Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Muhtarlarımız, elimiz, gözümüz, kulağımızdır

Başkan Karaosmanoğlu, 19 Ekim “Muhtarlar Günü” nedeniyle Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş ve beraberindeki muhtarları ağırladı.

19 Ekim 2018 Saat: 20:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.761 kez okunmuştur

Muhtarlarımız, elimiz, gözümüz, kulağımızdır
Muhtarlarımız, elimiz, gözümüz, kulağımızdır

19 Ekim “Muhtarlar Günü” nedeniyle Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş ve beraberindeki muhtarlar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Muhtarlar Günü’nü tebrik eden Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizin en uzak köşeye uzanması için elimiz, gözümüz ve kulağımız olan değerli muhtarlarımızın Muhtarlar gününü kutluyorum” dedi.

“MUHTARLARIMIZ EN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZDIR”

Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Muhtarlık demokrasinin en merkezi ve uç noktasıdır. Muhtarlarımız, halkımızın sorunlarını yakından takip eden çalışma arkadaşlarımızdır. Bütün muhtarlarımız elimiz, kolumuz ve gözümüz olarak görüyoruz. Her konuda muhtarlarımıza destek veriyor, işbirliği içinde çalışıyoruz. 19 Ekim Muhtarlar günü vesilesiyle muhtarlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş ise, “Cumhurbaşkanımıza bu günü bize hediye ettikleri içinde çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da bize verdiği her türlü destekler için de ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

MUHTARLARA VERİLERN KATKILAR ELE ALINDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde muhtarların kullanımına yönelik kırtasiye malzemesi yardımı yapması nedeniyle Karaosmanoğlu’na teşekkür eden muhtarlar, muhtarların taleplerini elektronik ortamda yapabilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından “Muhtar Bilgi Sistemi” (MUBİS) adında bir sistem oluşturulduğunu da ifade etti. Muhtarların talepleri üzerine SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesinin özlük haklar açısından çok önemli olduğu da dile getirilirken, yapılan düzenlemeyle muhtarların 718 TL aylık primle 1.739 TL olan aylık ücretleri 2457 TL ye çıkarılarak ödeneklerinde yüzde 41,3 artış sağlandığı da vurgulandı. 2002 yılında muhtarlara 97 TL maaş ödenirken bugün bu rakam 1.739 TL olması da muhtarlara çok önemli bir katkı olduğu ziyarette ele alınan diğer konulardı. Ziyaret yapılan fikir alışverişinin ardından sona erdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑