Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Röportaj

Milletin tek tesellisi MHP’dir

Ülkeyi terör belasından kurtarabilecek tek partinin MHP olduğuna işaret eden Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan, “Milletin tek tesellisi MHP’dir” dedi.

28 Ekim 2015 Saat: 20:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.436 kez okunmuştur

Milletin tek tesellisi MHP’dir
Milletin tek tesellisi MHP’dir

Milletvekilliği döneminde Kandıra’nın Ankara’daki sesi olan ve bu nedenle ilçe halkı tarafından sevilen ve takdir edilen MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan ile keyifli bir söyleşi yaptık. Kandıra’ya ayrı bir önem veren ve seçim çalışmaları kapsamında sık sık ziyaret eden Türkkan, MHP iktidarında Kandıra’nın hak ettiği değeri alacağını söyledi. Gıda OSB’nin durdurulma kararı ile ilgili hükümeti eleştiren Türkkan, MHP iktidara geldiği takdirde en fazla 3 ay içerisinde ilk kazmanın vurulacağını kaydetti.

MHP Mİ YOKSA HDP Mİ?

7 Haziran seçimlerinde çok az bir farkla vekilliğinizi HDP’ye kaptırdınız. 1 Kasım seçimlerinden umutlu musunuz?

7 Haziran’da milletvekili olarak uyudum ancak sabah seçilemediğimi öğrendim. Yurt dışından gelen oylar ile sonuç değişti. Bu sadece teşkilatımızı değil tüm Kocaeli halkını şaşırttı. Çünkü Kocaeli halkı üzerine düşeni yapmıştı. Hiç kimsede HDP’nin Kocaeli’den bir vekil çıkartabilecek algısı yoktu. 1 Kasım’da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 7’nci milletvekilini çıkartması için 7 Haziran'da aldığı oyun üzerine 78 bin oy daha alması lazım. Bu da tüm kamuoyu anketleri gösteriyor ki mümkün değil. CHP'nin ise 4’nci milletvekilini alması için 63 bin oy daha alması lazım. Kamuoyu anketlerine göre bu da mümkün değil. AK Parti ve CHP'ye oy kullananlara bunu hatırlatmak istiyorum. Verdikleri her fazla oy kendilerine bir vekil çıkartma hakkını vermiyor ama bu ilden bir HDP’li vekile vesile oluyor. Herkesi bu noktada uzlaşmaya davet ediyorum. Bu ilde milletvekilliği yapmış biri olarak seçmene soruyoruz; MHP mi yoksa HDP mi mecliste olmalı? Mahalle ziyaretlerinizde Kandıra halkından aldığınız tepki ne yönde? Kandıra halkı MHP'nin koalisyonda olduğu hükümeti özlemiş durumda. O üç buçuk senelik dönem köylünün altın senesiydi. Tekrar o günlere dönmek istediklerini bize bildiriyorlar. Bunun için çok sabretmeleri gerekmeyecek. 1 Kasım’dan sonra tarım politikalarında getireceğimiz değişikliklerle inşallah köylünün yüzü gülecek.

Kandıra’nın sorunlarını meclise sık sık taşıyarak ilçemizin her zaman meclisteki sesi oldunuz. Ancak Kandıra’ya yeterli yatırımlar yapılmadı. Bu konudaki görüşünüz nedir? Adalet ve Kalkınma Partisi için hadise az insan az hizmet, çok insan çok hizmet demek. Kandıra'nın nüfusu az diye üvey evlat muamelesi yaptılar ama unuttular ki Kandıralılar İzmit'in nüvesini teşkil ediyor. Burada Kandıralılara önemli görev düşüyor. Kendi ağırlıklarını hissettirmeliler. Yoksa üvey evlat muamelesi görmeye devam ederler. Kandıra için tek adres MHP’dir. MHP iktidarında Kandıra hak ettiği değeri alacaktır” dedi.

İKTİDAR BECERİKSİZ

Gıda OSB’nin durdurulmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Kandıra’mız tarım bölgesi olsun diye yıllardır bağırıyoruz. Bir adım attılar ancak beceriksizliklerinin kurbanı oldular. Kandıra Gıda OSB hepimiz için bir hayal kırıklığıdır. Yatırımcılar da hayal kırıklığına uğradı, çocuğumu işçi olarak çalıştıracağım, ürünümü değerlendireceğim diye ümit bağlayan köylü de. Kocaeli'nde başladıkları hiç bir işi bitiremediler. Bu beceriksiz iktidarın Kocaeli'nde ciddi bir ders alması lazım. Kocaeli halkını o yüzden biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Biz iktidara geldiğimizde en fazla 3 ay içerisinde ilk kazmayı vururuz. Gıda OSB’nin durdurulması, iptal edilmesi tamamen vizyonsuzlukla alakalı.

Terör olaylarına gelirsek ülke geleceği hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ortaya koyduğu çözüm sürecinin faturasını bu vatan şehitleriyle ödüyor. CHP'nin bir genel başkanı var ki Kandili anlamamız lazım diyerek rahatlıkla demeç verebiliyor. Kandilin neyini anlayacağız? Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’e atılan mermiyi mi anlayacağız ya da öldürülen şehitlerimizin anne babasını mı anlamamız gerekiyor Kandili anlamamız için. CHP'nin bölücülerle geçmişte yaptığı işbirliği, sonrasında da çözüm sürecinden yana tavır koyması milleti olan güvenceniz sarsmıştır. Milletimiz öncelikle terör belasından bu ülkeyi kurtarabilecek tek partinin MHP olduğunu bilmelidir.

MİLLETİN TEK TESELLİSİ MHP’DİR

Son olarak neler söylemek istersiniz?

MHP gerçekten bu ülkenin teminatıdır. Bugüne kadar başka partilere oy vermiş olanlar olabilir ama bugün siyasi partilerin yarışacağı bir zemin yok. Şu anda Türkiye'nin içinde bulunduğu konum var olmakla yok olmak meselesi. Türkiye ya var olacak ya da Irak, Suriye gibi parçalanacak. Bu noktada milletin tek tesellisi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. MHP olduğu sürece bu ülkenin bölünmesi yönünde atılacak her adımın karşısında olmaya devam edecektir. Milletin de desteği bu oranda artmalı ki bizim parlamentodaki gücümüz daha fazla olsun, sesimiz daha fazla çıksın.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑