Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

"Muhtarlar bizim elimiz, kolumuz, gözümüz"

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaelili muhtarları yemekli toplantıda buluşturdu. Antikkapı Restaurant’taki etkinlikte 19 Ekim Muhtarlar Günü de erkenden kutlandı.

18 Ekim 2018 Saat: 06:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.615 kez okunmuştur

"Muhtarlar bizim elimiz, kolumuz, gözümüz"
"Muhtarlar bizim elimiz, kolumuz, gözümüz"

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Antikkapı Kocaeli’ndeki tüm muhtarlarla bir araya geldi. Antikkapı Restaurantta düzenlenen programa Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Vali Yardımcısı Dr. Osman Günaydın, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, İlçe Muhtar Dernek Başkanları ve 12 ilçeden gelen muhtarlar hazır bulundu. 

‘MUHTARLAR YEREL YÖNETİMİN İLK ADIMIDIR’
Muhtarlar adına Başiskele Şehit Ekrem Mahalle Muhtarı Yusuf Mandıra’nın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan Karaosmanoğlu “Tüm muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Muhtarlarımızın değeri merkezi yönetim ve yerel yönetimler tarafından bilinmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. Kendileri muhtarlarımızı çok ama çok önemsedi. Muhtarlarımızın özlük hakları başta olmak üzere birçok alanda iyileştirme gerçekleştirdi. Muhtarlarımız şu anda daha iyi imkânlarda halkımıza hizmet etmektedir. Yerel yönetimler olarak Kocaeli’de her zaman muhtarlarımızın yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Muhtarlar yerel yönetimin ilk adımıdır. İlçe belediyelerimizle sizler bizim elimiz ve gözümüzsünüz. Şahsen muhtarlarımızla ortak çalışıyoruz. Muhtarlarımız çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Kocaeli’de artık suyu olmayan köyümüz kalmamıştır. Her yıl elli bin gelen nüfusa hizmet etmek için çalışıyoruz. Muhtarlarımızı önemsiyor ve güzel bir iletişimle birlikte vatandaşımızın yanında oluyoruz. Muhtarımızın derdi bizim derdimizdir. Hizmet hiçbir zaman bitmez. Bu talepleri günü gününe karşılamaya seferber olmaya devam edeceğiz” dedi. 

BAŞKAN, ‘İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ KORUYUN, KOLLAYIN’
Muhtarların sosyal görevleri olduğunu da belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Garipleri, yetimleri ve ihtiyaç sahiplerini koruyun, kollayın. Devletimizin her türlü imkânı vardır. Gerçek muhtaçlarımızı en iyi şekilde sizler bilirsiniz. Kurumlarımızdaki sorumlu birimlerimiz de sizin emrinizdedir. İmkânı olmayan hasta vatandaşlarımızı tedavi ettirmede muhtarlarımız aracı ve vesile olsun. Hizmetin en güzeli yapmaya çalıştığınızı biliyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde muhtarlarımıza başarılar diliyorum. Rabbim sizlere sağlık ve sıhhat versin” diyerek sözlerini tamamladı. 

VALİ , ‘VATANDAŞLARLA EN YAKIN OLANLARSINIZ’
Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada, “Değerli katılımcılar, Muhtarlar Günü münasebetiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde bu akşam yemeğinde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Muhtarlarımız vatandaşımıza en yakın noktada görev yapan arkadaşlarımızdır. Demokrasinin yerel yönetimin ilk aşamasını oluşturan ve halkla iç içe, onun sorunlarını en iyi bilen mesai arkadaşlarımızdır. Muhtarlarımız tespit etmiş olduğu sorunları kamu yönetimine, yerel yönetime aktarmasıyla o sorunların giderilmesinde önemli aracılık görevini yerine getirmektedirler. Hepinizin yakından da bildiği gibi Kocaeli Valiliği görevine başladıktan sonra her ay bir ilçemizde muhtarlarımızla toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıları bütün kamu yöneticilerimizle beraber ilçelerimize giderek yapıyoruz. Temel amacımız; muhtarlarımızı yerinde dinlemek ve onların sorunlarına çözüm üretebilmektir. Bugün en son Derince ilçemizde toplantımızı gerçekleştirdik ve bütün ilçelerimizi bir kez tamamlamış olduk. Önümüzdeki ay inşallah Kandıra ilçemizden tekrar ikinci kez muhtar toplantılarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 

AKSOY, ‘BİZİM ELİMİZ, KOLUMUZ, GÖZÜMÜZDÜR’
“Temel amacımız muhtarlarımızdan halkımızın karşılaştığı sorunları birebir dinlemek ve onlara ilgili kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileriyle beraber çözüm üretmektir” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Aksoy, “Bu anlamda tespit ettiğimiz sorunlara çözüm üretmek adına da büyük bir gayret içerisinde bütün arkadaşlarımız bu çalışmalarını sürdürüyor. Muhtarlarımız aynı zamanda bizim elimiz, kolumuz, gözümüzdür. Bizim göremediğimiz, bize intikal etmeyen konularda da bizleri bilgilendiren ve daha iyi bir noktada hizmetlerin verilmesi konusunda bize katkı sağlayan arkadaşlarımızdır. Bizim amacımız müracaatta bulunmayan fakir vatandaşlarımızı tespit etmemiz ve Kaymakamlığa bildirmeniz, engelli bir vatandaşımız varsa ve devletin onlara tanıdığı bir takım haklardan yararlanmıyorsa onları bizlere bildirmeniz ve bu haklardan yararlanmalarına fırsat vermemizdir” dedi.

AKSOY, ‘EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZ’

“Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz evde bakım hizmeti yapıyor, önemli bir hizmet ve bunun yanında İl Sağlık Müdürlüğümüzün koordinesinde hastanelerimiz aracılığıyla da evde sağlık hizmeti veriliyor ifadesini kullanan Aksoy, “Yatalak durumu olan hastalarımıza devletin doktoru ayağına giderek bu hizmeti belirli periyotlarda veriyor. Bu tür hastalarımız varsa onları İlçe Sağlık Müdürlüklerimize aktardığınızda bu tür hizmetleri almalarına fırsat yaratmış olacağız. Bu ve buna benzer birçok konuda muhtar arkadaşlarımızı destekleri, katkıları bizler için önemli ve değerli. Her toplantıda ifade ettiğim gibi eğitim bizim olmazsa olmazımız, okul çağında olup okula devam etmeyen, okula kayıt olduğu halde devamsızlığı olan öğrencilerimizin tespit edilmesi ve bunlara çözüm üretmek adına bizleri haberdar etmeleri oldukça önemlidir. Hangi hizmet olursa olsun hangi noktada olursa olsun muhtarlarımızla işbirliği içerisinde bu çalışmalarımızı ortaya koymaya gayret ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Bu yönüyle bizlere her türlü desteği sunan bütün muhtar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızın bu özel anlamlı gününü yürekten kutluyorum. Hepinizi sevgi, saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Günün anısına muhtarlara verilen plaketlerin ardından Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte muhtarlar toplu fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediler.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑