Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Mustafa Kandıralı vefat etti!

Türkiye’nin en önemli klarnet sanatçısı, ilimiz Kandıra ilçesinin en tanınmış sembol isimlerinden Mustafa Kandıralı vefat etti

28 Aralık 2020 Saat: 19:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.089 kez okunmuştur

Mustafa Kandıralı vefat etti!
Mustafa Kandıralı vefat etti!

1930 Kandıra doğumlu olan, çocuk yaşlarda eline aldığı klarneti ile 13 yaşındayken yürüyerek İstanbul’a gittiği bilinen Mustafa Kandıralı, klarneti ile bir anda şöhrete ulaşmıştı. 1960’lı yıllarda ABD’ye turne yapan, ABD’nin pek çok eyaletinde klarneti ile konser vererek herkesi kendisine hayran bırakan Mustafa Kandıralı, kendi alanında ülkemizin en sevilen, en aranan sanatçısı olmayı başarmıştı.

Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeniyle vefat eden Mustafa Kandıralı’nın cenazesi, bugün (pazartesi) ikindi namazını müteakip İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi.

MUSTAFA KANDIRALI KİMDİR?

Mustafa Kandıralı, İzmit'te 1930 yılında doğdu. 13 yaşında Kandıra'daki evinden kaçıp yürüyerek İstanbul'a gelen Mustafa Kandıralı, 50 yılı aşkın bir zaman dilimi içindeki sanat yaşamına onlarca plak, 20'den fazla kaset sığdırdı.

20 yıl boyunca TRT'deki programlarıyla neşeli bayram sabahlarının simgesi hâline geldi. Safiye Ayla, Müzeyyen Senar, Zeki Müren gibi değerli yorumculara eşlik etti.

Yeteneği, çalışkanlığı, esprili mizacı, seyirciye ve çalışma arkadaşlarına olan saygısı ile müzik dünyasında bir ekol yarattı. Sadece Türkiye'de değil yurt dışında da bir klarnet ustası olduğunu ispat etti, hayranlar edindi.

Louis Armstrong ile beraber çaldı. Dünyanın dört bir tarafında yapılan konserler ve resitallere katıldı. En iyi yetiştirdiği klarnet ustalarından birisi Yıldıray Deniz, diğeri ise Hüsnü Şenlendirici'dir.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑