Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Muhtarların davetine meclis üyeleri katılamadı!

Kandıra’nın merkez mahalle muhtarları, belediye meclis üyelerini istişare yemeğinde ağırlamak istedi ancak AK Parti ve MHP ilçe başkanları parti tüzüğünü gerekçe göstererek belediye meclis üyelerini yemeğe göndermedi.

16 Mart 2018 Saat: 19:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.196 kez okunmuştur

Muhtarların davetine meclis üyeleri katılamadı!
Muhtarların davetine meclis üyeleri katılamadı!

Kandıra Çarşı Mahallesi Muhtarı Ali Çıkrıkçı, Akdurak Mahallesi Muhtarı Cüneyt Özcan,  Orhan Mahallesi Muhtarı Olcay Ersoy, Akbal Mahallesi Muhtarı Salih Eren ve Aydınlık Mahallesi Muhtarı İsmail Balaban, ilçedeki yatırım ve projeler hakkında yetkililerden detaylı bilgi almak, halkın istek ve taleplerini yetkililere ulaştırmak amacıyla bir yemek düzenlemek istedi. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez’in yoğun programları nedeniyle kendilerinden randevu alamayan muhtarlar, bunun üzerine belediye meclis üyelerini ağırlamak istedi ancak bir hafta önceden programa katılacağını söyleyen belediye meclis üyelerine AK Parti ve MHP ilçe başkanlarından izin çıkmadı. Muhtarların iddialarına göre ilçe başkanları tarafından, ‘parti tüzüğümüzde belediye meclis üyelerinin bu tür toplantılara katılmaları yasak’ cevabı verildi.

SADECE CHP KATILDI

Ayyıldız Lokantası’nda düzenlenen istişare yemeğine ise sadece CHP belediye meclis üyeleri katıldı. Takınılan tavır karşısında şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşayan muhtarlar ise hiçbir parti tüzüğünde muhtarlar ve belediye meclis üyelerinin istişare etmesinde bir engel olmadığını söyledi. Muhtarların açıklaması şu şekilde; “Biz 5 merkez mahallesi muhtarı olarak Kandıra’mızın belediye başkanı, başkan yardımcıları, ilçe başkanı, daire amirleri, sivil toplum örgütleri ile bir araya gelip hem yapılan yatırımlar hakkında istişare etmek hem de vatandaşımızın taleplerini yetkililere iletmek istedik. 8 haftadır belediye başkanımızdan ve ilçe başkanımızdan randevu alamadık. Daha sonra madem onlar yoğun biz de belediye meclis üyelerimizle görüşelim, dertleşelim istedik. Vatandaşın istekleri, sıkıntıları, merak ettikleri var. Bunları soralım, öğrenelim istedik.

HİÇBİR PARTİ TÜZÜĞÜNDE YOK

Geçen hafta Cuma günü davet etmeye başladık. Bu sabaha kadar herkes geliyordu ama bugün tek tek arayarak gelemeyeceklerini söylediler. AK Parti ilçe başkanını aradık, parti yönetmeliğinde belediye meclis üyeleri böyle toplantılara katılamazmış. Öyle söyledi. Biz baktık tüzükte böyle bir şey yok. Daha sonra MHP aynı şekilde aradı. Bizim hiçbir siyasi görüşümüz yok. Mahallemizi ve halkımızı temsil ediyoruz. Ama ilçe başkanları hiçbir siyasi bağımız olmamasına rağmen bizi siyasete alet ettiler. Bunun için üzgünüz.

AKÇAKAYRAN VE TEKKELİ’DE YAPILACAK KONUTLAR

Biz bu toplantıları yıllar öncesinde de yapmıştık. Fikir alışverişi yaparak ilçemize yapılacak olan yatırımların daha güzel olması için gayret gösteriyoruz. Bu akşam ki gündem konularımız da Büyükşehir Belediyesi’nin Akçakayran ve Tekkeli bölgesi ile ilgili yapacağı toplu konut projesi. Sıkıntılarımızdan biri bu, diğeri ise yüzme havuzu. Akçakayran’da 100 tane konut yapılacak. Peki, bu projenin Kandıra’ya ne yararı olacak? En azından Kandıra’da gözükmeyen, 4 bağlantı yolunun dışında olan bir yerde yapılsa daha iyi olur düşüncemizi paylaşmak istedik. Yıllardan beri vatandaşlarımızın tepki gösterdiği hizmetlerden kültür merkezi, devlet hastanesinin yeri, Kandıra’yı doğu batı diye ikiye ayıran Kandıra ışıklar yol geçişi gibi projeler de yapılan hataların yapılmaması amacıyla istişarelerde bulunmak istedik.

VATANDAŞ BİZE HESAP SORUYOR!

Biz bunu burada bırakmayacağız. Önümüzdeki hafta sivil toplum kuruluşlarıyla, fikrimize, düşüncemize katılan insanlarla yeniden bir araya gelerek vatandaşımızın sıkıntılarını gündeme taşımaya devam edeceğiz. Amacımız Kandıra’ya yapılacak olan projelerin, Kandıra halkını memnun edecek şekilde olması. Kimseyle şahsi bir sorunumuz yok. Kişisel bir isteğimiz de yok. Derdimiz kimseyi karalamak, yadırgamak, hakkında dedikodu yapmak değil. Amacımız Kandıra’mız için fikir birliği yapıp halkın hayır duasını almak. Başka gayemiz yok. Sonuçta yanlış yapılan işlerin altında muhtar olarak bizim de bir vebalimizin olduğunu düşünüyoruz. Yanlış yapılan her hizmette vatandaş bize hesap soruyor. Biz de o vebalden kurtulmak için böyle bir program yapalım dedik. Buradaki katılımın sonucunu ise kamuoyu kararına bırakıyoruz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑