Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

On binlerce işçinin beklediği yetki geldi

Taşerondan belediyelerin şirketlerine kadrolu işçi olarak alınan işçilerin uzun süredir beklediği toplu iş sözleşmelerinin başlaması için yetkiler bakanlık tarafından sendikalara gönderlyor.

28 Ağustos 2020 Saat: 23:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.357 kez okunmuştur

On binlerce işçinin beklediği yetki geldi
On binlerce işçinin beklediği yetki geldi

Hükümetin 2 yıl önce KHK ile belediyelerin şirketlerine kadrolu işçi olarak alınan taşeron işçilerin uzun süredir beklediği toplu iş sözleşmesi yetkileri sendikalara gelmeye başladı. Şirket işçilerinin 1 Haziran’dan itibaren yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlaması beklenirken pandemi nedeniyle iş yerlerindeki tespitler, sözleşme görüşmeleri ertelendi. Yaşanan ertelemenin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kocaeli’de yeni toplu sözleşme yapacak 9 belediyeye yetki göndermeye başladı.

İZMİT’İ GENEL-İŞ ALDI
Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Darıca ve Çayırova Belediyesi’nin şirketlerinde yetki sendikaya gönderildi. Büyükşehir, Gebze, Derince, Başiskele, Gölcük, Kandıra ve İzmit Belediyesi’nde ise yetkilerin bakanlıktan çıktığı öğrenildi. Büyükşehir, Gebze, Derince, Başiskele, Gölcük ve Kandıra’da yetki Hizmet-İş Sendikası’na çıkarken, İzmit Belediyesi’nde ise yetki Genel-İş Sendikası’na çıktı. Karamürsel Belediyesi’nde henüz herhangi bir sendika yetki almazken, Dilovası’nda daha önce örgütlenen Genel-İş geçtiğimiz yıl sözleşme yaptı. Körfez ve Kartepe’de ise Belediye-İş sendikası sözleşmeleri imzaladı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑