Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Röportaj

Ölmez: Şuan "ben adayım" demek yakışıksız!

AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, “AK Parti'de bir parti kültürü var. Görevde belediye başkanımız varken ‘ben adayım’ demek yakışıksız” dedi.

12 Eylül 2018 Saat: 00:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.656 kez okunmuştur

Ölmez: Şuan "ben adayım" demek yakışıksız!
Ölmez: Şuan "ben adayım" demek yakışıksız!

Yerel seçimlere 6 aydan daha az bir zaman kaldı. Haliyle belediye başkanlığı görevine talip olan aday adayları yavaş yavaş parti büyükleriyle istişarelerde bulunurken siyasete de hareketlilik getirdi. Biz de bu süreçte AK Parti Kandıra camiasında neler yaşanıyor merak ettik ve İlçe Başkanı Erol Ölmez ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Genel merkezin vereceği kararı beklediklerini söyleyen Erol Ölmez, Kandıra’da değişiklik yapılıp yapılmayacağı netlik kazanmadığından dolayı aday adaylarının şuan da açıklama yapmalarını uygun bulmuyor. Öte yandan Kandıra’da yapılması planlanan projeler hakkında da konuşan Ölmez, Orhan Mahallesi’nin imar durumunu, yıllardır beklenen 4 yıllık fakülte, Kandıra yolu ve Gıda OSB’deki son durum hakkında da açıklamalarda bulundu. Ayrıca halka hizmet etmek için gece gündüz canla başla çalıştığını vurgulayan Ölmez, kendisini engellemeye çalışanlara da göz dağı verdi. Ölmez, “Eğer hizmet etmek için bu göreve geldiysem, benim hizmet etmemi engelleyecek kimseyi tanımam. Gelirken bedel ödeyerek geldim, giderken de bedel ödeterek giderim” dedi.

İşte Ölmez ile yaptığımız keyifli söyleşi;

AK Parti bayramdan sonra yerel seçim çalışmalarına start verdi. Kandıra bu çalışmaların neresinde?

Biz 25 Haziran sabahından itibaren yerel seçim çalışmalarına start verdik. O günden bu yana istişarelerimizi sürdürdük. Zaten Kocaeli genelinde 13 belediye bizde. 2019 yerel seçimlerinde de yeniden Cumhurbaşkanımız önderliğinde hizmete talibiz. Belediye yeniden almak için aynı şevkle, aynı hızla ve aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti bayrağının Kandıra'da yeniden dalgalanması için uğraşacağız. 

ŞUAN "BEN ADAYIM" DEMEK YAKIŞIKSIZ

*Kandıra belediye başkan aday adaylığı için İlçe Başkanlığına başvuruda bulunan oldu mu?

Evet, bu konuda gelen oldu ama genel merkezimizin bir takvim oluşturmasını bekliyoruz. İl başkanımızın bu konuda kesin açıklamaları var. Bizde bu arkadaşlarımıza gerekli uyarıları yaptık. İl başkanımızın yaptığı açıklamalara katılıyor, o uğurda çalışıyoruz. AK Parti'de bir parti kültürü var. Görevde belediye başkanımız varken "ben adayım" demek yakışıksız. Şu anda aynı belediye başkanı ile yola devam mı edeceğiz yoksa değişikliğe mi gideceğiz belli değil. Genel merkezinin vereceği kararlar bizim için geçerlidir. Genel merkez Ünal Köken ile yola devam edilecek dediğinde adaylığını açıklayan arkadaşlar için hoş bir durum olmaz. O yüzden bizim için önemli olan kişiler değil partimizin yola devam etmesidir.

KANDIRA SİYASETİ SEVİYOR

*Kandıra merkez ve köylerinde vatandaş en çok ne talep ediyor?

Öncelikle takip ettiğimiz sorunlar var. Kandıra siyaseti seviyor. Tüm vatandaşlarımız her konuyla ilgili. Vatandaşın gözünden hiçbir şey kaçmıyor. O nedenle bizden talep edilenleri yapmaya çalışıyoruz. Mevcut projelerimiz var, yapım aşamasında olan projelerimiz var, yapmak isteyip yapamadıklarımız var. Vatandaş ayağına taş takılmasını istemiyor. Bizde Cumhurbaşkanımız vatandaşa hizmet konusunda ne söylediyse yapmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız diyor ki “gönüllerine girin, vatandaşın en ufak sorunu ile ilgilinin.” Bizler de ilçe başkanı olarak ilgileniyoruz. Seçim var veya yok biz her zaman köylerdeyiz. Her hafta mutlaka bir milletvekilimiz ile köylerde vatandaşımızı dinliyoruz, etütlerimizi yapıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamaya uğraşıyoruz. Bu sezon için özellikle yol konusunda yoğun gayret sarf ediyoruz. Her köyün asfalt veya beton bir yolu olmalı. 76 kilometre yol sözü vermiştik bu sözümüzü Büyükşehir Belediyesi sayesinde yerine getirdik. İSU da içme suyu kalitesini ve atıksu arıtmayı en iyi şekilde yapıyor. Kandıra Belediyesi de hizmetlerine devam ediyor. Köylerde yarım kalan hizmetler var. Bunların tamamlanması için canla başla takip ediyoruz.  Vatandaş artık köylerin şehirlerden farklı olmasını istemiyor. Köyüne geldiği zaman aynı şehirde bir mahalledeymiş gibi tüm sosyal olanakların olmasını istiyor. Bunu da yapabilmek için yol, park, ulaşım istiyor. Bizde yapılabilirlik bakımından hangisi öncelikli ise onları yapmaya çalışıyoruz. 

“KANDIRA YOLU ASLINDA YETERLİ”

*Hükümetimizden talep edilen en önemli hizmet Kandıra yolu ve Gıda OSB. Bu projeler ne aşama?

Kandıra yolu normal şartlarda bize yetiyor ama insanlara yetmiyor. Araçlar çok yüksek kilometre hız yapabiliyor. İnsanlar hızlı araba kullanıyor, kurallara uymuyor. Bu sene özellikle Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığına çok teşekkür ediyorum. Kandıra yolunda ve sahillerde üst düzey önlem aldılar. Dikkat edilirse geçen yıl sık sık kazaların yaşandığı bölgelerde bu yıl kaza yaşanmadı. Dediğimiz gibi Kandıra yolu aslında yeterli ama insanlara yetmiyor. Normalde herkes 70 kilometre hızla gidilmesi gereken yerde kurallara uysa hiçbir sıkıntı yaşanmayacak. Yol şeritlerinde herkes kendi hakkını kullansa hiçbir sorun olmayacak ama insanlar sabırsız, birbirlerinin haklarına karşı saygısız. Tabii biz yolun sözünü verdiğimiz için bu yolu yapacağız. Geçmiş dönem Başbakan yardımcımız Fikri Işık, Ulaştırma Bakanımızla benim yanımda bizzat görüştü. Gıda OSB'yi de aynı şekilde takip ediyor. 

*Bir tarih verebiliyor musunuz?

Konjonktür gereği terminal kavşağının önce bitmesi gerekiyordu ancak müteahhit firma bitiremedi. Akabinde Kandıra yolunun kamulaştırılması da tamamlanamadı. Bende bir şeylere şahit olmasam “bu devlet ne yapıyor?” diye düşünürüm ama iki sene önce devletle uzlaşılması gereken, pazarlığa oturması gereken yer sahiplerinin Karayolları yetkilileri ile birebir görüşmemesi işleri çıkmaza götürüyor. Yerini vermiyorsan da vermediğini bildir ki devlet bilsin ancak yapılan tebligatlara rağmen vatandaş gidip karayollarıyla pazarlığa oturmadı. Çuvaldızı önce kendimize batıralım. Biz de hata var. Yapılan davetlere rağmen gidip kararımızı bildirmedik. Aslında bu yıl Kandıra yolu karayollarının programındaydı. Özellikle cezaevinde alınan yüksek önlemlerden dolayı yolun bu yıl dışarı çıkarılması gerekiyordu ancak şartlardan dolayı uzadı. Biz de bu süreçte yan yolları hazırladık. Müteahhit işe başladığında yolu dağıtacak. Trafiğin verileceği alternatif yolları hazırladık. Kandıra yolu kesinlikle yapılacak ancak bir tarih vermemiz mümkün değil. Gayet güzel bir ekonomimiz varken dünyaya haraç kesen Trump bize de kesmeye kalktı. Bunun bedelini ödüyoruz ama bir gün bedelini de ödetiriz. Karayolları ödenek aktardığı zaman proje hızla ilerleyecektir. Gıda OSB de Danıştay'ın yazılı kararını bekliyoruz. Şu anda Gıda OSB yönetim kurulu lav verilmiş durumda. Mahkeme gerekçeli kararını ulaştırdığı zaman proje hayata geçecek.

ÖNCE İSTİHDAM YARATILMALI

*Hafta sonları yaşanan yoğun trafik nedeniyle halk sabırsız. Bir an önce yolun yapılmasını istiyor.

Kandıra yolunda cumartesi pazar olmak üzere iki gün trafik var ama 5 gün neden yok? Buraya gelen vatandaşların Kandıra'da kalması sağlanmalı. Cumartesi günleri 48 bin araç gelip akşam geri dönüyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Bu kişilerin bizlere bıraktığı bir kuruş para yok. Geride bıraktığı miras çöp, emisyon ve çevre kirliliği. Başka bir şey bırakmıyor. Bu kadar güzel sahillerimizde bu kadar insanı nasıl tutacağız bunları düşünmemiz gerekiyor. Kandıra’da her şeyden önce istihdam yaratılmalı. 48 bin aracın her birinde 4 kişi olduğunu düşünürsek 200 bin vatandaşı Kandıra'da nasıl bırakacağız, esnafa nasıl para kazandıracağız, bunları düşünmemiz gerekiyor. 

“ORHAN MAHALLESİ İÇİN SON İMZA”

*Orhan Mahallesi’nin imar sorunu çözüldü çözülecek derken hala bekliyoruz. Bu konuda bir müjde var mı?

Orhan Mahallesi'nin imara açılması için son imzasını bekliyoruz. Sürekli imza hatası olup, evraklar gelip gidiyor. Bu durumu Başkanlık sistemine geçmemizin nedenlerinden biri olarak gösterebiliriz. İmar planını yapıyorsun ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karar veriyor. Burada Kandıra Meclisi var Büyükşehir var, Valiliğimiz var, il çevre ve şehircilik müdürlüğümüz var ama son imza bakanlığa gidiyor. Böyle olmamalı, yerinde yönetim en hızlı yönetimdir. 

*Eğitimde ne durumdayız. 4 yıllık fakülte ne zaman hayata geçecek?

Eğitimde çok iyiyiz. Geçen hafta bir okulumuzu ziyaret ettim. Fen Lisesi olmaya layık. Üniversitede ise biz hazır öğrencimizi tutamadık, bunu tartışmamız gerekiyor. İnsanlar burayı neden tercih etmiyor? Biz nerede hata yaptık bunu sorgulayacağız. Üniversite konusunda bazı çalışmalar yapıyoruz ama bunu milletvekillerimiz açıklamadan benim açıklamam doğru olmaz. Önce Meslek Yüksekokulunun sorunlarına nasıl çözüm bulacağımızı, nasıl öğrenci kazanabileceğimizi çözmemiz gerekiyor. Önce elimizdeki üniversiteyi güçlendirip daha sonra 4 yıllık fakülte için konuşabiliriz. İlçemizde maddi durumu çok düşük olan roman vatandaşlarımız var. Bunlar İŞKUR işbirliğiyle çalışıyor. Çocukların topluma kazandırılması için eğitimleri sıkı tutuluyor. Ayrıca Akademi Lise geliyor, Gençlik Merkezimiz bitti. Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi'nin yatırımları ile Kandıra bambaşka bir ilçe olacak. 

“ÜNAL KÖKEN SORUMLU”

*Kandıra Belediyesi ile İlçe Teşkilatı uyumlu bir şekilde çalışıyor mu?

Ne bizim belediye ile ne de belediyenin bizimle bir sorunu olamaz. Biz bize verilen görevler çerçevesinde elimizde geleni yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız belediyelerden ne istiyorsa bizim de belediyeye yaptığımız uyarılar bu yöndedir. Belediyenin nasıl çalıştığına değil, ne kadar çalışmış olduğuna bakıyoruz. Millet Ak Parti belediyeciliğinden memnun olmalı. Bu partiye yeniden oy vermeli, bu partinin belediye başkanını yeniden seçmeli. Şu anda Kandıra Belediyesi'ni yönetmekten Ünal Köken sorumludur. Aşçı odur. Bize ne yemek hazırladığını Mart'ta göreceğiz.

EN ÖNEMLİSİ HALKIN GÖNLÜNÜ KAZANMAK

*Aday adaylarında aranan özellikler nelerdir?

Bu konuları çok girmek istemiyorum ama “ben adayım” diyen herkesi yakından takip ediyorum. Cumhurbaşkanımız ve il başkanımız adaylardan istenilen kriterleri açıkladı. Benim belediye başkanım varken aday adaylarını konuşmam uygun değil. Bizim belediye başkanlarımızdan aradığımız özelliklerimiz belli. Bizim için hizmet asıl amaç değildir. Hizmet etmek araçtır.  En önemlisi halka inip gönlünü kazanmaktır. Hizmetlerden gönül kazanamayabilirsiniz. 

*MHP'nin Körfez ve Kandıra'da ittifak yapabileceği konuşuluyor. Bu konudaki yorumlarınız neler?

24 Haziran seçimlerinde MHP ile ittifak yaptık. Bu süreçte elimizden gelen hassasiyeti de gösterdik. Cumhurbaşkanımız neyi uygun görüyorsa biz onu değerlendiririz. Ama Kandıra AK Parti'nin kalesidir ve kalesi olarak da kalacaktır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum.

“BEDEL ÖDEYEREK GELDİM, BEDEL ÖDETEREK GİDERİM”

*Son olarak neler söylemek istersiniz?

Vatandaşımız talepleri konusunda rahat olsun. Hizmet konusunda her talebi değerlendiriyoruz. Aksaklıklar olabilir, eksiklerimiz olabilir ama asla ayrıştırmak yok. Kandıra'da  ayrıştırma yapmak isteyenler karşısında beni bulur. Ben bu kentin tamamını kapsıyorum.  5 mahalle dışında 91 mahallemizde açık arayla seçimi kazanmışız. O zaman benim Kandıra'nın her bölgesinde liderliğim varsa kapsayıcılığım da vardır. Orayı burayı karıştırarak bir şeyler yapmaya çalışanları biliyorum. Bunlar her zaman olan şeyler.  Geçmiş dönemde arkadaşlarımın yaşadıklarını, çektiklerini de biliyorum. Bu durumlara kolay kolay izin vermeyeceğim. Ben bu görevi yapamadığım gün bırakırım. Cumhurbaşkanımıza “Kandıra’nın ilçe başkanı benim boynumu aşağı indirdi, ne biçim bir adam” dedirtmem. Erol Ölmez, Kandıra'da görevini yapamadığı gün çıkar halkına açıklamasını yapar ve köyüne geri döner. Gelirken bedel ödeyerek geldim giderken de bedel ödeterek giderim. Eğer hizmet etmek için bu göreve geldiysem, benim hizmet etmemi engelleyecek kimseyi tanımam. Herkes işini güzel yapacak. 2019'da da istediğimiz başarıyı elde edeceğiz. 

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑