geçirdiğini anlatan Güneş, 18 gün boyunca Kocaeli Devlet Hastanesi’nde, 10 gündür de Palyatif Bakım Merkezi’nde tedavi gördüğünü anlattı. Geçirdiği felç sonrasında sağ elini kullanamayan Güneş, gün geçtikçe iyiye gittiğini, tansiyonunun da kontrol altında tutulduğunu söyledi. Ayrıca hemşirelerin kendisine çok iyi baktığını söyleyen Güneş, kendisini güvende hissettiğini ifade etti. Refakatçisi olan kızı Müşerref Biçer de verilen hizmetten çok memnun olduğunu söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑