Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Önlem azaldıkça, risk artıyor

Koronavirüs salgınında normalleşmeye geçilmesi ile birlikte kent genelinde vatandaşlar sokağa çıkmaya başladı. Sokağa çıkan vatandaşların maske takmaması ve sosyal mesafeye uymamaları virüsün yayılma risk yaratıyor

9 Haziran 2020 Saat: 06:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.746 kez okunmuştur

Önlem azaldıkça, risk artıyor
Önlem azaldıkça, risk artıyor

Koronavirüs ile mücadelede virüsün kontrol altına alınması ile birlikte normalleşme dönemine geçildi. Normalleşme döneminde salgının yayılma biçimi değiştiği gibi bilim kurulu ve il pandemi kurulunun açıkladığı önlemlere uymayan vatandaş sayısı da arttı. Kocaeli’de maskesiz dışarıya çıkmak yasak olmasına rağmen, sokaklarda maskesiz dolaşan insan sayısı her geçen gün artıyor. Kimi sıcak havada nefes alamadığından bahsediyor, kimi ‘Boğuluyorum’ diye kendini savunuyor. Kontroller de gevşeyince, bu konudaki risk Sağlık Müdürlüğü yetkililerini endişelendiriyor.

CİDDİ SIKINTILAR YAŞANABİLİR

Koronavirüs salgınında normalleşme dönemine geçilmesi ile birlikte kentte yaşam eski akışına dönmeye başladı. Kontrollü bir şekilde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurullarına dikkat edilerek geçilmesi istenen normalleşme dönemi beklentileri karşılamadı. Vatandaşlar sokaklarda maske ve sosyal mesafe kurallarını ihlal etmeleri ciddi sıkıntıları da birlikte getirdi. Yetkililer vatandaşın alması gereken önlemleri almamasının riski artırdığını belirtti.

YAŞAM ZİNCİRİ KIRILMIYOR

Özellikle akraba ve komşu ziyaretlerinin çoğalması, maskesiz dolaşma, iş yerlerinin önünde sosyal mesafe ve maske kuralına uymadan oturulması virüsün yayılma biçimini de değiştiriyor. Yetkililer vatandaşların maske ve sosyal mesafe kuralını hayattın her alanında uygulaması halinde virüsün oluşturduğu yaşam zincirini kırabileceklerini söylüyor. Aksi halde virüsün yaşam zinciri kırılmayacak ve salgının süresi da uzayacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑